Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Noedels met crispy varkensgehakt en pittige paksoi

Dit zijn de beste recepten met paksoi

Advertentie

Paksoi is een groente die door veel mensen vaak wordt vergeten. Zonde, want deze knapperige koolsoort geeft alle gerechten een lekkere bite. Dat smaakt heerlijk, probeer deze recepten met paksoi maar!

Wat is paksoi?

Paksoi of pak-choi is een groente die je het hele jaar door kunt kopen. Maar wat is paksoi precies? Het is een koolsoort die zeer geliefd is in de Aziatische keuken. Maar deze knapperige smaakmaker wint ook in Nederland steeds meer populariteit. Niet zonder reden, want er zijn heerlijke paksoi recepten in overvloed en de groente is gauw gaar. Wil je meer weten deze groente? Lees dan dit handige artikel: wat is paksoi en wat kun je ermee?

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Paksoi recepten

Paksoi wordt vooral in Aziatische keukens veel gebruikt. Om te roerbakken, in de soep of zelfs als salade. Weet je niet goed wat je met paksoi kan maken? Bekijk de onderstaande recepten dan maar snel en kies jouw favoriet uit voor het avondeten.

Chow mein noedels

Chow mein noedels

Chow mein is de Chinese term voor een geroerbakt noedelgerecht en dat is precies wat dit gerecht is. Heerlijk met paksoi, oesterzwammen en Aziatische smaakmakers.

Naar het recept
Miso-zalm met paksoi

Miso-zalm met paksoi

De meest populaire bereidingswijze van paksoi is roerbakken. Niet zonder reden want zo blijft de groente lekker knapperig Dat gaat mooi samen met de peultjes en maïs. Zeker met zo’n heerlijk stukje zalm er bovenop!

Naar het recept
wontonsoep

Wontonsoep met paksoi

Wontonsoep is een klassieke Aziatische soep, boordevol smaak en vitamines. Dat maakt het een fijn gerecht om te eten wanneer je een oppepper kunt gebruiken. Hou je van pittig? Voeg een extra pepertje toe voor wat extra smaak.

Naar het recept
Cover voor

Paksoi met garnalen en sobanoedels

In dit recept gebruiken we sobanoedels. Dat zijn wat dunnere noedels die gemaakt zijn van boekweit. Je maakt er een heerlijk gerecht met garnalen mee, bekijk het recept maar:

Naar het recept
Recepten met citroengras: noedels met crispy tofu en gestoomde paksoi

Noedels met crispy tofu en gestoomde paksoi

Noedels zijn op en top comfortfood als je het ons vraagt. De meeste gerechten met noedels staan zo op tafel en slurp je met alle gemak naar binnen. Zo ook dit heerlijke recept met crispy tofu!

Naar het recept
Noedels met crispy varkensgehakt en pittige paksoi

Noedels met crispy varkensgehakt en pittige paksoi

Doordat paksoi een vrij neutrale smaak heeft, kun je het eenvoudig combineren met verschillende smaakmakers. Geef de groente bijvoorbeeld wat pit met hete pepertjes. Als je hier niet van opknapt dan weten wij het ook niet meer.

Naar het recept
Cover voor

Paddenstoelenrisotto

Ook in een Italiaanse risotto is paksoi onweerstaanbaar lekker. Zeker in combinatie met een goede kaas en verse paddenstoelen. Probeer maar eens met dit heerlijke recept!

Naar het recept
Zalm en papillotte

Zalm en papillotte met gember en paksoi

En papillotte is een methode waarbij je de ingrediënten in pakketjes verpakt en in de oven stoomt, een makkelijke en gezonde bereiding! Giet het vocht na het openmaken vooral niet weg, die zit boordevol smaak.

Naar het recept
Paksoisalade met mango, rode ui en kokos

Paksoisalade met mango, rode ui en kokos

Paksoi rauw als salade klinkt misschien wat gek maar het is verrassend verfrissend. Zeker wanneer je de knapperige groente combineert met smaakmakers als mango, rode ui en kokos. Probeer dit recept maar eens uit!

Naar het recept
Rijstnoedelsalade met mango en garnalen

Rijstnoedelsalade met mango en garnalen

Heb je de smaak te pakken? Probeer dan ook deze rijstnoedelsalade met rauwe paksoi, garnalen en mango. Ziet er niet alleen mooi uit maar is ook nog eens ontzettend lekker!

Naar het recept
Aziatische stamppot met paksoi

Aziatische stamppot met paksoi, tempeh en kokosmelk

Wat krijg je als je de Nederlandse en Aziatische keuken met elkaar combineert? Het beste van twee werelden! Dit stamppot recept met Aziatische smaakmakers laat zien dat deze keukens het beste in elkaar naar boven halen.

Naar het recept

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!