
Zin in een feestje met wat extra pit? Met Mexicaanse hapjes zit je altijd goed. Ze zijn kleurrijk, boordevol smaak en maken van elke borrel of verjaardag meteen een fiësta.
Lees verder na de advertentie
Of je nu een borrel met vrienden organiseert, een verjaardag viert of gewoon zin hebt in iets anders dan de standaard chips en nootjes, met Mexicaanse hapjes haal je zowel smaak als sfeer in huis. Denk aan vers gemaakte guacamole, loaded nacho’s, pittige salsa’s en verschillende tortilla’s en enchilada’s. Wij delen de Mexicaanse recepten!
Nog meer Mexicaanse recepten ontvangen?
Recepten Mexicaanse hapjes
Het fijne aan deze borrelhapjes? Ze zijn makkelijk te maken, goed voor te bereiden en zien er altijd kleurrijk uit. Ontdek onze lekkere recepten voor Mexicaanse hapjes waarmee je jouw fiesta nóg beter (en lekkerder) maakt:

Tortillabakjes met guacamole, bonen, paprika en mais
Mexicaans borrelen! Zet je mariachimuziek maar aan en hang de lichtjes in de tuin voor een lekker lange zomeravond!

Enchiladas met kip
Bij een Mexicaans feestje horen natuurlijk ook deze enchiladas. Leg ze in ovenbestendige pan of grote schaal en de oven doet het werk!

Nacho’s uit de oven met kaas
Eén van de allerlekkerste Mexicaanse gerechten is natuurlijk een flinke schaal vol nacho’s uit de oven met kaas. Je maakt ze in een handomdraai en kunt het zowel serveren als voorgerecht, borrelhapje of snack bij een leuke film.

Gevulde jalapeño’s met roomkaas en spek
Een borrelhapje met een beetje pit, voor de echte Mexicanen onder ons! Maar geen zorgen, de roomkaas is een goede tegenhanger.

Empanada’s met knoflookgehakt en extra hot sriracha
Geen Mexicaans feestje zonder empanada’s. Vul deze deeghapjes met je favoriete vullingen, zodat je eindeloos kunt variëren!

Loaded nacho’s met kip en zoete aardappel
Nacho’s op zich zijn al een feestje, maar wanneer je ze loaded maakt met je favoriete ingrediënten is het helemaal compleet. Probeer dit recept met kip maar eens!

Tacos de papa
Taco’s zoals je ze misschien nog niet kent: gevuld met smeuïge aardappelpuree, gekruid en heerlijk knapperig gebakken. Ze zijn eenvoudig, maar boordevol smaak. Perfect voor een ontspannen avond met comfortfood dat nét even anders is.

Pittige gegrilde kip met groene salsa
Deze pittige gegrilde kip zit boordevol smaak en wordt extra bijzonder door een kruidige groene salsa. Makkelijk op tafel en verrassend lekker!

Loaded Mexican fries
Een lekker Mexicaans frietje of een goedgevulde empanada? Met deze hapjes open jij deze zomer je eigen foodtruck in je straat. Op en top Mexicaans streetfood!

Maisribbetjes uit de oven
Geen Mexicaans feestje zonder mais. Deze variant uit de oven heeft ontzettend veel smaak en is ideaal om te serveren als borrelhapje.

Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.
Hét Mexicaanse hapje:

Tortillabakjes met guacamole, bonen, paprika en mais
Mexicaans borrelen! Zet je mariachimuziek maar aan en hang de lichtjes in de tuin voor een lekker lange zomeravond!
Ingrediënten
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Vet het muffinbakblik in met olijfolie en druk de tortilla’s hierin. Doe de mais, de paprika, de bonen en de rode ui in een kom en roer door elkaar. Verdeel dit mengsel over de tortillabakjes. Bak ca. 15 minuten in de oven.
Prak de avocado, de tomaat en de knoflook door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Haal de tortillabakjes uit de oven en verdeel er de guacamole en de zure room over. Garneer met de koriander.
Receptuur en foodstyling: Willem van Santen en Valerie van Baasbank Foto’s: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren
Onze tips

Mexicaans borrelen: dé perfecte borrelplank

11x Mexicaanse recepten voor een echte fiesta bij jou thuis

Salsa dippen of dansen? Vier een Mexicaans feestje met ons

Dit zijn dé heetste Mexicaanse pepers en zo gebruik je ze in de keuken

Zó bak je de brownie van je dromen

Dit zijn de lekkerste wijnen voor kerst

Sunday roast: 7x braadstukken uit de oven

5x bakken met amandelspijs

Julie van den Berg
Altijd in voor een feestje – vooral als er eten én wijn is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Houdt van het organiseren van etentjes voor familie en vrienden. Haat koriander.



