Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Bosbessen-gembergalette

7x recepten om galette te bakken

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Geen wekker, nog een keer omdraaien en zonlicht dat in een streepje langs het gordijn naar binnen komt. Zal het dan echt? Ja hoor, het is weekend! Bij uitstek hét moment om te bakken. Wij zochten onze favoriete recepten voor galette bij elkaar. Ga jij een galette bakken aankomend weekend? Deel je weekendbaksels op Instagram, tag ons en gebruik #iamfoodies!

Galette bakken

Een galette betekent in de Franse keuken eigenlijk twee dingen: een rommelige, open taart van knapperig deeg gevuld met zoet fruit of een hartige vulling óf, in Bretagne, een hartige ‘crêpe’ van boekweitmeel, vaak gevuld met ham, kaas en een eitje. In dit geval hebben we het over de eerste variant. Je kunt zo’n galette zowel met een zoete als hartige vulling maken, en dus als taart of als hoofdgerecht of in stukken als hapje serveren. Wat ons betreft allemaal even lekker. Welke galette ga jij bakken?

Wil je ook iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Zoete galette bakken

Met deze galettes gevuld met zoet fruit zit je altijd goed. De ideale manier om in een handomdraai een lekker taartje of dessert op tafel te zetten.

Mini-galettes met perzik

Steenfruit leent zich ontzettend goed voor galette. Het fruit wordt lekker zacht in de oven, heerlijk in combinatie met knapperig deeg. Deze mini-galettes met perzik zijn het lekkerst wanneer je ze serveert met een dot room of een bolletje vanille-ijs..

> naar het recept: mini-galettes met perzik

mini galettes perzik

Bosbessen-gembergalette

Max La Manna van You Can Cook This: “Hoe rustieker een galette eruitziet, hoe beter. Maak je niet te druk over het deeg, geniet gewoon van het koken. Dit fruitige toetje heb je in een wip klaar, ziet er prachtig uit en is altijd een succes. Je hebt alleen nog ijs nodig om erbij te serveren.”

> naar het recept: bosbessen-gembergalette

Bosbessen-gembergalette

Galette met appel, venkelzaad en appelstroop

Een verrassende variant op de klassieke appeltaart. Deze galette met appel en venkelzaad móet je geprobeerd hebben.

> naar het recept: galette met appel, venkelzaad en appelstroop

Galette met appel, venkelzaad en appelstroop

Appelgalette met spijs

Nog eentje met appel, dit keer met een laagje spijs ertussen. Lekker om te bakken op een regenachtige namiddag.

> naar het recept: appelgalette met spijs

Appelgalette met spijs

Galette met zomerfruit

Heb je een flinke lading zomerfruit geoogst? Komt dat even goed uit. Er zijn namelijk eindeloos veel mogelijkheden om te bakken met zomerfruit. Met dit recept bijvoorbeeld, bak je er een heerlijk toetje van.

> naar het recept: galette met zomerfruit

Galette met zomerfruit

Hartige galette bakken

Niet alleen zoete, ook hartige galettes vallen bij ons zeer in de smaak. En we durven te wedden dat ook jij ze lekker zult vinden!

Tomatengalette van geroosterde tomaten

Italiaanse smaken in een Franse klassieker. Deze kleurrijke galette biedt het beste van twee werelden.

> naar het recept: tomatengalette van geroosterde tomaten

Tomatengalette van geroosterde tomaten

Wildplukgalette

Yvette: “Voor de galette gebruik ik mijn basisdeeg dat voor hartige taarten goed werkt. Maak het snel, want hoe langer je kneedt, hoe meer je de glutenstrengen in het deeg versterkt, waardoor het deeg niet meer bros wordt, maar stevig en taai. Dat is voor sommige deegsoorten juist heel fijn, maar voor zanddeeg zeker niet. Bovendien moet de boter koud blijven.”

> naar het recept: wildplukgalette

Recepten van Yvette van Boven: wildplukgalette met burrata

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Anne Mebelder

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!