Elke week het weekmenu in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Maandag
Het eerste gerecht van dit weekmenu is gelijk een knaller. Want deze crunchy kipburgers zijn om je vingers bij af te likken. Het geheim zijn de kruiden in het korstje, die maken de burgers extra smaakvol.
> naar het recept: crunchy kipburgers
Dinsdag
Met een paar simpele ingrediënten creëer je een heerlijk, uniek gerecht – de traditionele Midden-Oosterse mujadara van gestoofde linzen met rijst en gekaramelliseerde uien. Wil je het gerecht vegan maken? Vervang de yoghurt dan door je favoriete plantaardige variant.
> naar het recept: mujadara
Woensdag
Het gerecht tarte tatin is in 1189 bedacht door de zussen Stéphanie en Caroline Tatin, de uitbaters van Hotel Tatin, iets onder Orléans. Het hotel bestaat nog steeds, maar deze tomatenvariant van de klassieker komt straks gewoon uit je eigen keuken.
> naar het recept: tarte tatin van tomaten
Donderdag
De gekleurde stengels worden vaak vergeten. Zonde, want je maakt de lekkerste recepten met snijbiet. Bijvoorbeeld deze ovenschotel met gerookte zalm, crumpets en hollandaisesaus. Maak vooral extra veel en eet het de volgende dag als lunch.
> naar het recept: crumpetschotel met gerookte zalm, snijbiet en hollandaisesaus
Vrijdag
Met dit gerecht krijgt elke doordeweekse avond een vakantietintje, zeker als je buiten kunt eten. Stiekem zijn de frietjes en steak het lekkerst wanneer je ze met je handen eet. Een beetje knoeien mag…
> naar het recept: buffalo steak met friet en blauwe-kaassaus
Zaterdag
Met orzo kun je alle kanten op. Wat denk jij bijvoorbeeld van dit recept met courgette en venkel? Het roosteren van de courgette duurt even, dus neem er de tijd voor. Gelukkig is het weekend!
> naar het recept: geroosterde courgette met venkel en orzo
Zondag
We sluiten het weekmenu af met een sunday roast en zetten een lamsrack op tafel. De toevoeging van mosterd is niet alleen lekker maar zorgt er ook voor dat het vlees extra mals wordt. Dat komt door de zure azijn in de mosterd.
> naar het recept: lamsrack met krokante mosterd-peterselie korst