
Altijd lekker weer, prachtige kleuren, fijne muziek en natuurlijk niet te vergeten: altijd lekker eten. En hoe lekker is het om een vleugje van het land naar je eigen keuken te halen. Met deze Mexicaanse recepten lukt dat zeker!
Lees verder na de advertentie
De lekkerste Mexicaanse recepten
Haal Mexico in huis met deze gruwelijk lekkere Mexicaanse recepten. Denk aan nacho’s, quesedilla’s en fajita’s. Hieronder delen we in ieder geval onze favoriete Mexicaanse recepten!

Kipfajita’s
Fajita’s eten is een feestje op zich. Zet de tafel vol met allemaal lekkere ingrediënten zodat je gasten zelf naar hartenlust kunnen mixen en matchen. Onze favoriet is dit Mexicaanse recept met onder andere kip, tomaatjes, kaas en guacamole.

Mexicaanse rijst
Mexicaanse rijst kennen we allemaal wel van de gevulde paprika recepten of het burrito’s maken. Gebruik dit recept als basis voor deze Mexicaanse gerechten of serveer het als los hoofdgerecht.

Quesadilla van pulled pork met cheddar
Wat is er beter dan een tortilla? Met dit recept maak je twee tortilla’s met een vulling van onder andere pulled pork en cheddar. Geniet met volle teugen als je een hap neemt en al die overheerlijke smaken samenkomen.

Hot dog Mexicaanse stijl
Maak van een simpele hot dog een echt feestje door ze in een ander jasje te steken. De hoeveelheden van dit recept zijn voor twee personen, maar wees gewaarschuwd: dit broodje is te lekker om te delen.
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Pittige gegrilde kip met groene salsa
Deze pittige gegrilde kip zit boordevol smaak en wordt extra bijzonder door een kruidige groene salsa. Makkelijk op tafel en verrassend lekker!

Burrito’s met witte bonen, spinazie en geitenkaas
Een burrito zonder bonen is natuurlijk geen waardig, Mexicaans gerecht. Deze variant met witte bonen geeft een super smeuïge bite en is hemels in combinatie met de geitenkaas. Buen provecho!

Mexicaanse zwartebonenschotel
Een heerlijk slow weekendgerecht. Het beste begin je halverwege de middag om de bonen lekker rustig te laten sudderen. Daarna kan je met het hele gezin aan tafel te genieten van deze smaakvolle Mexicaanse zwartebonenschotel.

Taco colifor rostizada al pastor
De Spaanse term al pastor betekent ‘op herderswijze’ en verwijst naar de manier waarop het hoofdingrediënt wordt gemarineerd. Oorspronkelijk werd de marinade voor varkensvlees gemaakt, geïnspireerd op een lamsgerecht dat Libanese immigranten meenamen naar Mexico. In dit recept is het vlees vervangen door bloemkool voor een heerlijke veganistische taco.

Gebakken zeebaars met chimichurri en zwarte tortillas
Bij Mexicaanse recepten denk je al snel aan taco’s en gekruid gehakt, maar deze gebakken zeebaars is ook waanzinnig lekker. Natuurlijk serveer je hem met een bekende smaakmaker uit een van onze favoriete keukens: de chimichurri met groene kruiden.

Nacho’s uit de oven met kaas
Nacho’s met kaas zijn misschien wel het allerbeste Mexicaanse recept. Makkelijk te maken en vallen altijd in de smaak. Heerlijk als voorgerecht of bij de borrel. Dit is toch de últieme comfort food?

Maistortilla’s met garnalen, zoetzure rode ui en salsa
Tip!

Ontvang tijdelijk tot 48% korting op een Foodies abonnement

Kipfajita’s
Bouw een Mexicaans feestje met deze kipfajita. Zet de tafel vol met lekkers en laat iedereen zijn eigen fajita samenstellen.
Ingrediënten
Bereiding
Verhit de olie in een grote pan met antiaanbaklaag. Bestrooi de kippenborstfilets met zout en peper en bak ze op hoog vuur goudbruin. Neem de kippenborstfilets uit de pan en leg op een bord. Bak de ui in de pan op middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en peper. Schenk 150 ml water erbij. Kook 15 minuten al roerend tot het water verdampt is. Zet het vuur laag en voeg eventueel extra olie toe. Bak ca. 30 minuten op laag vuur tot de ui zacht en gekaramelliseerd is. Voeg een beetje water toe wanneer de ui aanbakt.
Verwarm intussen de grill en blaker er de paprika’s onder. Doe de paprika’s in een kom, dek af met vershoudfolie en laat ca. 10 minuten rusten. Pel de huid van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika’s in blokjes van 2 cm.
Halveer voor de guacamole de avocado’s en verwijder de pitten. Bewaar de pitten. Pureer de avocado in een kom grof. Voeg de rode ui, het limoensap en de koriander toe. Breng op smaak met zout en peper. Roer goed door. Voeg de pitten tot het serveren toe aan de kom.
Voeg de knoflook, de rode peper, de koriandersteeltjes en de kip toe aan de gekaramelliseerde ui en bak al roerend ca. 5 minuten op laag vuur. Voeg het paprikapoeder en het komijnzaad toe en bak 1 minuut. Voeg de limoenschil, het limoensap en de paprika toe en bak al roerend 2 minuten verder. Voeg de korianderblaadjes toe. Meng de cherrytomaten met de wittewijnazijn. Serveer de kip met de guacamole (verwijder de pitten), de tomaten, de pittige salsa, de zure room, de pittige chilisaus, de cheddar en de tortilla’s.
Bron: Olive Magazine
Onze tips

Mexicaans 3-gangen menu

Mexicaans borrelen: dé perfecte borrelplank

Salsa dippen of dansen? Vier een Mexicaans feestje met ons

Dit zijn dé heetste Mexicaanse pepers en zo gebruik je ze in de keuken

No waste: dit is hoelang je verschillende soorten gebak kunt bewaren

Zo kan je het beste jouw vieze gourmetstel schoonmaken

Foodies testen: deze producten raden wij aan

9x de lekkerste gourmet recepten

Roxanne
Vindt de supermarkt de vervelendste plek op aarde. Kan geen recept maken zonder er haar eigen draai aan te geven – wat vaak resulteert in een totaal ander gerecht. Vindt een curry altijd een goed idee en gaat zo vaak mogelijk naar Kroatië voor cevapcici. Was webredacteur van 2019 tot 2021.



