
Tips voor de perfecte tulband
Lees verder na de advertentie
Hou je ook zo van bakken en maak je graag een tulband? Met deze vier tips voor de perfecte tulband gaat het nooit meer verkeerd, beloofd! Heb je de tips eenmaal onder de knie? Probeer dan eens een van deze heerlijke recepten voor tulband. Bewaar je een stukje voor ons?
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip
Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.
Tip 1: Storten
Heb je een mooie tulbandvorm gescoord? Dan wil je natuurlijk dat de tulband er in één geheel uitkomt. Vet de vorm daarom royaal in met boter – liever teveel dan te weinig – en bestrooi hem met paneermeel in plaats van met bloem. Laat de tulband ook even kort afkoelen voordat je hem stort.

Tip 2: Kloppen
Het geheim van een luchtige tulband zit hem in het kloppen van het beslag. Roer als laatste de bloem door het beslag en klop zeer kort door tot het beslag net egaal is. Zo activeer je de gluten in de bloem minimaal waardoor de tulband niet te taai wordt. Dat bedoelden ze dus met ‘mals gebak’.

Nog meer tips voor de perfecte tulband:
Tip 3: Bakken
Het beste bak je een tulband in een elektrische oven. Heb je een heteluchtoven? Zet dan een ovenvast schaaltje met water onderin de oven om te voorkomen dat de cake uitdroogt.
Tip 4: Afdekken
Dreigt je tulband tijdens het bakken te bruin te worden? Houd aluminiumfolie bij de hand om hem indien nodig af te dekken.
Zoek je nog de perfecte vorm voor een tulband? Deze vorm van FonQ vinden wij toch wel de allermooiste in zijn soort…
Lees ook:
Tulbanden bakken: ouderwets lekkere recepten
Verschillende soorten bloem: een overzicht
Zo maak je dé ultieme MonChoutaart
Onze tips

Jackfruit is dé vleesvervanger voor stoofgerechten (en zo gebruik je ‘m)

Dit zijn de keukentools die jouw kerst écht makkelijker maken

Kruidnoten bakken: zo doe je dat

Zelf gevulde speculaas maken: zo doe je dat

Zo maak je thuis een plantaardige steak die zelfs vleeseters verrast

Slechts 0,1% van alle Italiaanse wijn komt hiervandaan

Dit zijn dé gouden tips voor het binden van een stoofpot

Zelf groentesoep maken? Met deze tips lukt het altijd (zelfs zónder zakjes)

Misselijk maar toch iets eten? Deze recepten helpen écht

Zo maak je de perfecte Halloween-pompoen (zonder geklieder)

Zo maak je de lekkerste rode kool: koken en bereiden

9x de lekkerste sauzen voor bij biefstuk

Koken zonder alcohol: zo vervang je drank in klassieke gerechten

Varkenshaas bakken: met deze tips kan het niet mislukken

Dit zijn de seizoensgroenten en -fruit in oktober

7 soorten paddenstoelen om mee te koken (+ recepten)

Willem van Santen
Chef & fotograaf
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.




