Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Traybake van pompoen en zoete aardappel in een schaal

Dit zijn de meest gezochte recepten van oktober

We kennen het allemaal: die momenten waarop je even niet meer weet wat je moet koken. Inspiratie lijkt ver te zoeken en tussen alle recepten zie je door de bomen het bos niet meer. Geen zorgen! Elke maand verzamelen wij jullie meest gezochte Foodies recepten, zodat je altijd een smakelijke oplossing hebt.

Lees verder na de advertentie

Meest gezochte recepten oktober

Oktober was een echte herfstmaand: frisse ochtenden, veel regen en wind, kortere dagen en dus het verlangen naar comfortfood. In de keuken gingen we aan de slag met kruidige stoofpotjes, ovenschotels en veel bakrecepten. We gebruiken steeds meer seizoensgroenten als pompoen, pastinaak en spruitjes en maakten daar heerlijke maaltijden mee. En het natuurlijk mag ook het fruit niet worden vergeten en maakten we heerlijke zoete gerechten! Benieuwd welke recepten in oktober het populairst waren? Je vindt ze hieronder!

Lees verder na de advertentie

Meest gezochte recepten

Stoofpotten pruttelen urenlang op het fornuis, ovenschotels en traybakes gaan de oven in en we genieten van zelfgemaakte kommetjes soep. Van pompoenen en paddenstoelen tot appels en peren, dit zijn de meest gezochte recepten van oktober:

Romige pompoenrisotto met geitenkaas en salie

Romige pompoenrisotto met geitenkaas en salie

We trappen meteen af met een van onze favorieten: risotto met pompoen! Dankzij de geitenkaas en salie geef je dit gerecht net dat beetje extra.

Naar het recept

Lees verder na de advertentie

oma's hachee

Oma’s hachee met gekookte aardappelen

Natuurlijk mogen de stoofpotjes niet ontbreken en gingen jullie massaal aan de slag met deze hachee.

Naar het recept
Bao's met sticky buikspek ©Sabine Koning

Bao’s met sticky buikspek uit de slowcooker

Wie geen slowcooker heeft, haalt er wel een in huis bij het zien van dit recept. Deze sticky bao’s zijn om je vingers bij af te likken. Lekker voor bij de borrel of Aziatisch streetfood avondje!

Naar het recept
pompoenravioli met romige walnotensaus

Pompoenravioli met romige walnotensaus

De dagen mogen dan donkerder zijn, maar een verwarmend gerecht met noten na een lekkere herfstwandeling in het bos, dat is pure verwennerij. De pompoenravioli met romige walnotensaus is perfect voor zo’n dag!

Naar het recept

Lees verder na de advertentie

tiramisu

Ultieme tiramisu recept

Wil jij de beste tiramisu maken? Dan is dit het basisrecept dat niet in je repertoire mag ontbreken. Voor deze traditionele versie heb je slechts een paar ingrediënten nodig: eieren, suiker, mascarpone, cacao, koffie, lange vingers en een scheutje amaretto. Kies smaakvolle ingrediënten en bereid je Italiaanse diner per tutti vanaf de basis.

Naar het recept

Altijd op de hoogte blijven van de laatste trends?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Beef tataki

Beef tataki

Beef tataki is een bekend gerecht uit Japan en met dit fijne recept maak jij het nu zelf. Maar wat is het eigenlijk? Het zijn dungesneden plakjes rundvlees in een marinade van Aziatische smaakmakers zoals ponzu, rijstazijn en sojasaus.

Naar het recept
Traybake van pompoen en zoete aardappel in een schaal

Traybake van pompoen en zoete aardappel, harissa en simitcroutons

Een traybake is ideaal voor een doordeweekse dag of juist voor wanneer je voor je gasten grotere porties nodig hebt. Probeer dit vegetarische recept en je bent helemaal om!

Naar het recept
Ovenschaal met een crumble van peren en blauwe bessen met gezouten anijsboter

Crumble van peren en blauwe bessen met gezouten anijsboter

Zin in een makkelijk dessert of gebakje voor bij de thee? Deze crumble staat in een handomdraai op tafel. De combinatie van peren en blauwe bessen met gezouten anijsboter is onweerstaanbaar lekker. Probeer het zelf maar met dit recept!

Naar het recept
Mexicaanse rijst

Mexicaanse rijst

Mexicaanse rijst kennen we allemaal wel van de gevulde paprika recepten of het burrito’s maken. Gebruik dit recept als basis voor deze Mexicaanse gerechten of serveer het als los hoofdgerecht.

Naar het recept
Speculoos-hazelnootblondies gesneden in 12 stukjes.

Speculoos-hazelnootblondies

Speculoospasta is een geliefd broodbeleg in Nederland in België, maar wist je dat je er ook heel goed mee kunt bakken? Deze blondies zijn een perfecte traktatie voor jezelf of om te delen.

Naar het recept
Profielfoto van

Julie van den Berg

Altijd in voor een feestje – vooral als er eten én wijn is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Houdt van het organiseren van etentjes voor familie en vrienden. Haat koriander.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!