
We kennen het allemaal: die momenten waarop je even niet meer weet wat je moet koken. Inspiratie lijkt ver te zoeken en tussen alle recepten zie je door de bomen het bos niet meer. Geen zorgen! Elke maand verzamelen wij jullie meest gezochte Foodies recepten, zodat je altijd een smakelijke oplossing hebt.
Lees verder na de advertentie
Meest gezochte recepten oktober
Oktober was een echte herfstmaand: frisse ochtenden, veel regen en wind, kortere dagen en dus het verlangen naar comfortfood. In de keuken gingen we aan de slag met kruidige stoofpotjes, ovenschotels en veel bakrecepten. We gebruiken steeds meer seizoensgroenten als pompoen, pastinaak en spruitjes en maakten daar heerlijke maaltijden mee. En het natuurlijk mag ook het fruit niet worden vergeten en maakten we heerlijke zoete gerechten! Benieuwd welke recepten in oktober het populairst waren? Je vindt ze hieronder!

Herfst recepten
Lees verder na de advertentie
Meest gezochte recepten
Stoofpotten pruttelen urenlang op het fornuis, ovenschotels en traybakes gaan de oven in en we genieten van zelfgemaakte kommetjes soep. Van pompoenen en paddenstoelen tot appels en peren, dit zijn de meest gezochte recepten van oktober:

Romige pompoenrisotto met geitenkaas en salie
We trappen meteen af met een van onze favorieten: risotto met pompoen! Dankzij de geitenkaas en salie geef je dit gerecht net dat beetje extra.
Lees verder na de advertentie

Oma’s hachee met gekookte aardappelen
Natuurlijk mogen de stoofpotjes niet ontbreken en gingen jullie massaal aan de slag met deze hachee.

Bao’s met sticky buikspek uit de slowcooker
Wie geen slowcooker heeft, haalt er wel een in huis bij het zien van dit recept. Deze sticky bao’s zijn om je vingers bij af te likken. Lekker voor bij de borrel of Aziatisch streetfood avondje!

Pompoenravioli met romige walnotensaus
De dagen mogen dan donkerder zijn, maar een verwarmend gerecht met noten na een lekkere herfstwandeling in het bos, dat is pure verwennerij. De pompoenravioli met romige walnotensaus is perfect voor zo’n dag!
Lees verder na de advertentie

Ultieme tiramisu recept
Wil jij de beste tiramisu maken? Dan is dit het basisrecept dat niet in je repertoire mag ontbreken. Voor deze traditionele versie heb je slechts een paar ingrediënten nodig: eieren, suiker, mascarpone, cacao, koffie, lange vingers en een scheutje amaretto. Kies smaakvolle ingrediënten en bereid je Italiaanse diner per tutti vanaf de basis.
Altijd op de hoogte blijven van de laatste trends?

Beef tataki
Beef tataki is een bekend gerecht uit Japan en met dit fijne recept maak jij het nu zelf. Maar wat is het eigenlijk? Het zijn dungesneden plakjes rundvlees in een marinade van Aziatische smaakmakers zoals ponzu, rijstazijn en sojasaus.

Traybake van pompoen en zoete aardappel, harissa en simitcroutons
Een traybake is ideaal voor een doordeweekse dag of juist voor wanneer je voor je gasten grotere porties nodig hebt. Probeer dit vegetarische recept en je bent helemaal om!

Crumble van peren en blauwe bessen met gezouten anijsboter
Zin in een makkelijk dessert of gebakje voor bij de thee? Deze crumble staat in een handomdraai op tafel. De combinatie van peren en blauwe bessen met gezouten anijsboter is onweerstaanbaar lekker. Probeer het zelf maar met dit recept!

Mexicaanse rijst
Mexicaanse rijst kennen we allemaal wel van de gevulde paprika recepten of het burrito’s maken. Gebruik dit recept als basis voor deze Mexicaanse gerechten of serveer het als los hoofdgerecht.

Speculoos-hazelnootblondies
Speculoospasta is een geliefd broodbeleg in Nederland in België, maar wist je dat je er ook heel goed mee kunt bakken? Deze blondies zijn een perfecte traktatie voor jezelf of om te delen.
Onze tips

30x avondeten inspiratie voor elke dag

Snel avondeten: 15x recepten binnen 15 minuten

Wat eten we vanavond? 15x lekkere recepten

3-gangendiner voor thuis: inspiratie en recepten

Foodies kerstgelukjes: win deze geweldige prijzen in december

Deze producten in je voorraadkast komen uit… de ruimte

Foodies kerstgelukjes: win 5x een Raclette Purify van Princess

Gourmetgeur uit huis krijgen: dé gouden tips

Julie van den Berg
Altijd in voor een feestje – vooral als er eten én wijn is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Houdt van het organiseren van etentjes voor familie en vrienden. Haat koriander.



