Advertentie
Restjes kerstdiner
Met deze leuke recepten maak je the best of the rest en tover jij jouw overgebleven kerstgerechten om tot nieuwe lekkernijen. Zo blaas je de restjes van je kerstdiner nieuw leven in en zorg je ervoor dat het niet in de prullenbak belandt. Bijkomend voordeel: je hoeft geen boodschappen meer te doen. Dat scheelt weer in de dure decembermaand.
Ook iedere week de beste kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Aardappels met groene harissa en yoghurt
Aardappels zijn het perfecte bijgerecht. Hoogstwaarschijnlijk at je ze gisteren nog bij het kerstdiner. Gooi de restjes hiervan niet weg maar bak ze vandaag opnieuw op. Door ze te serveren met groene harissa maak je er eenvoudig wat indrukwekkends van. De saus maak je met allerhande smaakmakers uit je keukenkastje.
> naar het recept: aardappels met groene harissa en yoghurt
Mac ‘n’ cheese met ham en uitjes
Een kerstkalkoen of groot stuk ham is het spektakelstuk bij het kerstdiner. Al staat zo’n groot stuk vlees hartstikke indrukwekkend, de kans zit er dik in dat je wat overhoudt voor de volgende dag. De restjes vlees kan je perfect verwerken in een mac ‘n’ cheese. Het ideale comfortfood the day after, beloofd.
> naar het recept: mac ‘n’ cheese met ham en uitjes
Cannelloni met gebraden kip en salie
Kerstkip over? Deze restjes hiervan kan je natuurlijk in de mac ‘n’ cheese verwerken maar je kan er ook het onderstaande recept mee maken. Door de kip te combineren met verse worst en pompoen krijg je een maaltijd waar je u tegen zegt. En dat met restjes! Hoogstwaarschijnlijk wil je deze pasta nog vele vaker op tafel gaan zetten.
> naar het recept: cannelloni met gebraden kip en salie
Naanbrood met pittige kip en doperwten
Héél veel kerstkip over of staan de cannelloni je niet zo aan? Dan kan je de restjes kerstkip ook in dit gerecht. De gegaarde kip is namelijk de perfecte smaakmaker voor op brood zoals naan. Met wat zelfgemaakte muntsaus erbij is het een maaltje om je vingers bij af te likken.
> naar het recept: naanbrood met pittige kip en doperwten
Spruitjeshachee met gebakken ei
Spruitjes over? Van de gekookte groente maak je binnen een mum van tijd een nieuw gerecht. Wat spekjes en een gebakken eitje en je hebt de perfecte leftover maaltijd. Probeer maar!
> naar het recept: spruitjeshachee met gebakken ei
Bitterballen van kerstdiner restjes
Het is misschien wel de leukste (en lekkerste) manier om je restjes van het kerstdiner op te maken: er bitterballen van rollen. De vulling kan je zelf bepalen. Wat denk je van hachee, rendang of risotto?
> naar het recept: bitterballen van kerstrestjes
Lees ook: Zo kan jij je kerstboom eten en koken met dennennaalden
Onze tips
Pittige blaadjes: 5x recepten met rucola
5x overheerlijke chocolademousse recepten
Vegetarische voorgerechten voor kerst: de lekkerste recepten
Herfstsoep: deze soepen wil je vandaag nog maken
Pompoen uit de oven
Aardappelgratin recept: klassiek en variaties
Gepofte aardappel: 7x heerlijke recepten
Andijvie recepten: 5x anders dan stamppot
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.