Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Walnoot-karamel-boterkoek

5x bakken met walnoten

Profielfoto van RoxanneRoxanne

Advertentie

Geen wekker, nog een keer omdraaien en zonlicht dat in een streepje langs het gordijn naar binnen komt. Zal het dan echt? Ja hoor, het is weekend! Bij uitstek hét moment om te bakken. Wij zochten onze vijf favoriete recepten met walnoten bij elkaar. Ga jij bakken met walnoten komend weekend? Deel je weekendbaksels op Instagram, tag ons en gebruik #iamfoodies!

Bakken met walnoten

De herfst treedt in, tijd voor walnoten! Maak dit weekend een lange boswandeling en wie weet kom je een walnotenboom tegen. Deze boom groeit in heel Nederland dus de kans is groot dat je geluk hebt. Raap je eigen noten, dan hoef je niet eens naar de supermarkt. Have fun!

1. Walnotenshortbread met chocoladecrème

Walnoten van boven tot onder! De ene helft gebruik je voor die lekkere bodem en met de rest maak je jouw shortbread helemaal af.

2. Roquefort-walnootscones

Vervang je traditionele scones door deze heerlijke versie met roquefort en walnoten. Fijn voor bij een high tea of om met een likje boter op te eten tijdens de koffiepauze.

walnootscones

3. Bruineboter-walnotenkoekjes met chocolade

Toen we Willem vroegen om te bakken met walnoten, maakte hij deze overheerlijke koekjes. Als je deze uitdeelt, ben je in één klap nog geliefder.

Bruineboter-walnotenkoekjes met chocolade

4. Walnotenbreekbrood

Eerlijk zullen we alles delen. Alhoewel, van dit brood breken we voor onszelf stiekem een stukje meer af.

breekbrood

Foto: Eddy Haitjema

5. Walnoot-karamel-boterkoek

Bakken met walnoten op zijn best, met als resultaat een overheerlijke boterkoek met een fudgy karamelsmaak.

Walnoot-karamel-boterkoek

Onze tips

Profielfoto van

Roxanne

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!