Lees verder onder de advertentie
Zoets van Zeinab
Lees verder onder de advertentie
In “Zoets van Zeinab” vind je de lekkerste bakrecepten van Heel Holland Bakt-finalist Zeinab Alhashime. Dit prachtige bakboek staat vol praktische recepten waarmee je gemakkelijk de spectaculairste taarten en andere zoete baksels kunt maken om je taarten mee te decoreren. Met behulp van handige stap-voor-stapfotografie stel je binnen een mum van tijd de lekkerste taarten samen.
Van taarten samenstellen en opbouwen tot afsmeren en decoreren; met dit boek in huis word jij een echte meesterbakker. Zo leer je experimenteren met allerlei smaakcombinaties aan de hand van Zeinabs handige smaakpalet en creëer je de ultieme showstoppertaart. Natuurlijk deelt Zeinab ook haar favorieten, zoals haar welbekende honingtaart, heerlijke red-velvetcakejes, macarons en haar geliefde baklava.
Tip!
Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Over Zeinab
De 26-jarige Zeinab is letterlijk van alle markten thuis. Haar moeder komt uit Kazachstan en haar vader uit Irak. Ze spreekt Russisch, Kazachs, Nederlands, Duits, Arabisch en Engels. Gezelligheid en delen staat centraal in haar cultuur en dit geeft ze graag door aan anderen. Ze woont in Nijmegen en is afgelopen juni getrouwd met Bram, die ironisch genoeg de achternaam Bakker heeft. Ze stond in de finale van Heel Holland Bakt en deelt veel van haar taarten op haar accounts op Instagram en TikTok.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Eerste bakboek
“Zoets van Zeinab” is haar allereerste boek, dat naast goede recepten ook nog eens prachtig is vormgegeven. Van elke foto krijg je spontaan trek en zin om te bakken. Zeinab vertelt: “In mijn bakboek vind je in het eerste hoofdstuk niet alleen informatie over handige baktermen, maar ook alternatieven voor ingrediënten voor het geval dat jij (of je gasten) allergieën of dieetwensen hebben. Zo kun je baksels maken die geschikt zijn voor iedereen. Ook staat er een uitgebreid uniek smaakpalet in het boek. Daarmee heb je een handig overzicht van welke smaken goed bij elkaar passen. Daardoor kun je met de recepten uit de overige hoofdstukken oneindig combineren met lekkere smaken!”
Het boek is handig opgedeeld in diverse hoofdstukken, van de basis tot aan het decoreren van taarten, en van cakes bakken tot aan spektakelstukken op tafel zetten. Het laatste hoofdstuk bevat een aantal prachtige taarten, die je aan de hand van eerder recepten in het boek gemakkelijk opbouwt.
Columns van Zeinab
In de afgelopen weken schreef Zeinab vier columns in aanloop naar haar boek. Zo vertelde ze alles over de basisbenodigdheden bij het bakken, deelde ze tips & tricks voor een perfecte cake, nam ze ons mee in de wereld van vullingen en crèmes en gaf ze uitleg over taarten en showstoppers. Enthousiast geworden na het lezen van haar columns? In haar boek vertelt ze nog veel meer aan de hand van heerlijke recepten.
Onze favoriete recepten uit Zoets van Zeinab
Nieuwsgierig geworden? Dat snappen we helemaal! Wij delen onze favoriete recepten uit het bakboek, zodat je meteen aan de slag kunt gaan.
XL cookies
Zeinab: “Als je fan bent van chocolate chip cookies, zul je absoluut dol zijn op deze XL chocolate chip cookies! Deze reusachtige koekjes zijn krokant van buiten en chewy van binnen en gevuld met drie soorten chocolade. Ze zijn perfect om te delen met vrienden en familie of om in je eentje van te genieten.”
> naar het recept: XL cookies
Vanillecake
Zeinab: “Een vanillecake is een veelzijdige cake die je zowel als basis voor een laagjestaart of cupcakes kan gebruiken, maar een los plakje cake is ook heerlijk. Het geheim van een perfecte vanillecake zit hem onder andere in het niet te lang mixen van je beslag zodra de bloem is toegevoegd. Deze cake zal zeker in de smaak vallen.”
> naar het recept: vanillecake
Appelcrumble-kaneeltaart
Zeinab: “Deze appelcrumble-kaneeltaart is een klassieker in een nieuw jasje. Zachte kaneelcake vormt de basis voor een vulling van sappige appels en frisse berberisbessen, die wordt afgedekt met een romige banketbakkersroom-botercrème en een krokante crumble. De combinatie van zoet en zuur, zacht en krokant maakt deze taart tot een ware showstopper.”
> naar het recept: appelcrumble-kaneeltaart
Lees ook:
7x recepten voor verjaardagstaarten
Bas kookt met Rukmini Iyer uit “India Express”
5x chocoladecake bakken
Onze tips
Foodies boekenclub: The Curry Guy één pan
Last Minute Dinners: alles over dit handige kookboek, inclusief menu!
Zo combineer je eten met het juiste bier
Zet deze schitterende kookboeken op je kerstverlanglijstje dit jaar
Bakken in de airfryer: zo doe je dat!
Alles over het nieuwste boek van Donna Hay: “Too Easy”, inclusief recepten!
Alles over ‘Herman kookt terug’ en waarom dit zo veel meer dan een kookboek is…
Alles over het nieuwe kookboek “Bij Meera aan tafel”, inclusief recepten!
Alles over het kookboek “Veggilaine”, inclusief recepten natuurlijk!
Dit zijn de beste kookboeken van 2024
Foodies boekenclub: “ZOETE ZOOI.”
Dit zijn de beste kerst kookboeken vol inspiratie
Sneak peek: exclusieve recepten uit Jamie Olivers nieuwste boek!
Thomas Panterpoes over zijn nieuwe kookboek: “Ik wil mijn recepten voor iedereen toegankelijk maken.”
Foodies boekenclub: “All Day Goodness”
Het nieuwste boek van Jamie Oliver: ‘Simply Jamie’ is uit!
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.
Lees verder onder de advertentie