
Het warme weer kan ervoor zorgen dat je niet te lang in de keuken wilt staan om wat lekkers te maken. Gelukkig hoeft dit ook niet! Met deze recepten voor eten bij warm weer heb je binnen no time een heerlijke maaltijd op tafel staan.
Lees verder na de advertentie
Eten bij warm weer
De zon schijnt, de temperatuur stijgt en we gaan massaal naar buiten. De kans is groot dat je deze dagen liever niet te lang achter het fornuis staat. Wil je wél wat lekkers eten? Lees dan snel verder, want wij verzamelden de lekkerste recepten om te eten bij warm weer!
Meer zomerse recepten ontvangen?
Eten bij warm weer: recepten
We hebben, gelukkig, een hele hoop recepten voor het eten bij warm weer die makkelijk, snel én lekker zijn. En handig: je kunt ze van tevoren – in grote hoeveelheden – maken, zodat je ze gemakkelijk mee naar buiten kunt nemen!
Van een zomerse salade tot koude pasta: deze recepten wil je eten wanneer het te warm is om te koken!

Krokante gnocchi caprese uit de airfryer
Gnocchi in de airfryer? Ja zeker, zo krijg je een knapperige buitenkant en behoud je de zachte binnenkant. Lekker in combinatie met de klassieke smaken van een salade caprese.

Bulgursalade met kikkererwten en feta
Deze Turkse salade, ook wel kisir genoemd, maak je met bulgur, kikkererwten en romige feta. Deze bulgursalade is geschikt als lichte en gezonde maaltijd voor doordeweeks. Maak gerust extra veel, dan heb je later ook nog een lekkere lunch.

Panzanella met mozzarella, kip en perzik
Sappige perzik, romige mozzarella, malse kip en knapperig brood in één heerlijke panzanella. Perfect om mee te nemen als lunch, tijdens een picknick of als maaltijdsalade

Eilandsalade van Jamie Oliver
Jamie Oliver: “Als ik de Griekse eilanden bezoek, raak ik altijd geïnspireerd door de zalig verse, fruitige salades met halloumi; daarom heb ik er hier goudbruine, crispy kantwerk van gemaakt die een te gekke textuur geven.”
Kerst Tip

Op tijd besteld = voor kerst geleverd

Parelcouscous met courgette, chilipeper en munt
Niets is zo makkelijk als het maken van couscous. Deze salade zit vol groente, frisheid én een fijne kick van de peper. Heerlijk voor op een warme dag.

Garnalen-pastasalade met dille
Makkelijk, snel én lekker. Wat verwacht je nog meer van een frisse pastasalade? Oja, dat je hem mee kunt nemen naar buiten. Deze pastasalade heeft het allemaal.

Courgette-komkommersoep
In de warme zomermaanden maakt Oma Grootje van Oma’s soep regelmatig deze heerlijke courgettesoep. ‘De combinatie van komkommer en courgette geeft het geheel een heel frisse smaak, waar niemand aan tafel genoeg van kan krijgen!’ aldus Oma Grootje.

Spring rolls

Salade niçoise-wraps
Salade niçoise is een heerlijke, kleurrijke salade uit de Franse keuken, boordevol verse groenten, tonijn en ei. Lekker om los te serveren of als vulling van een wrap!

Krokante gnocchi caprese uit de airfryer
Gnocchi in de airfryer? Ja zeker, zo krijg je een knapperige buitenkant en behoud je de zachte binnenkant. Lekker in combinatie met de klassieke smaken van een salade caprese.
Ingrediënten
- 500 g gnocchi (kant-en-klaar)
- 2 el olijfolie
- 1 tl gedroogd basilicum
- 200 g minimozzarella
- 200 g cherrytomaatjes (gehalveerd)
- 10 g vers basilicum
- 2 el extra vierge olijfolie
- zout
Benodigdheden
- airfryer
Bereiding
Meng de gnocchi met de olijfolie en het gedroogd basilicum.
Verwarm de airfryer tot 200°C. Leg de gnocchi in de airfryer en bak deze in 10-12 minuten krokant. Schud de gnocchi af en toe even om zodat deze aan alle kanten krokant wordt.
Meng de krokante gnocchi met de minimozzarella, cherrytomaatjes en het basilicum en sprenkel er extra vierge olijfolie en zout overheen.
Serveer direct zodat de krokante gnocchi niet taai wordt.
Meer zomerse recepten ontvangen?
Onze tips

15x snelle salades die je binnen een kwartier op tafel zet

Zo kun je het beste salades bewaren & meenemen

11 zomerse salades die zó lekker zijn dat je ze blijft maken

15x maaltijdsalade recepten: van couscous tot krieltjes

Deze 10 frisse salades maak je met dit hete weer!

Dit zijn de 3 populairste variaties op klassieke zalmtartaar

Van zalm tot biet: zo maak je thuis de perfecte tartaar

Kerst op school? Met deze traktaties steel je de show

Julie van den Berg
Altijd in voor een feestje – vooral als er eten én wijn is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Houdt van het organiseren van etentjes voor familie en vrienden. Haat koriander.




