
Wat is chutney?
Lees verder na de advertentie
Om het verschil te ontdekken tussen chutney en relish te ontdekken, moeten we je eerst uitleggen wat chutney is. Dit is een geleiachtige saus van groenten of fruit, kruiden en specerijen die worden ingekookt met suiker en azijn. Het bevat eerder fruit dan groenten, vaak abrikoos, perzik, mango of peer. Gecombineerd met gember, chilipeper of kaneel smaakt de saus zoet en pittig.
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Tip!

Ben je op zoek naar culinaire inspiratie, uitdaging én wil je graag meer lezen over koken?
Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Is er een verschil tussen chutney en relish?
Relish bestaat uit fijngehakte groenten of fruit, azijn en suiker. Waar chutney eerder zoet en fruitig is, bevat relish meestal komkommer, courgette, tomaat, rabarber of ui en smaakt het sausje een stuk zuurder. Een ander verschil is dat chutney wordt gegeten als koud bijgerecht terwijl relish meer als smaakmaker dient. Je kunt het namelijk goed gebruiken om flauwe gerechten meer smaak te geven.
Heerlijke recepten
Zelf het verschil proeven? Maak een van deze heerlijke recepten en geef je smaakpapillen de kost:
1. Appelchutney
> naar het recept: appelchutney
2. Chutney van vijgen
> naar het recept: chutney van vijgen
3. Komkommerrelish
> naar het recept: Komkommerrelish
4. Relish van maïs
> naar het recept: relish van maïs
Onze tips

Zo kun je het beste salades bewaren & meenemen

Deze 10 producten moet je nooit in de koelkast bewaren

Iedereen maakt deze fout bij het bewaren van eten in de koelkast

Welk vlees voor stoofvlees? Zó kies je altijd de juiste soort

Zuurdesemstarter maken: tips en recept van de chef

Kaasfondue is gaan schiften: zo kan je het redden

Zo kan je het beste aardappelpuree opwarmen en bewaren

Zo maak je de lekkerste rode kool: koken en bereiden

9x de lekkerste sauzen voor bij biefstuk

Koken zonder alcohol: zo vervang je drank in klassieke gerechten

Banketstaaf: wat is het en hoe maak je het zelf?

Weet jij waar pepernoten vandaan komen? Zo zit het!

Dit is het verschil tussen speculoos en speculaas

Voor eens en altijd: het verschil tussen pepernoten en kruidnoten

Varkenshaas bakken: met deze tips kan het niet mislukken

Jackfruit is dé vleesvervanger voor stoofgerechten (en zo gebruik je ‘m)

Willem van Santen
Chef & fotograaf
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.







