Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Geroosterde perzik met bospeen en prosciutto di San Daniele

Fris, fruitig en verrassend: 5x fruitsalade

Vaker fruit eten is altijd een goed idee. Zo uit het vuistje of als zoete toets in een salade. Deze fruitsalades smaken het hele jaar door fris en geven je gezondheid een boost!

Lees verder na de advertentie

Fruitsalade maken

De perfecte salade bevat iets groens, wat vullends, een krokantje en iets zoets. Dit laatste voeg je toe met fruit. Maar denk je bij fruitsalades vooral aan de kleffe kant-en-klaar-salades uit de supermarkt of te zoete hap? Laat je dan inspireren door onze favoriete fruitsalade recepten die heerlijk hartig smaken. Je zult proeven: het fruit haalt de rest van de ingrediënten op!

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Fruitsalade recepten

Deze fruitsalade recepten smaken lekker als bijgerecht bij de BBQ of gezonde lunch:

Cover voor

Salade van gegrild steenfruit met blauwe kaas en dragon

Wist je dat je door steenfruit grillen de vruchten een stuk zoeter maakt? Hierdoor zijn ze extra lekker in een salade. Wat denk je bijvoorbeeld van dit recept met blauwe kaas en dragon?

Naar het recept
Tomaten-meloensalade met munt en vlierbloesemdressing

Tomaten-meloensalade met munt en vlierbloesemdressing

Tomaten behoren eigenlijk tot de fruitsoorten en dit maakt ze heel geschikt om te combineren. Laat je niet afschrikken door het feit dat je vlierbloesem voor de dressing nodig hebt. Deze kun je in het voorjaar zelf plukken en de rest van het jaar gedroogd in de winkel kopen. Het is een stuk beter verkrijgbaar dan je misschien wel denkt.

Naar het recept
Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip
Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip

Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.

Zin in salade: met gegrilde perzik, burrata, basilicum en pittige honing

Salade met gegrilde perzik, burrata, basilicum en pittige honing

Wat deze salade lekker maakt is kwaliteit. Dus investeer in lekkere, rijpe maar geen overrijpe perziken als ze perfect in het seizoen zijn, goede kwaliteit burrata, verse basilicum en goede extra vierge olijfolie.

Naar het recept
Geroosterde perzik met bospeen en prosciutto di San Daniele

Geroosterde perzik met bospeen en prosciutto di San Daniele

Deze salade maak je met een speciale soort prosciutto, namelijk die uit het Italiaanse dorpje San Daniele. De heerlijke ham die ze hier maken is lichter van kleur en zachter dan parmaham. De milde smaak matcht perfect met de perziken.

Naar het recept
Memmisj: sinaasappel-olijvensalade

Sinaasappel-olijvensalade

Sinaasappel en olijven zijn geen voor de hand liggende combinatie, maar voeg ze toch eens samen. Je zult verrast zijn hoe goed ze samen gaan!

Naar het recept

Onze favoriete fruitsalade:

Foodies favoriet
Gegrilde perzik met burrata en serranoham

Gegrilde perzik met burrata en serranoham

De romige kaas burrata is waanzinnig populair. Wij snappen goed waarom; wanneer je deze verleidelijke kaas aan je gerecht toevoegt heb je al snel wat bijzonders op tafel staan. Doe er je voordeel mee en verwerk het in je voorgerecht of serveer met wat brood als hoofdgerecht. De combinatie met gegrilde perzik en serranoham is fantastisch.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 2 el pijnboompitten
  • 2 perziken (stevig en rijp – gehalveerd en ontpit)
  • olijfolie
  • 2 handjes rucola
  • 6 plakjes serranoham
  • 1 bol burrata
  • een klein bosje basilicum (ca. 20 g – alleen de blaadjes)
  • geroosterd brood (om te serveren)

de dressing

  • 3 el olijfolie
  • 2 el witte balsamico
  • 1 tl vloeibare honing
  • 1 rode peper (pitjes verwijderd & fijngesneden)
  • 1/2 teentje knoflook (heel laten)

Bereiding

  1. Meng voor de dressing alle ingrediënten in een kommetje. Zet opzij terwijl je de salade maakt.

  2. Verhit een grillpan op hoog vuur en rooster er de pijnboompitten een paar minuten in tot ze goudbruin zijn. Haal de pijnboompitten uit de pan en zet apart.

  3. Bestrijk de snijkant van de perziken met een kwastje met de olijfolie. Leg de perziken met de snij kant naar beneden in de grillpan en gril tot ze grillstrepen hebben en gekaramelliseerd zijn.

  4. Verdeel de rucola over een schaal of een groot bord. Verdeel de serranoham en de perziken eroverheen. Leg de burrata in het midden. Haal de knoflook uit de dressing. Besprenkel de salade met de dressing en garneer met de pijnboompitten en het basilicum. Serveer met knapperig brood.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Fotografie: Stuart Ovenden Styling: Tonia Shuttleworth Foodstyling: Lottie Covell

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!