Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Bloemkoolshoarma met granaatappel

Zonnige smaken: 5x verrassende mediterrane recepten

Advertentie

Deze mediterrane recepten vragen om mooie zomeravonden. Dek de tuintafel, nodig vrienden en familie uit en zet de witte wijn alvast koud!

Mediterrane recepten

Wil jij thuis eten als op vakantie? Dan zijn deze mediterrane recepten precies wat je zoekt. We hebben de smaken van de zon proberen te vangen in een vijftal gerechten. Het resultaat? DEze heerlijke mediterrane recepten!  De helderblauwe zee en het hagelwitte strand moet je er zelf dan maar even bij denken…

Wil je ook iedere week de beste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Garnalen ‘Spetsiota’

De garnalen geven je een voorproefje van Spetses, een idyllisch Grieks eiland dat bekend staat om hun gebruik van schaaldieren. Dit gerecht met garnalen behoort tot onze favorieten. Want wie kan nou de combinatie met tomaat en feta weerstaan? Serveer er zeker stokbrood bij, want in die saus wil je blijven dippen.

> naar het recept: garnalen ‘Spetsiota’

Garnalen 'Spetsiota'

Gevulde aubergines

Gevulde aubergines worden de laatste jaren steeds populairder. Dat snappen wij maar al te goed, want de gevulde paprika recepten hebben wij onderhand ook wel eens uitgespeeld. Je kunt de groenten vullen met ingrediënten naar keuze maar de invulling van dit gerecht raden wij zeker aan!

> naar het recept: gevulde aubergines

Gevulde aubergines

Varkenslende met witte bonen en mosterd

Een stuk klassieker is dit mediterrane gerecht van varkenslende met witte bonen en mosterd. Je ziet dit vooral in Frankrijk op de kaart, al maak je het thuis minstens net zo lekker.

> naar het recept: varkenslende met witte bonen en mosterd

Varkenslende met witte bonen en mosterd

Bloemkoolshoarma met granaatappel

Door bloemkool te roosteren, krijgt het een verrassende smaak. Niet voor niets behoort dit gerecht tot onze favoriete mediterrane recepten. Het gebruik van granaatappel en tahin geeft het een heerlijke twist.

> naar het recept: bloemkoolshoarma met granaatappel

Bloemkoolshoarma met granaatappel

Gefrituurde polpette

Polpette is Italiaans voor gehaktballetje. Traditioneel eet je ze in tomatensaus maar nog lekkerder zijn deze gefrituurde balletjes met ricotta en kalfsgehakt. Probeer zelf maar eens!

> naar het recept: gefrituurde polpette

Gefrituurde polpette

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!