Hoe kun je het beste je wijn koelen?

Zeker met het zomerse weer is een koel glas wijn heerlijk, bijvoorbeeld op een terrasje, tijdens de borrel of bij het avondeten. Wijnkoelers houden de fles wijn meestal goed gekoeld, maar de wijn in je glas warmt snel op. Zeker in de zomerse zon. Gelukkig hebben wij dé oplossing om je glas wijn te koelen!

Houd je glas wijn voortaan gekoeld met een paar bevroren druiven. Niet alleen zijn bevroren druiven een verfrissende snack, ze doen ook wonderen door je wijn te koelen. In tegenstelling tot ijsblokjes verdunnen druiven je drankje namelijk niet. En het ziet er nog chique uit ook!

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wijn koelen met druiven

Natuurlijk kun je elk type bevroren fruit nemen, maar druiven hebben een groot voordeel ten opzichte van andere soorten. Fruit zoals meloen of sinaasappel geeft smaak af aan je wijn en met een goede wijn wil je dit absoluut niet. Dat is namelijk zonde van de mooie smaken, zeker als je net je favoriete wijn hebt opengetrokken. Het laagje rondom de druif zorgt dat de druif zijn smaak niet afgeeft.

Zie je jezelf al zitten deze zomer met een heerlijk glas gekoelde wijn? Maak het feestje helemaal compleet met een goed gevulde borrelplank. Oftewel, ren naar de supermarkt en zorg dat je voortaan een bak druiven in de koelkast hebt staan. Bedank ons maar als je straks met een glas heerlijke, gekoelde wijn in de zon zit te genieten. Proost!

wijn koelen

Lees ook: