Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Ovencroissants met ham en kaas

15x kerstbrunch recepten: feestelijk en makkelijk

Het fijne van de kerstbrunch? Je kunt in je sjieke kerstoutfit of gewoon gezellig in je warme pyjama of onesie aanschuiven en de dag goed beginnen met deze toppers van kerstbrunch recepten!

Lees verder na de advertentie

Kerstbrunch recepten

De kerstbrunch is misschien wel ons favoriete moment van de feestdagen. De muziek staat gezellig aan, de tafel is goedgevuld en de sfeer een stuk gezelliger dan de avond ervoor. De druk is er af en in tegenstelling tot het kerstdiner, zijn de kerstbrunch recepten een stuk makkelijker te maken.

Flatbreadpizza met gerookte zalm

Flatbreadpizza met gerookte zalm

Snel, makkelijk en op-en-top feestelijk. Dat is deze flatbreadpizza met gerookte zalm.

Naar het recept
Breekbrood met knoflook en zwarte olijven

Breekbrood met knoflook en zwarte olijven

Een broodje bij de brunch vindt iedereen lekker. Dit breekbrood met knoflook en zwarte olijven staat ook nog eens gezellig op tafel. Iedereen kan zijn eigen stukje pakken.

Naar het recept
Pompoensoep met hartige granola

Pompoensoep met hartige granola

Een kom soep is een lekkere aanvulling op de kerstbrunch. Deze pompoensoep bijvoorbeeld is lekker kleurrijk, en met de hartige granola maak je hem net wat specialer.

Naar het recept

Lees verder na de advertentie

Hartige brunch recepten

Houd jij meer van hartig dan zoet? Dan moet je deze recepten bij de kerstbrunch maken:

Ovencroissants met ham en kaas

Ovencroissants met ham en kaas

Croissants over van eerste kerstdag? Gooi ze niet weg, maar verwerk ze op tweede kerstdag tot deze hartige croissants uit de oven.

Naar het recept
Stokbrood gevuld met chorizo, halloumi en tomatenjam

Stokbrood gevuld met chorizo, halloumi en tomatenjam

Lekker bij de brunch of lunch: knapperig stokbrood gevuld met chorizo, halloumi en tomatenjam. Om je vingers bij af te likken.

Naar het recept
Schaal met kleurrijke tabouleh

Frisse tabouleh met boerenkool en bloedsinaasappel

Geniet van een verrassende twist op de klassieke tabouleh. Deze frisse variant combineert voedzame boerenkool met bloedsinaasappel uit het seizoen. De perfecte kerstsalade als je het ons vraagt…

Naar het recept

Kerst Tip

Lees verder na de advertentie

Zoete brunch

Toch liever zoet? Dan zijn dit de recepten voor jou:

Gingerbread kerstwafel met sinaasappel en aardbeienroom

Gingerbread kerstwafel met sinaasappel en aardbeienroom

De gingerbread kruiden maken deze wafels lekker winters. En met dit recept maak je die eenvoudig zelf!

Naar het recept
carrotcake-pannenkoekjes

Gezonde carrotcake-pannenkoekjes

Ga je liever voor zoet, maar niet te? Dan zijn deze carrotcake pannenkoekjes precies wat je wilt. Lekker kruidig, super smaakvol en ook nog eens best gezond.

Naar het recept
walnotenmuffins met koffie en kardemom

Walnotenmuffins met koffie en kardemom

Wil je de kerstbrunch feestelijk afsluiten? Bak dan deze walnotenmuffins met koffie en kardemom. Ze zijn trouwens ook lekker ’s middags bij de koffie of thee, of als toetje met een bolletje vanille-ijs.

Naar het recept
Opzoek naar meer recepten voor kerst?
Trifle kerststol het grote kerstnummer 2025

Kerstrecepten

Lees verder na de advertentie

Brunchrecepten met ei

Bij een beetje brunch hoort een gerecht met ei. Natuurlijk kun ze gewoon koken maar een stuk spannender zijn deze kerstbrunch recepten:

Tex-mex spiegeleieren met avocado

Tex-mex spiegeleieren met avocado

Zo’n grote pan op tafel staat toch harstikke gezellig? Iedereen kan zijn eigen eitje opscheppen en verrast zijn hoe speciaal ze smaken!

Naar het recept
brioche met gepocheerd ei, avocado en zalm

Brioche met gepocheerd ei

Een zachte, boterige brioche en een perfect gepocheerd ei zijn een gouden duo voor een verfijnde start van de dag.

Naar het recept
gevulde eieren

De ultieme gevulde eitjes

Geen Nederlands feest zonder gevuld eitje. Hiermee maak je de hele familie blij!

Naar het recept

Nog meer kerst recepten ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Lees verder na de advertentie

Drinken bij de kerstbrunch

Je kan het drinken natuurlijk niet vergeten. Van een lekkere latte tot chocolademelk met een tic:

Gingerbread latte 2

Gingerbread latte

Ook zo dol op de smaken van gingerbread? Deze latte past perfect bij (gingerbread) koekjes, maar is ook gewoon fijn op zichzelf. Je komt er gelijk mee in de kerststemming. Heerlijk warm en de kokosdrink geeft het nog even een extra lekkere twist.

Naar het recept
Cover voor

Dennensiroop

Tegenwoordig dienen dennentakken vaak als kerstversiering, maar wist je dat je van de jonge dennenscheuten ook zalige siroop kunt maken? Een fijn smeermiddeltje voor je keel. Niet alleen als kruidendrank of hoestsiroop, ook als smaakmaker bij warme gerechten zoals American pancakes smaak de frisse en zoete dennensiroop erg goed.

Naar het recept
Hot chocolate met Baileys

Hot chocolate met Baileys

Het ligt er natuurlijk aan hoe laat de kerstbrunch begint, maar wie ‘m goed wilt afsluiten maakt deze heerlijke volwassen versie van chocolademelk.

Naar het recept
Foodies favoriet
Ovencroissants met ham en kaas

Ovencroissants met ham en kaas

Shakshuka maar dan op z’n Mexicaans. Deze eieren gaar je namelijk ín een avocado, en dat alles in een smaakvolle tomatensaus in Tex-mex stijl.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 8 croissants (in de lengte gehalveerd)
  • 2 el dijonmosterd
  • 8 dikke plakken ham
  • 250 g gruyère (geraspt)
  • 4 eieren
  • 350 ml melk
  • 200 ml slagroom
  • zout en peper
  • boter (om in te vetten)
  • 1/2 bosje bieslook (fijngehakt)

Bereiding

  1. Bestrijk alle croissanthelften op het snijvlak met de dijonmosterd. Verdeel de ham en de gruyère over de onderste croissanthelften en leg de bovenste helften erbovenop.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Kluts de eieren met de melk, de slagroom, zout en peper. Vet een ronde ovenschaal (ca. 35 cm Ø) in met boter en leg de croissants er dicht op elkaar in.

  3. Schenk het ei-roommengsel eroverheen en laat ca. 15 minuten wellen. Draai de croissants af en toe om zodat ze het mengsel goed opnemen.

  4. Bak de croissants 20-25 minuten in de oven tot het eimengsel net gestold is. Garneer voor het serveren met de bieslook.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Lottie Oovell

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!