
Mac ’n cheese recepten
Lees verder na de advertentie
Wie houdt er nu niet van een smeuïge, kaasrijke portie puur comfort? Voor sommigen is het een guilty pleasure, terwijl anderen het met trots hun favoriete gerecht noemen. Ben je op zoek naar inspiratie? Dan zijn deze Mac ’n Cheese recepten precies wat je nodig hebt. Zelfs als je nog nooit van deze klassieker hebt genoten, zullen deze varianten je gegarandeerd overtuigen.
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Italiaanse variant

Mac ‘n cheese met een Italiaanse twist
Al kent de ovenschotel zijn oorsprong in Amerika, je kunt dit gerecht ook gemakkelijk met een Italiaanse twist maken. Laat het ze in Italië niet horen maar met smaakmakers als venkelzaad, tomaten en balsamico is deze pasta in no-time helemaal op Italiaanse smaak!
Lees verder na de advertentie
Het klassieke mac and cheese recept

Mac ‘n’ cheese
Als iemand vraagt wat hét ultieme comfortfood is, dan is er maar één antwoord mogelijk: mac ‘n’ cheese. Deze Amerikaanse all-time favoriet verwarmt je zelfs op de guurste winterdagen. Nog meer goed nieuws: je maakt ‘m met maar 5 ingrediënten.
à la Jamie Oliver

Mac ’n Cheese met groente van Jamie Oliver
Jamie Oliver gaf het gerecht zijn eigen twist en maakte een groene variant. Meer groenten eten was nog nooit zo’n feestje! Wil je de pasta liever veganistisch? Dan kan je het beste de parmezaan vervangen door vegetarische harde kaas.
American Mac ’n cheese

American mac & cheese
De basis van mac ’n cheese recepten bestaat uit pasta (vaak macaroni), bechamelsaus en flink veel kaas. Om het helemaal gemakkelijk te maken, gebruiken de Amerikanen het liefste ongezoete koffiemelk om de bechamelsaus mee te maken. Say what?
Lees verder na de advertentie
Met spinazie

Mac ‘n’ cheese-schotel met spinazie
Een andere manier om de welbekende ovenschotel een gezonde twist te geven is door spinazie toe te voegen. Zo sterk worden als Popeye was nog nooit zo lekker.
Vegan variant: macaroni met ‘kaas’ en kokosbacon

Vegan mac & cheese: macaroni met ‘kaas’ en kokosbacon
Liever vegan? Probeer deze plantaardige versie dan eens. De ovenschotel is ongelooflijk romig en lekker. De kokosstukjes hebben een heerlijke gerookte baconsmaak en voegen een geweldige textuur toe.
Met paddenstoelen

Mac & cheese met paddenstoelen
Voor een mega knapperige bovenkant voegen wij panko als topping toe. Dit Japanse paneermeel kun je tegenwoordig bij elke toko vinden en maakt het gerecht helemaal af.
Lees verder na de advertentie

Mac ‘n cheese met een Italiaanse twist
Al kent de ovenschotel zijn oorsprong in Amerika, je kunt dit gerecht ook gemakkelijk met een Italiaanse twist maken. Laat het ze in Italië niet horen maar met smaakmakers als venkelzaad, tomaten en balsamico is deze pasta in no-time helemaal op Italiaanse smaak!
Ingrediënten
Bereiding
Pel en snipper de uien en de knoflook. Snijd het spek zeer fijn. Verhit 2 el olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit er de ui, de knoflook en het spek ca. 5 minuten in. Voeg het venkelzaad en de tomatenpuree toe en bak nog ca. 2 minuten.
Blus af met de gezeefde tomaten. Kook de saus op laag vuur 30-40 minuten en roer regelmatig. Verhit ondertussen 1 el olijfolie en de boter in een pan en bak er het gehakt rul in. Breng het gehakt op smaak met zout en peper en voeg het toe aan de tomatensaus. Breng nogmaals op smaak met zout, peper en de balsamico.
Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Rasp de parmezaan. Giet de macaroni af en laat hem goed uitlekken. Meng de tomatensaus door de macaroni en schep het geheel in een ovenschaal of ovenbestendige pan. Bestrooi met de twee soorten kaas en bak het geheel ca. 20 minuten in de oven.
Foto’s: Stephan van Raay
Styling: Janneke Duister
Servies etc.: Eigen collectie
Lees ook:
Onze tips

Dit zijn de lekkerste toppings voor bruschetta & crostini’s

Trifle recepten: van klassiek tot over de top (inclusief handige tips)

Deze snelle toetjes maak je in 10 minuten

Traditionele Spaanse pinchos: 7 recepten om zelf te maken

Kleine stol, groots effect: zo maak je van het kerstontbijt een feestje

Zo ontvang je elke maand Foodies op je deurmat (met korting!)

Lekkere én makkelijke kerstrecepten uit de airfryer

7x de lekkerste nacho ovenschotel recepten

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.


