Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Wat is kokosbloesemsuiker?

Wat is kokosbloesemsuiker en wat kun je ermee?

Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

Kristalsuiker, basterdsuiker en rietsuiker zijn voor ons niet onbekend, maar er zijn ook zoetmakers die we minder vaak gebruiken. Zonde, want kokosbloesemsuiker bevat bijvoorbeeld meer kalium en magnesium dan de klassieke kristalsuiker e Vandaag vertellen we je dan ook alles over deze smaakmaker. Wat is kokosbloesemsuiker en wat maak je ermee?

Wat is kokosbloesemsuiker?

Als je een keer op zoek bent gegaan naar gezondere bakrecepten, ben je kokosbloesemsuiker vast tegen gekomen. Dit wordt vaak als vervanger gebruikt voor de gewone suikers die we kennen. Maar wat is kokosbloesemsuiker eigenlijk? Het is een suiker die gewonnen wordt uit biologische kokosbloesem, welke in Indonesië groeit. Kokosbloesemsuiker wordt ook wel kokossuiker of kokospalmsuiker genoemd, maar het komt allemaal op hetzelfde neer. Kokosbloesem is tot zo ver bekend de ‘gezondste’ vorm van suiker en bevat meer voedingstoffen dan zijn bekendere broertjes. Denk hierbij aan magnesium, ijzer, zink er kalium.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Hoe smaakt kokosbloesemsuiker?

Nu we de vraag ‘wat is kokosbloesemsuiker?’ beantwoord hebben, ben je vast ook benieuwd naar de smaak. De naam van deze suiker zegt het eigenlijk al: de suiker heeft een hele lichte kokossmaak. Als je hem in een gerecht gebruikt verdwijnt deze smaak echter snel door de andere ingrediënten. Ben je nog niet overtuigd? Laat je dan overhalen door de karamelachtige nasmaak. Erg lekker in taarten of cakes!

Hoe kan je het vervangen?

Kokosbloesemsuiker kun je eigenlijk door alle suikers vervangen, maar als je kijkt naar de smaak is de lichte basterdsuiker toch het beste. Lichte basterdsuiker heeft namelijk ook een lichte karamelsmaak, maar is wel iets natter. Houd hier dus rekening mee!

Waar koop je het?

Ben jij van plan om kokosbloesemsuiker in huis te halen? Je kunt het bij de grotere supermarkten kopen, het ligt meestal bij de biologische producten. Kun je het niet vinden? Kijk dan eens bij een biologische supermarkt of online.

Wat kun je er allemaal mee?

Zoals eerder genoemd kun je kokosbloesemsuiker goed gebruiken voor bakgerechten. Maar het is ook lekker om een beetje door je havermout te doen. Laat de suiker een beetje smelten in een pannetje zodat het nog meer smaak krijgt en roer het daarna door je havermout. Zelf proberen? Je kunt met kokosbloesemsuiker ook heerlijke vegan pancakes maken:

Vegan Dutch baby pancake

Vegan Dutch baby pancake

Maak deze heerlijke Dutch baby pancake met kokosbloesemsuiker, ideaal voor in het weekend. Heerlijk kopje koffie of thee erbij en je hebt een prima ontbijt op tafel staan!

Naar het recept

Lees ook:

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!