Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Tortillabakjes met guacamole, bonen, paprika en mais

10x Mexicaanse hapjes: van nacho’s tot empanada’s

Profielfoto van
JulieJulie van den Berg

Zin in een feestje met wat extra pit? Met Mexicaanse hapjes zit je altijd goed. Ze zijn kleurrijk, boordevol smaak en maken van elke borrel of verjaardag meteen een fiësta.

Lees verder na de advertentie

Of je nu een borrel met vrienden organiseert, een verjaardag viert of gewoon zin hebt in iets anders dan de standaard chips en nootjes, met Mexicaanse hapjes haal je zowel smaak als sfeer in huis. Denk aan vers gemaakte guacamole, loaded nacho’s, pittige salsa’s en verschillende tortilla’s en enchilada’s. Wij delen de Mexicaanse recepten!

Nog meer Mexicaanse recepten ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Recepten Mexicaanse hapjes

Het fijne aan deze borrelhapjes? Ze zijn makkelijk te maken, goed voor te bereiden en zien er altijd kleurrijk uit. Ontdek onze lekkere recepten voor Mexicaanse hapjes waarmee je jouw fiesta nóg beter (en lekkerder) maakt:

Tortillabakjes met guacamole, bonen, paprika en mais

Tortillabakjes met guacamole, bonen, paprika en mais

Mexicaans borrelen! Zet je mariachimuziek maar aan en hang de lichtjes in de tuin voor een lekker lange zomeravond!

Naar het recept
Enchilada’s met kip tinga

Enchiladas met kip

Bij een Mexicaans feestje horen natuurlijk ook deze enchiladas. Leg ze in ovenbestendige pan of grote schaal en de oven doet het werk!

Naar het recept
nachos uit de oven

Nacho’s uit de oven met kaas

Eén van de allerlekkerste Mexicaanse gerechten is natuurlijk een flinke schaal vol nacho’s uit de oven met kaas. Je maakt ze in een handomdraai en kunt het zowel serveren als voorgerecht, borrelhapje of snack bij een leuke film.

Naar het recept
Gevulde jalapeño’s met roomkaas en spek

Gevulde jalapeño’s met roomkaas en spek

Een borrelhapje met een beetje pit, voor de echte Mexicanen onder ons! Maar geen zorgen, de roomkaas is een goede tegenhanger.

Naar het recept
Empanada’s met knoflookgehakt en extra hot sriracha

Empanada’s met knoflookgehakt en extra hot sriracha

Geen Mexicaans feestje zonder empanada’s. Vul deze deeghapjes met je favoriete vullingen, zodat je eindeloos kunt variëren!

Naar het recept
nacho's met kip en zoete aardappel topshot

Loaded nacho’s met kip en zoete aardappel

Nacho’s op zich zijn al een feestje, maar wanneer je ze loaded maakt met je favoriete ingrediënten is het helemaal compleet. Probeer dit recept met kip maar eens!

Naar het recept
Tacos de papa met een bakje salsadip erbij

Tacos de papa

Taco’s zoals je ze misschien nog niet kent: gevuld met smeuïge aardappelpuree, gekruid en heerlijk knapperig gebakken. Ze zijn eenvoudig, maar boordevol smaak. Perfect voor een ontspannen avond met comfortfood dat nét even anders is.

Naar het recept
Pittige gegrilde kip met groene salsa, nacho chips en limoenpartjes

Pittige gegrilde kip met groene salsa

Deze pittige gegrilde kip zit boordevol smaak en wordt extra bijzonder door een kruidige groene salsa. Makkelijk op tafel en verrassend lekker!

Naar het recept
Loaded Mexican fries

Loaded Mexican fries

Een lekker Mexicaans frietje of een goedgevulde empanada? Met deze hapjes open jij deze zomer je eigen foodtruck in je straat. Op en top Mexicaans streetfood!

Naar het recept
Maisribbetjes

Maisribbetjes uit de oven

Geen Mexicaans feestje zonder mais. Deze variant uit de oven heeft ontzettend veel smaak en is ideaal om te serveren als borrelhapje.

Naar het recept
Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip
Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip

Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.

Hét Mexicaanse hapje:

FAVORIET
Tortillabakjes met guacamole, bonen, paprika en mais

Tortillabakjes met guacamole, bonen, paprika en mais

Mexicaans borrelen! Zet je mariachimuziek maar aan en hang de lichtjes in de tuin voor een lekker lange zomeravond!

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

olijfolie (om in te vetten)
12 mini-tortilla’s
200 g mais (afgespoeld en uitgelekt uit blik)
1 rode paprika (in stukjes)
200 g zwarte bonen (afgespoeld en uitgelekt uit blik)
1 rode ui (gesnipperd)
2 avocado’s (het fijngeprakte vruchtvlees)
1 tomaat (fijngehakt)
1 teentje knoflook (geperst)
zout en peper
125 g zure room
handvol korianderblaadjes (grof gehakt)
muffinbakblik met 12 holtes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Vet het muffinbakblik in met olijfolie en druk de tortilla’s hierin. Doe de mais, de paprika, de bonen en de rode ui in een kom en roer door elkaar. Verdeel dit mengsel over de tortillabakjes. Bak ca. 15 minuten in de oven.

  2. Prak de avocado, de tomaat en de knoflook door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Haal de tortillabakjes uit de oven en verdeel er de guacamole en de zure room over. Garneer met de koriander.

Receptuur en foodstyling: Willem van Santen en Valerie van Baasbank Foto’s: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren

Onze tips

Profielfoto van

Julie van den Berg

Altijd in voor een feestje – vooral als er eten én wijn is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Houdt van het organiseren van etentjes voor familie en vrienden. Haat koriander.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!