
Wij zetten wat heerlijke recepten op een rij voor het bakken met speculaaskruiden. Deze baksels zijn perfect om uit te delen als traktatie of lekker zelf op te peuzelen. Bijkomend voordeel: bakken met speculaaskruiden zorgt voor een heerlijke kruidig geurend huis!
Lees verder na de advertentie
Bakken met speculaaskruiden
Heb je zin om lekker aan de slag te gaan met speculaaskruiden? Gelukkig hoef je niet altijd te wachten tot Sinterklaas, want bakken met speculaaskruiden kan eigenlijk altijd. Koop daarvoor geen kruidenmix in de supermarkt maar maak zelf speculaaskruiden. Zo kan jij jouw eigen melange naar smaak samenstellen en worden de baksels helemaal naar jouw smaak. In een luchtdicht potje kan je de speculaaskruiden tot een jaar bewaren.
Wekelijks de lekkerste recepten ontvangen?
Recepten met speculaaskruiden
Wij delen de lekkerste recepten met je om te bakken met speculaaskruiden. Doe er je voordeel mee!

Kruidcake
Soms is er even niks lekkerder dan de warme geur van een versgebakken kruidcake. Met homemade speculaaskruiden is deze cake het lekkerst.

Homemade ontbijtkoek
Het verschil tussen kruidcake en ontbijtkoek? De meelsoort die wordt gebruikt! Waar kruidcake met bloem wordt gebakken, maak je ontbijtkoek met rogge-, tarwe- en/of speltbloem. Al wordt de benaming van de baksels vaak door elkaar gehaald.

Kruidige pastinaakcake met limoncello frosting
Je bent ongetwijfeld bekend met worteltaart en misschien heb je ook weleens van bietenbrownies gehoord. Maar een pastinaaktaart? Onze Foodies friend Inge combineerde de anijsachtige smaak met het frisse van limoncello in deze geweldige laagjestaart.
Kerst Tip

Op tijd besteld = voor kerst geleverd

Appel-pecancake met appelglazuur
Het perfecte baksel om de guurdere dagen wat leuker te maken. Deze cake met speculaaskruiden en pecannoten is heus niet alleen lekker tijdens de feestdagen. Wij bakken hem het liefste elke week.

Kruidnoten (pepernoten)
Wie ze niet van Sint krijgt, moet zijn kruidnoten zelf bakken. Met dit recept kun je thuis lekkere kruidnoten bakken!

Gevulde speculaas recept
Zin in een leuke middag? Dan is gevulde speculaas bakken een echte aanrader. Het is even een werkje, maar dan kun je wel iedereen in jouw omgeving trakteren op deze zoete lekkernij.
Wekelijks de lekkerste recepten ontvangen?
Lees verder na de advertentie
Lees ook:

Kruidcake
Soms is er even niks lekkerder dan de warme geur van een versgebakken kruidcake. Met homemade speculaaskruiden is deze cake het lekkerst.
Ingrediënten
- 4 eieren
- 150 g suiker
- 1 stukje gember (ongeveer 50 g)
- 200 ml stroop
- 200 ml zonnebloemolie
- 300 g zelfrijzend bakmeel
- 1 1/2 el speculaaskruiden
Benodigdheden
- bakpapier
- 1 satéprikker
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Klop de eieren met de suiker schuimig. Schil de gember en rasp hem fijn. Voeg de stroop, de gember, de olie en 100 ml water toe aan het eimengsel en roer goed door.
Zeef het bakmeel en de speculaaskruiden boven het eimengsel en spatel voorzichtig tot een glad beslag. Schenk het beslag in een met bakpapier bekleed cakeblik.
Bak de kruidcake in ca. 50 minuten gaar en goudbruin in de oven. Controleer met een satéprikker of hij gaar is. Blijft er nog beslag aan de prikker kleven, bak de cake dan nog ca. 5 minuten langer. Laat de kruidcake afkoelen in de vorm.
Foto: Stephan van Raay
Servies etc.: eigen collectie
Onze tips

Weet jij waar pepernoten vandaan komen? Zo zit het!

Kruidnoten bakken: zo doe je dat

Wat eten we met Sinterklaas? 15x recepten voor pakjesavond

Deze recepten zorgen voor een onvergetelijke start van je kerstdiner

Dit is hoe jij stressvrij je boodschappen doet tijdens de feestdagen (en budgetproof)

Vergeet de standaard toetjes: deze kerstdesserts maak je met matcha

Deze recepten met pistache zijn perfect voor de feestdagen!

Brood als ontbijt saai? Niet met deze verrassende combinaties

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.



