Advertentie
Voor iets meer dan een euro haal je al een flinke hoeveelheid doperwten in huis. Heb je geen idee wat je met deze vitaminebommetjes moet maken? Neem bij je volgende supermarktbezoek maar een extra verpakking mee, want deze recepten met doperwten wil je maken!
Recepten met doperwten
Doperwten zijn veelzijdiger dan je denkt. Verwerk ze in je favoriete soep, maak er een heerlijke pasta mee of stop ze ook eens een keer in een ovenschotel; de mogelijkheden zijn eindeloos. Ze zitten ook nog eens boordevol met gezonde voedingsstoffen. Kortom, tijd om aan de slag te gaan met deze onweerstaanbare recepten met doperwten.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Onze favoriete recepten met doperwten:
Gnocchi sardi met basilicumpesto en erwtjes
We beginnen direct met één van onze favoriete recepten met doperwten: gnocchi sardi. Heb je ‘m nog niet geprobeerd? Dan is dit absoluut het moment, duik maar snel de keuken in!
Naan met pittige kip en doperwten
Zelf muntsaus maken bij dit heerlijke recept? Hak de blaadjes van een bosje munt samen met een snufje zout fijn. Doe het vervolgens in een kom met 1 el suiker en schenk er 4 el kokend water bij. Roer door en laat afkoelen, roer er vervolgens nog 4 el wittewijnazijn doorheen en je zelfgemaakte muntsaus is klaar!
Doperwten-spinazierisotto met krabsalsa
Maak eens risotto met een twist; heerlijke groene doperwten-spinazierisotto met krabsalsa. Ziet er niet alleen prachtig uit maar smaakt ook heerlijk. Buon appetito!
Doperwtengazpacho met burrata en lentesalade
Kies voor kleur op je bord en ga voor deze heerlijke doperwtengazpacho. Misschien ken je de klassieke Spaanse gazpacho met tomaat, deze koude soep is lekker verkoelend. Wat ons betreft is deze groene gazpacho heerlijk als voorgerecht, en lang niet alleen in de zomer.
Gebakken doperwten met munt en spek
Perfect om te maken na een drukke doordeweekse dag. De oven doet ook nog eens het grootste gedeelte van het werk, ideaal toch? Kan jij ondertussen genieten van je favoriete serie op Netflix.
Doperwten-cidersoep met pancettakruimels
Nog zo’n recept die tot onze favoriete recepten met doperwten behoort! De heerlijke cidersoep staat bij ons regelmatig op tafel. Lekker licht en toch ook ontzettend smaakvol. Zeker de pancettakruimels zijn om je vingers bij af te likken…
Karbonade met paprikaboter en nieuwe aardappels
Dat je voor een smaaksensatie geen uren in de keuken hoeft te staan, bewijst dit makkelijke gerecht. Fijn voor doordeweeks!
Gnocchi sardi met basilicumpesto en erwtjes
We beginnen direct met één van onze favoriete recepten met doperwten: gnocchi sardi. Heb je ‘m nog niet geprobeerd? Dan is dit absoluut het moment, duik maar snel de keuken in!
Voor de pesto
Voor de gnocchi
Bereiding
Stamp voor de pesto het basilicum, de knoflook, de pecannoten en het zeezout in een vijzel tot een fijne pasta. Voeg geleidelijk de olijfolie toe zodat je een smeuïge pesto krijgt.
Kneed voor de gnocchi de bloem, 70 ml water, een snufje zout en 1 el olijfolie tot een soepel deeg. Voeg als het niet goed ‘pakt’ wat extra water toe tijdens het kneden. Kneed minstens 10 minuten stevig door. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het minstens 30 minuten rusten.
Vorm van het deeg op een met bloem bestoven werkblad een rol van ca. 1 cm doorsnede. Snijd stukjes van ca. 1 cm van het deeg. Bestuif met wat extra bloem om plakken te voorkomen. Druk elk stukje pastadeeg met je duim over een geribbeld gnocchiplankje, zodat het om je duim opkrult tot een geribbeld rolletje. Verwerk al het deeg en bewaar de pasta op een schone met bloem bestoven theedoek.
Kook de pasta in een ruime hoeveelheid kokend water in ca. 2 minuten beetgaar. Voeg ook direct de doperwtjes toe. Giet het geheel af, maar vang wat van het kookvocht op.
Doe de gekookte pasta met de doperwtjes terug in de pan en voeg de helft van de pesto toe. Roer er ook nog 3-4 el van het kookvocht doorheen zodat het geheel mooi bindt. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
Rooster de pecannoten in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren. Verdeel de pasta over diepe borden en schep er de overgebleven pesto overheen. Maak af met de geroosterde pecannoten.
Foto’s: Willem van Santen
Lees ook:
Onze tips
Stoven maar: 4x recepten met groente
Wat eten we vanavond? 15x lekkere recepten voor elke dag
Toetjes met mascarpone: van cake tot taart
5x verrassende rode kool recepten
Dit zijn de lekkerste koolhydraatarme recepten
Allround oven: dit zijn de beste ovengerechten recepten
De lekkerste recepten voor wafels bakken
Mosterd bij de maaltijd
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.