
Tijdens de feestdagen genieten wij graag van de baksels die niet teveel tijd en moeite kosten maar bij iedereen een glimlach op het gezicht toveren. Daarom delen wij de beste crumbles om te bakken voor kerst. Met als afsluiter één van de meest bekeken recepten op onze website!
Lees verder na de advertentie
Niks lekkerder dan een kerst crumble! Dit heerlijke toetje bestaat uit een laagje vers fruit afgetopt met heerlijke knapperige zoete kruimels. Voor de crunch heb je behalve bloem, boter en suiker niks anders nodig. Allemaal ingrediënten die je hoogstwaarschijnlijk al in huis hebt. Want waarom zou je deze kerst moeilijk doen als het ook makkelijk kan?
Wil je de beste bakrecepten voor kerst ontvangen?
Kerst crumbles
Crumbles zijn heel geschikt om te maken voor kerst. Ze vergen weinig voorbereiding, zijn in een handomdraai klaar en makkelijk te maken. De oven doet immers het meeste werk. Zo houd jij meer toch over voor de rest van het kerstdiner. Daarnaast is dit dessert ook nog eens eenvoudig te serveren. Bijvoorbeeld met een bolletje ijs, schepje saus of met zijn allen gezellig lepelen uit de ovenschaal.
Benieuwd hoe je deze perfecte afsluiter van de maaltijd maakt? Bekijk onze favoriete kerst crumble recepten dan maar snel of bestel ons Grote Kerstnummer voor nóg meer inspiratie:
Het grote kerstnummer
De unieke editie van 2025€ 12.50- 90+ kerstrecepten
- Mix-and-matchkerstmenu
- Extra veel voor-, hoofd-, bij- én nagerechten

Crumble recepten
Warm fruit, krokante kruimels en winterse specerijen: deze crumble recepten voor kerst hebben het allemaal:

Roodfruitcrumble
Deze crumble kun je maken met het rode fruit uit het seizoen, of uit de vriezer. De custard maakt dat je ervan wilt blijven lepelen….

Citrus-amandelcrumble
Op zoek naar een zoet nagerecht? Dit recept voor citrus-amandelcrumble is het proberen waard. Lekker met slagroom en lemoncurd.

Crumble van peren en blauwe bessen met gezouten anijsboter
De combinatie van peren en blauwe bessen met gezouten anijsboter is onweerstaanbaar lekker, probeer het zelf maar met dit recept!

Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.

Peren-bastognecrumble
Voor als je echt geen tijd hebt. Deze crumble met peer en bastogne heb je in een kwartiertje op tafel.

Bramencrumble met custard
De custard in deze crumble vermengt zich heerlijk met de bramen.

Crumble met appel, peer en kaneel
De kaneel is verwarmend en haalt de smaken van de appel en peer echt omhoog. Deze kerst crumble smaakt de hele herfst en winter heerlijk.

Appel-cranberrycrumble met room
Deze crumble met appel en cranberry is het perfecte toetje voor kerst. Want door de cranberry’s krijgt de crumble een heerlijke frisse smaak. Ideaal als je al wat gangen achter de kiezen hebt.

Rabarbercrumble met steranijs
Mocht je nog wat ingemaakte rabarber van de lente over hebben, probeer dan eens deze kerst crumble. Door de steranijs krijgt deze crumble een geweldig winters gevoel.

Rodekoolcrumble
Een hartige crumble? Dit recept bewijst dat het kan! Zo maak je de kerstklassieker extra speciaal…

Appelcrumble met kaneelcustard
Deze klassieke appelcrumble staat met recht in deze lijst. De lezers zijn fan, wij zijn fan en we kunnen hier geen genoeg van krijgen. Eet smakelijk!
Het ultieme recept voor kerst crumble
Kun je niet kiezen uit al deze heerlijke kerst crumbles? Dan ga je toch gewoon voor onze all time favourite:

Ingrediënten
- 4 rijpe handperen
- 12 kandijkoeken (bijv. Bastogne)
- 2 el zachte boter (Kerrygold)
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C / gas: stand 4). Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verdeel de peer over 4 ovenvaste schaaltjes.
Verkruimel de kandijkoeken grof en kneed er de boter doorheen. Strooi de kruimels over de peer. Bak het geheel ca. 10 minuten in de oven. Lekker met slagroom.
Foto’s: foodies
Wil je nog meer lekkere kerstrecepten in je mailbox?
Onze tips

Hoe heurt het aan de kersttafel?

11x de lekkerste appeltaart recepten om te bakken

10x een feestelijk kerst dessert voor de feestdagen

Dit zijn dé oplossingen voor kerst stress in de keuken

Dit zijn de lekkerste wijnen voor kerst

Sunday roast: 7x braadstukken uit de oven

5x bakken met amandelspijs

Taarten met speculaas: 5x de lekkerste recepten

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.



