Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
bruschetta

Dit zijn de lekkerste toppings voor bruschetta & crostini’s

De lekkerste Italiaanse antipasti maak jij gewoon thuis. Ter inspiratie hebben wij de beste toppings voor bruschetta en crostini’s verzameld.

Lees verder na de advertentie

Crostini & bruschetta toppings

Voordat we de lekkerste crostini en bruschetta toppings met je delen, leggen we je eerst het verschil tussen de twee uit.Ā Bruschetta en crostini’s zijn beide borrelhapjes bestaande uit gegrild brood met een heerlijke topping. Vaak zijn de broodjes ingesmeerd met verse knoflook en olijfolie. Of je de broodjes voor of na het roosteren met olijfolie insmeert maakt een groot verschil. Smeer je ze voor het roosteren in met olie? Dan maak je bruschette. Smeer je ze achteraf in? Dan mag je het hapje een crostini noemen.

Daarbij zit er ook een verschil in het soort brood dat je gebruikt. Crostini’s worden gemaakt van een kleiner brood dan bruschetta. Zo maak je een crostini met bijvoorbeeld een stokbrood of ciabatta terwijl je bruschetta van vloerbrood maakt. Hoe je het ook wend of keert; de toppingsĀ maken of breken het broodhapje.

Lees verder na de advertentie

Wij hebben de lekkerste varianten voor je verzameld. Met de onderstaande recepten kun je natuurlijk zowel bruschetta als crostini’s maken.

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Cover voor

Bruschetta met tomaat, knoflook en basilicum

Misschien wel een van de meeste bekende bruschetta toppings: tomaten. Met een beetje olijfolie, zout, peper en basilicum laat jij de groente stralen. De kracht zit ‘m in de eenvoud van het gerecht.

Naar het recept

Lees verder na de advertentie

Bruschetta met parmezaancrĆØme en gebakken olijven

Bruschetta met parmezaancrĆØme en gebakken olijven

Met kaas zit je wat ons betreft altijd goed, zeker in combinatie met gebakken olijven. Voor deze broodjes maken we een crĆØme van Parmezaanse kaas. Schenk de wijn maar alvast in, je hebt namelijk maar zo’n 25 minuten nodig voor dit recept.

Naar het recept
Bruschetta met worst en burrata

Bruschetta met worst en burrata

Wanneer je deze verleidelijke kaas aan je gerecht toevoegt heb je al snel wat bijzonders op tafel staan. Combineer het met worst, tomaatjes en wat rucola en je hebt een gerecht om je vingers bij af te likken.

Naar het recept
Bruschetta met asperges en pecorino

Bruschetta met asperges en pecorino

Zijn de asperges weer in het seizoen? Vergeet dan zeker niet om dezeĀ toppingĀ te maken. De smaak van de knapperige asperges gaat mooi samen met de schapenkaas. Geloof ons: dit wil je deze lente elke dag eten.

Naar het recept

Lees verder na de advertentie

Bruschetta met wittebonenpuree en salie

Bruschetta met wittebonenpuree en salie

Een puree van witte bonen? Misschien klinkt het niet direct erg smakelijk, maar geloof ons, dat is het zeker! De tuinbonen geven het geheel net wat meer kleur Ʃn smaak, zeker met de verse salie en knoflook erbij.

Naar het recept
Bruschetta met ā€˜nduja

Bruschetta met ā€˜nduja

Wist je datĀ ā€˜ndujaĀ een pittige Italiaanse worst is?Ā In dit artikel lees je alles over deze delicatesse. De verse worst smaakt erg goed op bruschetta, dat bewijst dit recept wel. Een beetje venkel en ui zorgen dat alle smaken volledig in balans zijn.

Naar het recept
bruschetta

Bruschetta’s met tuinbonen en geitenkaas

Heb je tuinboontjes over? Daar weten wij ook wel raad mee! Maak deze heerlijke bruschetta met tuinbonen en geitenkaas. Het groen knalt van je bord.

Naar het recept
Redactiefavoriet
Cover voor Bruschetta met tomaat, knoflook en basilicum

Bruschetta met tomaat, knoflook en basilicum

Wie kent de borrelbroodjes niet? Je kunt bruschetta met verschillende toppings beleggen maar de bekendste is natuurlijk tomaten. Met een beetje olijfolie, zout, peper en basilicum laat jij de groente stralen. De kracht zit ā€˜m in de eenvoud van dit basisrecept.

Bekijk volledige recept

Ingrediƫnten

  • 2 tomaten (bijv. roma)
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 8 sneetjes boerenbrood
  • 1/2 bosje basilicum
  • zout en peper

Bereiding

  1. Snijd een kruisje in het vel van de tomaten en dompel ze ca. 20 seconden onder in kokend water. Koel de tomaten af in koud water en pel de schil eraf.

  2. Pel en snipper de knoflook. Meng de knoflook met 1 el olijfolie en smeer er de sneetjes boerenbrood mee in. Rooster het brood in een broodrooster of onder een hete grill.

  3. Snijd de tomaten in blokjes en meng ze met 1 el olijfolie. Hak de basilicum grof en meng hem door de tomaten. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel het tomatenmengsel over het brood en serveer direct.

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!