Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Cover voor Wat zijn edelgistvlokken en wat kun je ermee?

Wat zijn edelgistvlokken en wat kun je ermee?

Profielfoto van RoxanneRoxanne

Advertentie

Nori en tempeh zijn producten die de meeste vegans inmiddels omarmd hebben, maar er zijn ook heerlijke smaakmakers die we minder vaak gebruiken. Zonde, want vaak zijn dit juist dé producten die je gerecht interessant maken. Vandaag vertellen we je dan ook alles over edelgistvlokken. Want wat zijn edelgistvlokken en wat maak je ermee?

Wat zijn edelgistvlokken?

Kaasliefhebbers opgelet! Voor alle gerechten die je gewend was te bedekken onder een dikke laag kaas is er een plantaardige optie. Namelijk edelgistvlokken. Maar wat zijn edelgistvlokken precies? Het zijn gedroogde en bewerkte vlokken van gist die in tegenstelling tot bakkersgist geen rijzende eigenschappen bevatten. Edelgist is ook rijk aan plantaardige eiwitten en bevat daarnaast van nature vitamine B1, B2, B3, B6 en foliumzuur. Daardoor is het bijvoorbeeld een goede aanvulling op je dieet!

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Waar koop je het?

Edelgistvlokken koop je bij de grotere supermarkten of bij de natuurwinkel. Je kunt het product ook online bestellen, bijvoorbeeld bij BioToday.

Hoe smaken edelgistvlokken?

Nu we je vraag ‘wat zijn edelgistvlokken?’ beantwoord hebben, ben je vast ook benieuwd hoe edelgistvlokken eigenlijk smaken. We verklapten het al even, maar deze smaakmakers zijn het perfecte plantaardige alternatief voor kaas. Het kan zijn dat je er even aan moet wennen, maar daarna zal je al snel fan zijn van de lekkere umamismaak. Gebruik het bijvoorbeeld eens in vegan recepten, je zult versteld staan van het resultaat.

Hoe moet je ze bewaren en hoe lang zijn ze houdbaar?

Bewaar het product koel, donker en afgesloten om er zo lang mogelijk van te genieten. Kijk op de verpakking voor de exacte datum en het bewaaradvies.

Wat kun je er allemaal mee?

Je kunt edelgistvlokken meteen zonder te bakken over je salade, soep, pasta of pizza strooien. Of gebruik ze eens voor lasagne, om pesto mee te maken of in je stoof. Enthousiast geworden? Probeer deze recepten eens!

weekmenu Vegan lasagne 1

Vegan lasagne

Wie zegt er ooit nee tegen een hele grote schaal lasagne? We know, het liefste wil je hem helemaal alleen op schoot nemen en volledig in je eentje uitlepelen. Maar onthoud: cooking is love made visible. Deel je liefde dus samen met familie en vrienden, want iedereen zal van deze showstopper gaan genieten. Sharing is caring: één en al liefde voor en met deze vegan lasagne!

Naar het recept
recepten met hummus pesto

Hummus-pesto

Wij eten het liefste iedere dag hummus, maar af en toe variëren is wel zo fijn en leuk. Deze hummus-pesto kun je goed gebruiken als dip bij borrelhapjes, maar op een cracker of op brood tijdens de lunch is hij ook zeker een aanrader.

Naar het recept
pastinaak notentaart

Pastinaak-notentaart

Deze pastinaak-notentaart is alleen al een feest om naar te kijken, maar hij zit ook nog vol heerlijke smaken en bijzondere combinaties. Misschien lijkt het ingewikkeld door het aantal stappen van het recept, maar eigenlijk ben je in een halfuurtje al klaar en hoeft hij dan alleen nog maar in de oven. Tip: je kan ‘m de dag van te voren al maken, in de koelkast bewaren en tijdens kerst even afbakken terwijl je met je gezelschap aan tafel van een lekker drankje geniet.

Naar het recept
Profielfoto van

Roxanne

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!