
Of je nu kiest om ze te eten als ontbijt, tussendoortje of toetje, een crêpe voldoet aan alle eisen. De dunne pannenkoek kun je beleggen of vullen met je favoriete toppings. Laat je inspireren door onze favoriete recepten om je eigen crêpes te bakken!
Lees verder na de advertentie
Crêpes maken
Net terug van vakantie uit la France? En mis je het typisch Franse eten al? Bijvoorbeeld de steak frites of de lokale crêpes? Niet getreurd! Zelf crêpes bakken is namelijk niet zo moeilijk als het lijkt. En het leuke is: je kunt eindeloos variëren met je favoriete ingrediënten. Bekijk onze recepten om crêpes te bakken maar snel!
Wekelijks de lekkerste inspiratie ontvangen?
Crêpes recepten
Staat de koekenpan al op het vuur? Is het beslag al gemaakt? Mooi! Met deze recepten maak je namelijk de lekkerste crêpes, gewoon in je eigen keuken.

Crêpes Suzette
Het ideale dessert voor tijdens de feestdagen. Crêpes Suzette! Maak nu dit heerlijke recept en verras al je gasten met heerlijke smaken!

Geflambeerde citroencrêpes met limoncello, gekonfijte citroenschil en pistache
Met een flinke scheut Italiaanse limoncello zet je de Franse crêpes letterlijk in vuur en vlam. Het resultaat: een heerlijk zoet dessert met een fris vleugje citroen.

Crêpes met gebakken pruimen, honing en mascarpone
Met deze crêpes met gebakken pruimen – die je overigens ook op de skottelbraai kunt bereiden – is het net vakantie. Heerlijk met een vleugje zoete honing en een dot romige mascarpone.

Crêpetaart met mascarpone en bloedsinaasappel
Lading crêpes gebakken? Stapel ze op en maak er een taart van! Met laagjes mascarpone en een vleugje sinaasappel is het op en top feest aan tafel!

Crêpes Nutella
Hoewel crêpes oorspronkelijk tot de Franse keuken behoren, is de streetfoodsnack niet meer in de grote steden weg te denken. Van Amsterdam tot Barcelona: de zoete traktatie vind je overal. Met dit recept maak jij de crêpes Nutella thuis!
Tip!

Ontvang tijdelijk tot 48% korting op een Foodies abonnement

Crêpe-taart met chaivulling
Nog zo’n feestje: deze crêpetaart is gevuld met kruidige chai-vulling. Dat wordt smullen!

Crêpes met yoghurt, mango en limoen
Ontbijten met crêpes? Kan gewoon! Deze versie met Griekse yoghurt, mango en limoen is daar uitermate geschikt voor als je het ons vraagt!

Vegan crêpes met sinaasappel en pure chocoladepasta
Zin in crêpes, maar eet je graag vegan? Geen probleem. Deze versie maak je zonder ei, met plantaardige melk en beleg je met vegan chocopasta. Minstens net zo lekker!

Espresso-martini-crêpes
Espresso martini in een dessertvorm? Kom maar door! Heel erg makkelijk om te maken en superlekkere afsluiter van het diner. Je kunt hem natuurlijk ook alcoholvrij maken.
Wekelijks de lekkerste inspiratie ontvangen?

Crêpes Suzette
Het ideale dessert voor tijdens de feestdagen. Crêpes Suzette! Maak nu dit heerlijke recept en verras al je gasten met heerlijke smaken!
Ingrediënten
Voor het beslag
Bereiding
Roer voor het beslag de eieren, de suiker, het zout en de bloem door elkaar met een stevige garde. Voeg een klein scheutje van de melk toe en roer het geheel glad. Voeg nog wat melk toe en roer weer glad. Ga door tot je alle melk en slagroom toe kunt voegen zonder klontjes te krijgen in het beslag. Roer de sinaasapppelschil erdoorheen. Laat het beslag 20 minuten rusten.
Pers 3 sinaasappels uit en meet 150 ml sap af. Snijd met een scherp mes de schil van de overige sinaasappels. Zorg dat je de witte schil zoveel mogelijk weghaalt maar het vruchtvlees intact laat. Snijd met een dun mes de partjes tussen het vlies uit.
Smelt telkens een klontje boter in een koekenpan en giet er wat van het beslag in. Draai de pan zodat de hele bodem bedekt is met een dun laagje beslag. Bak tot de bovenkant droog is en draai de crêpe dan om. De crêpes moeten licht goudbruin maar niet te donker kleuren. Bewaar de gebakken crêpes op een bord en herhaal tot het beslag op is.
Strooi na de laatste crêpe 50 g suiker in de pan en laat karamelliseren. Voeg 50 g boter en het sinaasappelsap toe en laat rustig koken tot de karamel is opgelost. Neem van het vuur en voeg voorzichtig de Grand Marnier toe. Houd voorzichtig een lange lucifer of aansteker bij de saus om hem te flamberen. Zorg dat je niet recht boven de pan hangt en dat je afzuigkap niet aanstaat.
Meng de sinaasappelpartjes door de saus. Wentel de crêpes door de saus en vouw ze in vieren. Verdeel over bordjes en schep er wat saus met sinaasappelpartjes overheen. Lekker met geroosterde amandelen en vanille-ijs.
Receptuur: Willem van Santen Fotografie: Mitchell van Voorbergen Styling: Alexandra Hereijgers
Onze tips

Limoncello liefde: geflambeerde citroencrêpes met limoncello

Vergeet stroop en suiker: dit zijn de lekkerste toppings om je pannenkoek te beleggen

5x pannenkoeken als ontbijt

Welk meel gebruik je om pannenkoeken te bakken?

No waste: dit is hoelang je verschillende soorten gebak kunt bewaren

Zo kan je het beste jouw vieze gourmetstel schoonmaken

Foodies testen: deze producten raden wij aan

9x de lekkerste gourmet recepten

Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?



