Bakken met limoncello

Een glaasje limoncello brengt altijd een beetje zon naar Nederland. De Italiaanse citroenlikeur heeft een frisse en lichtzoete smaak waar wij geen genoeg van kunnen krijgen. Lekker om zo te drinken maar ook om te verwerken in zoet gebak. Daarom hebben wij de lekkerste recepten om te bakken met limoncello verzameld. Zelfs een klein vleugje geeft al een beetje zon!

Wil je ook iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Amandel-citroentaart

Wat een plaatje is deze taart he? De citroensmaak is heerlijk fris en komt duidelijk naar voren door de toevoeging van limoncello. De prachtige versiering dankt de taart aan het amandel schaafsel en de schijfjes citroen.

> naar het recept: amandel-citroentaart

bakken met limoncello

Limoncellotartelettes met walnoten

Jadis vertelt over haar recept: “In The Lemon Kitchen Kookboek staat een recept voor citroentartelettes. Dit was voor vele lezers samen met het zelfgemaakte limoncellorecept een favoriet. Daarom leek het mij leuk om voor dit boek een tartelettevariant met limoncello te ontwikkelen. Ik speel met de bouwstenen die werken en voeg daar nieuwe varianten aan toe. Krokant, bros, romig, fris én intens: dit recept blijft een winnaar. Ideaal om een dag van tevoren te maken als je iets te vieren hebt (of je hier gewoon zin in hebt).”

> naar het recept: limoncellotartelettes met walnoten

Limoncellotartelettes met walnoten

Kruidige pastinaakcake met limoncello frosting

Worteltjestaart en bietenbrownies ken je misschien wel, maar een pastinaaktaart? Dat is weer eens wat anders! Onze foodies friend Inge combineert de anijsachtige smaak van pastinaak met het frisse van limoncello in deze geweldige laagjestaart.

> naar het recept: kruidige pastinaakcake met limoncello frosting

Kruidige pastinaakcake met limoncello frosting

Tiramisu met limoncello

Ben jij een echte zoetekauw en gek op tiramisu? Dan moet je deze variatie echt eens proberen. Wij delen het recept voor een tiramisu met een vleugje citroen. Jum!

> naar het recept: tiramisu met limoncello

fiorito tiramisu

Rumbaba uit Amalfi van Jamie Oliver

Jamie Oliver: “Ik maakte deze extravagante, dronken sponscake voor het eerst als tiener, samen met Gennaro. Het is prachtig hoe de cake zich volzuigt met de geparfumeerde siroop – het wordt er zoveel lekkerder van. Geniet!

> naar het recept: rumbaba uit Amalfi van Jamie Oliver

jamie oliver bakken met limoncello

Limoncellotaart

Hou je ook zo van een glaasje limoncello op z’n tijd? Maak er dan eens een heerlijke limoncellotaart mee! Met dit recept heb je gegarandeerd succes. Delen mag, maar hoeft natuurlijk niet…

> naar het recept: limoncellotaart

limoncellotaart

Limoncello-cheesecake met rabarbercompote

Als dit niet als een feestje klinkt weten wij het ook niet meer. Cheesecake, limoncello én rabarber. Sommige van ons vinden dit de lekkerste cheesecake die er maar is! Zal het door de limoncello komen?

> naar het recept: limoncello-cheesecake met rabarbercompote

Limoncello cheesecake met rabarber

Lees ook: