
Kristalsuiker, basterdsuiker en rietsuiker zijn voor ons niet onbekend, maar er zijn ook zoetmakers die we minder vaak gebruiken. Zonde, want kokosbloesemsuiker bevat bijvoorbeeld meer kalium en magnesium dan de klassieke kristalsuiker e Vandaag vertellen we je dan ook alles over deze smaakmaker. Wat is kokosbloesemsuiker en wat maak je ermee?
Wat is kokosbloesemsuiker?
Als je een keer op zoek bent gegaan naar gezondere bakrecepten, ben je kokosbloesemsuiker vast tegen gekomen. Dit wordt vaak als vervanger gebruikt voor de gewone suikers die we kennen. Maar wat is kokosbloesemsuiker eigenlijk? Het is een suiker die gewonnen wordt uit biologische kokosbloesem, welke in Indonesië groeit. Kokosbloesemsuiker wordt ook wel kokossuiker of kokospalmsuiker genoemd, maar het komt allemaal op hetzelfde neer. Kokosbloesem is tot zo ver bekend de ‘gezondste’ vorm van suiker en bevat meer voedingstoffen dan zijn bekendere broertjes. Denk hierbij aan magnesium, ijzer, zink er kalium.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Hoe smaakt kokosbloesemsuiker?
Nu we de vraag ‘wat is kokosbloesemsuiker?’ beantwoord hebben, ben je vast ook benieuwd naar de smaak. De naam van deze suiker zegt het eigenlijk al: de suiker heeft een hele lichte kokossmaak. Als je hem in een gerecht gebruikt verdwijnt deze smaak echter snel door de andere ingrediënten. Ben je nog niet overtuigd? Laat je dan overhalen door de karamelachtige nasmaak. Erg lekker in taarten of cakes!
Hoe kan je het vervangen?
Kokosbloesemsuiker kun je eigenlijk door alle suikers vervangen, maar als je kijkt naar de smaak is de lichte basterdsuiker toch het beste. Lichte basterdsuiker heeft namelijk ook een lichte karamelsmaak, maar is wel iets natter. Houd hier dus rekening mee!
Waar koop je het?
Ben jij van plan om kokosbloesemsuiker in huis te halen? Je kunt het bij de grotere supermarkten kopen, het ligt meestal bij de biologische producten. Kun je het niet vinden? Kijk dan eens bij een biologische supermarkt of online.
Wat kun je er allemaal mee?
Zoals eerder genoemd kun je kokosbloesemsuiker goed gebruiken voor bakgerechten. Maar het is ook lekker om een beetje door je havermout te doen. Laat de suiker een beetje smelten in een pannetje zodat het nog meer smaak krijgt en roer het daarna door je havermout. Zelf proberen? Je kunt met kokosbloesemsuiker ook heerlijke vegan pancakes maken:

Vegan Dutch baby pancake
Maak deze heerlijke Dutch baby pancake met kokosbloesemsuiker, ideaal voor in het weekend. Heerlijk kopje koffie of thee erbij en je hebt een prima ontbijt op tafel staan!
Lees ook:
Onze tips

Wat is burrata en wat kun je ermee?

Parmigiano Reggiano: alles over de lievelingskaas van Napoleon

Oranje wijn: wat is het en waarom wil iedereen het ineens drinken?

Wat is chutney? Zo maak je het en gebruik je het in de keuken

Haal alles uit het aspergeseizoen: recepten, tips & meer

Gratis vlierbloesem plukken? Dit moet je weten vóór je gaat

Nu in het seizoen: alles wat je moet weten over rabarber

Provolone: wat is het voor kaas en wat past erbij?

Waarom pecorino dé Italiaanse kaas is voor pasta carbonara (en meer!)

Wat is ‘nduja en wat kun je ermee?

Wat is oestersaus en wat kun je ermee?

Wat is kimchi en wat kun je ermee?

10x recepten met groene asperges: van snack tot maaltijd

Wat is knolselderij en wat kun je ermee?

Mozzarella di Bufala: 10x de lekkerste recepten

Leer de klassieker kennen: alles over cognac
Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.