
Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten. Psst.. dit is het favoriete katervoedsel na Koningsdag..
Lees verder na de advertentie
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Wat aten we dan tijdens Koningsdag?
Terwijl Nederland zich opmaakte voor een feestelijk Koningsdag-weekend, draait de keuken bij Thuisbezorgd.nl op volle toeren. Tijdens koningsnacht en -dag hebben we allemaal onze guilty pleasures, klassiekers, en nieuwe favorieten. Zo bestellen we volgens de bezorgdienst massaal pizza’s margherita, kapsalon, curry’s, frikandellen, en als zoete afsluiter tompoucen, oranje soezen, poffertjes en lava cakejes. Op zo’n feestelijke dag als Koningsdag mogen we daar zeker van genieten!

Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Katervoedsel na Koningsdag
Na een dag vol oranje tompoucen, Aperol en bitterballen volgt er toch één onvermijdelijk moment: de dag na Koningsdag. En dan grijpen we massaal naar comfort food, het liefst in een bekende rode en gele verpakking. kipnuggets, cheeseburgers, hamburgers, frietjes en natuurlijk de Big Mac: de top vijf meest bestelde items via Uber Eats op de dag na Koningsdag bestaat volledig uit McDonald’s producten. Precies het soort troostvoer waar je hoofd en maag om vragen na een dag met gezelligheid, muziek en wellicht een paar drankjes te veel.


Amsterdammers geëerd tijdens Vrijheidsmaaltijd op 5 mei
Op 5 mei eert Amsterdam haar bruggenbouwers tijdens een Lieve Amsterdammers Vrijheidsmaaltijd in De Duif. De Vrijheidsmaaltijd is een ode aan 250 Amsterdamse bruggenbouwers die zich, vaak buiten de schijnwerpers, dagelijks inzetten voor verbinding in de stad. Tijdens een gezamenlijke lunch met een inspirerend programma worden deze Amsterdammers in het zonnetje gezet. Deze mensen geven invulling aan het motto van Amsterdam: heldhaftig, vastberaden en barmhartig.

Vivera lanceert een nieuwe plantaardige burger
Vivera introduceert haar eerste verse burger: de Plantaardige Signature Burger. Als aanvulling op de bestaande voorgegaarde variant biedt deze verse burger bij bereiding dezelfde smaak en textuur als een traditionele rundvleesburger. Vivera zet hiermee en mooie stap in ontwikkeling van vleesvervangers, zowel in smaak als samenstelling. Voor vege- en flexitariërs is het belangrijk dat ze niet hoeven in te leveren op smaak, textuur en voedingswaarde wanneer ze vaker plantaardig willen eten.
Wekelijks de lekkerste recepten ontvangen?
Onze tips

Deze nieuwe ijssmaken van Magnum wil je zeker proeven!

Van cocktail tot limo: leer het in de workshop van The Good Spice & Foodies Magazine

GEWONNEN: 3x 2 kaarten voor Cinema Culinair

Dit zijn dé smaken van het moment

Waarom iedereen deze zomer Mexicaans kookt (en jij straks ook!)

McDonald’s-fans opgelet: deze saus is nu te koop in een fles!

Je kunt nu je eigen slush puppy maken (en dit is hoe)

Waarom je voor gemak in de supermarkt vaak te veel betaalt
Julie van den Berg
Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.