Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Stoven met SOUQ: pittige tajine met tomaat, bonen en frisse kruidentopping

Stoven met SOUQ: 3x recepten om je vingers bij af te likken

In samenwerking met SOUQ
Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Bij stoven denk je al gauw aan West-Europese klassiekers als boeuf bourguignon of hachee, maar ook in de Arabische en mediterrane keuken wordt er volop gestoofd. Wat dacht je van een linzen-auberginestoof of een tajine met kip? Met de producten van SOUQ zet je deze gerechten in een handomdraai op tafel.

Stoven met SOUQ

Nadia en Merijn staan erom bekend jou kennis te laten maken met mediterrane heerlijkheden voor elke dag. Van Libanon tot Marokko, vol bijzondere smaken. De spicy harissa’s, unieke zwarte knoflook en juicy gekonfijte citroen, de geurige specerijen, zoals za’atar, ras el hanout of dukkah, die jij ook makkelijk kunt gebruiken in de keuken. Nadia en Merijn laten je zien hoe je groente, kip, vlees en peulvruchten snel en makkelijk omtovert tot een heerlijk gerecht.

Kijk voor meer inspiratie op de website van SOUQ.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Recepten met SOUQ

We doken de keuken in met de fijne producten van SOUQ en maakten drie heerlijke recepten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een pittige tajine? Of ga je liever voor een tajine met kip? En wat dacht je van rummaniyya, een stoof van linzen en aubergine?

Stoven met SOUQ

Tajine met kip, ingemaakte citroen en zwarte olijven

Een traditionele tajine is gemaakt van klei en keramiek. De onderkant is een brede, ronde en ondiepe schaal en wordt zowel gebruikt voor koken en serveren, de bovenkant van een tajine bestaat uit een kegelvormige deksel. Het gerecht wordt ook tajine genoemd en is een rijke stoofpot van vlees, kip, of vis, groente en een kruidige saus. Met dit recept maak je zo’n rijke stoofpot, boordevol smaak.

> naar het recept: tajine met kip, ingemaakte citroen en zwarte olijven

Tajine met kip, ingemaakte citroen en zwarte olijven

Pittige tajine met tomaat, bonen en frisse kruidentopping

Houd je wel van een beetje pit? Dan is deze tajine perfect voor jou. Ondanks de pittige smaakmakers is er een prima balans, dankzij de frisse kruidentopping.

> naar het recept: pittige tajine met tomaat, bonen en frisse kruidentopping

Stoven met SOUQ: pittige tajine met tomaat, bonen en frisse kruidentopping

Rummaniyya

Deze klassieke stoof maak je met linzen en aubergine. Het zal je verbazen, maar meer dan 45 minuten heb je niet nodig om dit heerlijke gerecht op tafel te zetten. En de smaak? Succes gegarandeerd, beloofd!

> naar het recept: rummaniyya

Rummaniyya (linzen-auberginestoof)

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!