Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Bitterballen van kerstrestjes

Deze recepten kan je maken met de restjes van je kerstdiner

Advertentie

Het overkomt zelfs de besten: restjes eten. Gebakken aardappels, gekookte spruitjes of overgebleven kerstkip; wij delen de lekkerste recepten om te maken met de restjes van je kerstdiner. Zo bouw je er een heel nieuw feestje mee!

Restjes kerstdiner

Met deze leuke recepten maak je the best of the rest en tover jij jouw overgebleven kerstgerechten om tot nieuwe lekkernijen. Zo blaas je de restjes van je kerstdiner nieuw leven in en zorg je ervoor dat het niet in de prullenbak belandt. Bijkomend voordeel: je hoeft geen boodschappen meer te doen. Dat scheelt weer in de dure decembermaand.

Ook iedere week de beste kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Aardappels met groene harissa en yoghurt

Aardappels zijn het perfecte bijgerecht. Hoogstwaarschijnlijk at je ze gisteren nog bij het kerstdiner. Gooi de restjes hiervan niet weg maar bak ze vandaag opnieuw op. Door ze te serveren met groene harissa maak je er eenvoudig wat indrukwekkends van. De saus maak je met allerhande smaakmakers uit je keukenkastje.

> naar het recept: aardappels met groene harissa en yoghurt

Bijgerechten: aardappels met harissa

Mac ‘n’ cheese met ham en uitjes

Een kerstkalkoen of groot stuk ham is het spektakelstuk bij het kerstdiner. Al staat zo’n groot stuk vlees hartstikke indrukwekkend, de kans zit er dik in dat je wat overhoudt voor de volgende dag. De restjes vlees kan je perfect verwerken in een mac ‘n’ cheese. Het ideale comfortfood the day after, beloofd.

> naar het recept: mac ‘n’ cheese met ham en uitjes

Mac ‘n’ cheese met ham en uitjes

Cannelloni met gebraden kip en salie

Kerstkip over? Deze restjes hiervan kan je natuurlijk in de mac ‘n’ cheese  verwerken maar je kan er ook het onderstaande recept mee maken. Door de kip te combineren met verse worst en pompoen krijg je een maaltijd waar je u tegen zegt. En dat met restjes! Hoogstwaarschijnlijk wil je deze pasta nog vele vaker op tafel gaan zetten.

> naar het recept: cannelloni met gebraden kip en salie

Cannelloni met gebraden kip

Naanbrood met pittige kip en doperwten

Héél veel kerstkip over of staan de cannelloni je niet zo aan? Dan kan je de restjes kerstkip ook in dit gerecht. De gegaarde kip is namelijk de perfecte smaakmaker voor op brood zoals naan. Met wat zelfgemaakte muntsaus erbij is het een maaltje om je vingers bij af te likken.

> naar het recept: naanbrood met pittige kip en doperwten

Naanbrood met pittige kip en doperwten

Spruitjeshachee met gebakken ei

Spruitjes over? Van de gekookte groente maak je binnen een mum van tijd een nieuw gerecht. Wat spekjes en een gebakken eitje en je hebt de perfecte leftover maaltijd. Probeer maar!

> naar het recept: spruitjeshachee met gebakken ei

Spruitjeshachee met gebakken ei

Bitterballen van kerstdiner restjes

Het is misschien wel de leukste (en lekkerste) manier om je restjes van het kerstdiner op te maken: er bitterballen van rollen. De vulling kan je zelf bepalen. Wat denk je van hachee, rendang of risotto?

> naar het recept: bitterballen van kerstrestjes

Bitterballen van kerstrestjes

Lees ook: Zo kan jij je kerstboom eten en koken met dennennaalden

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!