Advertentie
Stoven met SOUQ
Nadia en Merijn staan erom bekend jou kennis te laten maken met mediterrane heerlijkheden voor elke dag. Van Libanon tot Marokko, vol bijzondere smaken. De spicy harissa’s, unieke zwarte knoflook en juicy gekonfijte citroen, de geurige specerijen, zoals za’atar, ras el hanout of dukkah, die jij ook makkelijk kunt gebruiken in de keuken. Nadia en Merijn laten je zien hoe je groente, kip, vlees en peulvruchten snel en makkelijk omtovert tot een heerlijk gerecht.
Kijk voor meer inspiratie op de website van SOUQ.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Recepten met SOUQ
We doken de keuken in met de fijne producten van SOUQ en maakten drie heerlijke recepten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een pittige tajine? Of ga je liever voor een tajine met kip? En wat dacht je van rummaniyya, een stoof van linzen en aubergine?
Tajine met kip, ingemaakte citroen en zwarte olijven
Een traditionele tajine is gemaakt van klei en keramiek. De onderkant is een brede, ronde en ondiepe schaal en wordt zowel gebruikt voor koken en serveren, de bovenkant van een tajine bestaat uit een kegelvormige deksel. Het gerecht wordt ook tajine genoemd en is een rijke stoofpot van vlees, kip, of vis, groente en een kruidige saus. Met dit recept maak je zo’n rijke stoofpot, boordevol smaak.
> naar het recept: tajine met kip, ingemaakte citroen en zwarte olijven
Pittige tajine met tomaat, bonen en frisse kruidentopping
Houd je wel van een beetje pit? Dan is deze tajine perfect voor jou. Ondanks de pittige smaakmakers is er een prima balans, dankzij de frisse kruidentopping.
> naar het recept: pittige tajine met tomaat, bonen en frisse kruidentopping
Rummaniyya
Deze klassieke stoof maak je met linzen en aubergine. Het zal je verbazen, maar meer dan 45 minuten heb je niet nodig om dit heerlijke gerecht op tafel te zetten. En de smaak? Succes gegarandeerd, beloofd!
> naar het recept: rummaniyya
Lees ook:
Hoe gebruik je een tajine?
Gevulde tafels met heerlijke gerechten: Ottolenghi was in Nederland
Foodies boekenclub: “Café Mazahar”
Onze tips
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.