Advertentie
Wintersport eten
Of je deze winter nog van de piste af gaat of niet, met dit weekendmenu waan jij je zowat op wintersport. Want wij maken ultiem wintersport-eten. Wat dacht je van winterminestrone, schnitzel en kaiserschmarrn? Zo haal jij de wintersport gewoon in huis. Ga je het menu maken of staan er andere wintersport-recepten bij jou op het menu? Deel je resultaten op Facebook of Instagram en tag ons!
Meer winterse recepten ontvangen? Meld je dan aan voor onze gratis nieuwsbrief:
Voorgerecht
Wie wintersport-eten wil serveren, kan niet anders dan beginnen met een kommetje soep. Dat geeft een heerlijk warm gevoel en dat is op een winterse dag wel zo fijn. Niet vergeten om te serveren met een gegratineerd raclettebroodje. Zo krijg je dat echte net-van-de-piste-af-gevoel.
> naar het recept: winterminestrone met raclettebroodje
Hoofdgerecht
Voor het hoofdgerecht maken wij een wienerschnitzel. Groot, knapperig en oh zó lekker. Perfect om je buik mee te vullen na een dag vol beweging. Maar dit gerecht is ook heerlijk als je vandaag niet op de lange latten hebt gestaan. Serveer er zelfgemaakte frieten bij om het feestje compleet te maken!
> naar het recept: wienerschnitzel
Nagerecht
De zoete traktatie laat het hart van menig wintersporter sneller kloppen. Maar waarom wachten totdat je van de piste af komt? Je kunt deze bekende Oostenrijkse lekkernij ook heel goed thuis maken. Wij delen het ultieme recept voor deze luchtige pannenkoekjes met je. De truc voor dé perfecte Oostenrijkse traktatie zit ‘m in het stijfkloppen van de eiwitten. Dit zorgt voor de bekende luchtige structuur die kaiserschmarrn onderscheid van Hollandse pannenkoeken. Spatel de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig door het beslag voordat je de het gaat bakken.
> naar het recept: kaiserschmarrn
Lees ook: Foodies boekenclub: “Natuurlijk Oostenrijk” van Laura de Grave
Onze tips
Boerenkoolstamppot: ouderwets lekkere recepten en tips
7x de lekkerste ovenschotel recepten
Traybake: snelle en makkelijke recepten uit de oven
Sunday roast: 7x braadstukken uit de oven
Zalm uit de oven: héél veel heerlijke recepten
Kaneelbroodjes maken: zo doe je dat
Pittige blaadjes: 5x recepten met rucola
5x overheerlijke chocolademousse recepten
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.