Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
eclairs met Roel Wagenaar

Eclairs bakken: 7x de lekkerste recepten

Advertentie

Geen wekker, nog een keer omdraaien en zonlicht dat in een streepje langs het gordijn naar binnen komt. Zal het dan echt? Ja hoor, het is weekend! Bij uitstek hét moment om te bakken. Wij zochten onze favoriete recepten voor eclairs bij elkaar. Ga jij eclairs bakken komend weekend? Deel je weekendbaksels op Instagram, tag ons en gebruik #iamfoodies!

Eclairs bakken

Ben je deze zomer in Frankrijk te vinden? Dan breng je ongetwijfeld ook een bezoek aan de Franse bakker. Croissantje in de ochtend, de perfecte Franse baguette tijdens de lunch en ook nog iets lekkers bij de koffie. Eclairs zijn misschien wel een van de meest typische Franse lekkernijen. En ben je weer terug uit Frankrijk, met heimwee naar de Franse bakker? Geen zorgen. Om die erug-na-vakantie-blues wat te verlichten delen wij nu zeven lekkere recepten om zelf eclairs te bakken!

Wil je ook iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Recepten voor eclairs bakken

Met deze recepten zou je – als je zin hebt – elke dag van de week een andere eclair op tafel kunnen zetten. Welke eclairs ga jij bakken?

Basisrecept eclairs

Eerst de basis onder de knie krijgen? Begin dan eens met dit basisrecept voor eclairs. Dan volgt de rest waarschijnlijk vanzelf.

> naar het recept: basisrecept eclairs

Zelf eclairs maken

Groenethee eclairs

Ben je bekend met de kneepjes van het eclairs-vak? Tijd om te variëren. Probeer maar eens deze eclairs met groene thee bijvoorbeeld!

> naar het recept: groenethee eclairs

Groenethee-eclairs

Citroen-eclairs

Een andere frisse combinatie die we ook erg lekker vinden: deze eclairs met citroen. Lekker voor een zomerse dag, of ja, eigenlijk zouden we elke dag wel zo’n Frans gebakje op kunnen..

> naar het recept: citroen-eclairs

Citroen-eclairs

Frambozen eclairs

Kijk nou wat een kunstwerkjes dit zijn! Met deze fantastische frambozen eclairs steel jij absoluut de show. Uitdelen mag, maar we snappen het als je ze liever voor jezelf houdt…

> naar het recept: frambozen-eclairs

eclairs met Roel Wagenaar

Sinaasappel-eclairs met wortelglazuur

En we kunnen nog geen genoeg krijgen van frisse fruitsmaken: neem deze variant met sinaasappelvulling en ook wortelglazuur. Mmm!

> naar het recept: sinaasappel-eclairs met wortelglazuur

Sinaasappel-éclairs met wortelglazuur

Eclairs met gezouten karamel en chocolade

Van recepten met gezouten karamel kunnen we nooit genoeg krijgen. Zo ook niet van deze eclairs die ermee gevuld zijn. Extra lekker met de dikke chocoladelaag er bovenop.

> naar het recept: eclairs met gezouten karamel en chocolade

eclairs

Chocolade-eclairs

Last but not least: met deze chocolade-eclairs maak je op iedereen indruk. Na één hap is je terug-uit-Frankrijk-kater ook nog eens meteen verdwenen!

> naar het recept: chocolade-eclairs

eclairs met Roel Wagenaar

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!