
Met groente kun je alle kanten op. Koken, stomen, wokken óf roosteren in de oven. Van dat laatste zijn wij misschien nog wel de grootste fan. Een lading groente op een bakplaat en hup, de oven in. Hier vind je daarom de lekkerste recepten voor groente uit de oven.
Lees verder na de advertentie
Groente uit de oven
Heb je restjes groente over? Of wil je een gezonde maaltijd op tafel zetten, maar heb je nog heel veel andere dingen te doen? Dan biedt de oven de uitkomst! Want groente uit de oven zet je snel en eenvoudig op tafel. Snijd de groente in grove stukken, verspreid ze op een bakplaat met olie en wat kruiden erover en schuif de bakplaat de oven in.
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Groente uit de oven recepten:
Met wat geroosterd brood, pasta of couscous zet je zo een gezond maaltje op tafel. Daarom hebben wij de lekkerste recepten voor groente uit de oven voor je verzameld. Zo kun je meteen aan de slag!

Gegrilde groenten uit de oven met artisjokken en olijven
Een Italiaans feestje, deze ovenschaal vol gegrilde groente met artisjok, olijven en parmezaan. Lekker met een stuk ciabatta!

Geroosterde groenten met currydressing
Met groente uit de oven kun je ook heel goed op de Indiase toer. Rooster ze even en drizzle er deze currydressing over. Succes gegarandeerd!

Gemarineerde gegrilde halloumi met geroosterde groenten
In een burger, aan een spies en zelfs in loempia’s. Deze heerlijke Cypriotische grillkaas is een echte alleskunner.

Kruidige groentetraybake
Een groente traybake is altijd lekker om te serveren en je kunt er eindeloos mee variëren. Serveer bijvoorbeeld bij deze heerlijke tandooripaneerwraps!

Geglaceerde groenten en druiven met granaatappelmelasse
Zin in zoet? In dit recept glaceer je de groenten met olie en een zoete dressing, waarmee je ze dus een mooi glanzend laagje geeft. De druiven maken het geheel helemaal af.

Gegrilde groenten
Geniet van een kleurrijk en gezond gerecht met deze gegrilde groenten! Perfect als bijgerecht of als lichte maaltijd, boordevol smaak en vitaminen. Eenvoudig te bereiden en heerlijk met een vleugje olijfolie en kruiden.

Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.

Gegrilde groenten met misoboter en romige puree
Heb je moeite met genoeg groente binnen krijgen? Dan hebben wij de oplossing. Serveer je geroosterde groente eens met wat opgeklopte misoboter. Zo word je instant groente-fan!

Geroosterde chaigroenten
Bij veel mensen favoriet: chai thee. Maar wist je dat deze thee niet alleen lekker is om te drinken maar ook als kruidenmengsel bij je groenten?

Bladerdeegtaart met geroosterde groenten, roomkaas en salsa verde
Wat dacht je van deze bladerdeegtaart? Met de geroosterde groenten kun je lekker variëren; maak dit recept eens met geroosterde pastinaak, pompoen of venkel! Lekker met roomkaas en salsa verde.

Geroosterde citrus-honinghalloumi met aardappeltjes en venkel
De Griekse keuken is al duizenden jaren oud, maar nog steeds geliefd over de hele wereld. Dit traditionele Griekse recept is in een modern jasje gestoken, probeer maar eens!

Gevulde courgette caprese met pesto
Tomaat, basilicum, mozzarella en pesto, een heerlijke combinatie die het dan ook super goed doet als vulling voor deze courgette caprese van Brenda Kookt.

5x de makkelijkste ovenrecepten van Rukmini Iyer
Ons favoriete recept voor groente uit de oven:

Gegrilde groenten uit de oven met artisjokken en olijven
Geen zin om uitgebreid te koken maar wil je wel lekker eten? Maak deze ovenschotel met gegrilde groenten en artisjok.
Ingrediënten
- 1 courgette (in reepjes)
- 1 paprika (in reepjes)
- 3 zoete aardappels (geschild, in partjes)
- 1 blik artisjokharten (ca. 6 stuks)
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 el Italiaanse kruiden
- 2 el olijfolie
- zout en peper
- 120 g kalamata olijven (verse)
- Parmezaanse kaas (geraspt of vlokken)
- 1 citroen (in partjes)
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Meng de courgette, de paprika en de zoete aardappel in een ovenschaal. Giet de artisjokken af. Houd de artisjokharten ondersteboven en knijp het vocht eruit.
Meng de artisjokken door de groenten in de ovenschaal. Meng de knoflook, de Italiaanse kruiden, de olijfolie en zout en peper erdoorheen. Bak de groenten 20-25 minuten in de oven tot ze licht goudbruin zijn.
Haal de groenten uit de oven en meng de olijven erdoorheen. Garneer met de Parmezaanse kaas en geef de citroenpartjes erbij . Knijp de citroen vlak voor het eten uit over de groenten.
Recept van foodies friend Beau: “Op keukenmeid.com en mijn Instagram @keukenmeid deel ik makkelijke, originele en (meestal) gezonde recepten. Vooral gewoon lekker – dat is ’t belangrijkst.”
Onze tips

15x snelle salades die je binnen een kwartier op tafel zet

10x de beste keukenhacks die je écht moet kennen

17x de lekkerste recepten met bloemkool

5x de lekkerste courgettesoep recepten

6x de lekkerste puree met of zonder aardappel

Dit zijn de lekkerste wijnen voor kerst

Sunday roast: 7x braadstukken uit de oven

5x bakken met amandelspijs

Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?



