
Pakjesavond is een gezellig moment: je zit knus met elkaar rond de tafel, warme chocolademelk, kruidnoten binnen handbereik… Maar er is één fout die elk jaar weer roet in het eten gooit. Zorg dat je dit voorkomt!
Lees verder na de advertentie
Er zijn veel dingen waaraan je moet denken voordat pakjesavond begint. Zijn alle cadeautjes in huis? Is de surprise af? Zijn alle gedichten geschreven? Het laatste waar je hoofd naar staat is het eten en precies daar gaat het bij veel mensen mis. Want wie te laat begint, staat een niet zo heerlijk avondje te wachten…
Wekelijks handige kooktips en de lekkerste recepten ontvangen?
De meest gemaakte fout met pakjesavond
Lees verder na de advertentie
Je wilt natuurlijk alles op orde hebben voordat de Sint arriveert. Maar vergeet je het eten met pakjesavond niet? Als je te druk bezig bent met dobbelen, staat met etenstijd nog geen pan op het vuur, moet het bladerdeeg eigenlijk nog ontdooien of is het gourmetstel nog vies van de vorige keer. De sfeer slaat dan snel om van verwachtingsvol naar hongerig. En dat wil natuurlijk niemand hebben. Voorkom dus de grote fout van te laat beginnen!
Oplossingen
Lees verder na de advertentie
Gelukkig is dit gemakkelijk te voorkomen. Een paar simpele voorbereidingen en wat fijne Sinterklaas recepten maken echt een wereld van verschil. Vergeet voor deze keer de kaasfondue en pak het simpeler aan. Maak bijvoorbeeld een paar koude borrelhapjes vooraf zodat je altijd wat te snacken hebt. Denk aan gehaktballetjes, dips, hummus met crudités, een kaasplank of wat knoflookstokbrood met charcuterie. Deze Sinterklaas snacks kun je zo op tafel zetten.
Kies daarna voor ovengerechten die je alleen hoeft af te bakken zoals kaasstengels, bladerdeeghapjes of mini-quiches. Terwijl deze in de oven staan, drink jij gewoon alvast een lekker glaasje. Serveer je het liefste warme drankjes? Warm de chocolademelk, glühwein of glögg dan alvast op en houd het in een pan op laag vuur zodat je niet last minute hoeft te stressen.
En last but not least: begin gewoon een uurtje eerder zodat je goed kunt genieten van alle surprises, gedichten en chaos!
Lees verder na de advertentie



Vier het najaar met Foodies
De dagen worden korter en het weer slechter. Tijd om op de bank te kruipen en je favoriete magazine open te slaan. Dit is hét seizoen om te lezen en hoe doe je dat nu beter dan met Foodies Magazine. Boordevol inspiratie, heerlijke recepten en mooie leesverhalen, waar jij zonder twijfel het najaar wel mee doorkomt!
Wist je dat we nu een hele fijne seizoensaanbieding hebben op alle Foodies abonnementen met kortingen die oplopen tot wel 48%? Profiteer nu van deze tijdelijke actie en vier de herfst!
Onze tips

Sinterklaas hapjes: 13x de lekkerste snacks

9x sinterklaas toetjes: dit zijn de lekkerste recepten

Wat eten we met Sinterklaas? 15x recepten voor pakjesavond

Dit maak je met leftover Sinterklaassnoepgoed

Voor eens en altijd: het verschil tussen pepernoten en kruidnoten

Zo kun je het beste salades bewaren & meenemen

Deze 10 producten moet je nooit in de koelkast bewaren

Iedereen maakt deze fout bij het bewaren van eten in de koelkast

Welk vlees voor stoofvlees? Zó kies je altijd de juiste soort

Zuurdesemstarter maken: tips en recept van de chef

Kaasfondue is gaan schiften: zo kan je het redden

Zo kan je het beste aardappelpuree opwarmen en bewaren

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.


