Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
kaiserschmarrn

Waanzinnig weekendmenu: wintersport eten

Advertentie

Het is weekend! Tijd om lekker lang in de keuken te staan. Maar wat ga je maken? Of je nou voor jezelf gaat koken of gasten krijgt, met dit weekendmenu maak je gegarandeerd indruk. Wij serveren wintersport eten!

Wintersport eten

Of je deze winter nog van de piste af gaat of niet, met dit weekendmenu waan jij je zowat op wintersport. Want wij maken ultiem wintersport-eten. Wat dacht je van winterminestrone, schnitzel en kaiserschmarrn? Zo haal jij de wintersport gewoon in huis. Ga je het menu maken of staan er andere wintersport-recepten bij jou op het menu? Deel je resultaten op Facebook of Instagram en tag ons!

Meer winterse recepten ontvangen? Meld je dan aan voor onze gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Voorgerecht

Wie wintersport-eten wil serveren, kan niet anders dan beginnen met een kommetje soep. Dat geeft een heerlijk warm gevoel en dat is op een winterse dag wel zo fijn. Niet vergeten om te serveren met een gegratineerd raclettebroodje. Zo krijg je dat echte net-van-de-piste-af-gevoel.

> naar het recept: winterminestrone met raclettebroodje

Winterminestrone met raclettebroodje

Hoofdgerecht

Voor het hoofdgerecht maken wij een wienerschnitzel. Groot, knapperig en oh zó lekker. Perfect om je buik mee te vullen na een dag vol beweging. Maar dit gerecht is ook heerlijk als je vandaag niet op de lange latten hebt gestaan. Serveer er zelfgemaakte frieten bij om het feestje compleet te maken!

> naar het recept: wienerschnitzel

wienerschitzel

Nagerecht

De zoete traktatie laat het hart van menig wintersporter sneller kloppen. Maar waarom wachten totdat je van de piste af komt? Je kunt deze bekende Oostenrijkse lekkernij ook heel goed thuis maken. Wij delen het ultieme recept voor deze luchtige pannenkoekjes met je. De truc voor dé perfecte Oostenrijkse traktatie zit ‘m in het stijfkloppen van de eiwitten. Dit zorgt voor de bekende luchtige structuur die kaiserschmarrn onderscheid van Hollandse pannenkoeken. Spatel de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig door het beslag voordat je de het gaat bakken.

> naar het recept: kaiserschmarrn

kaiserschmarrn wintersport recepten

Lees ook: Foodies boekenclub: “Natuurlijk Oostenrijk” van Laura de Grave

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!