Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Tijmcrackers

16x kersthapjes: makkelijk, feestelijk en lekker

Met kerst is er niets lekkerder dan de avond te beginnen met een goede borrel. Of je maakt een diner met van alles wat en zet de hele tafel vol met lekkere hapjes. Kun je niet kiezen? Geen zorgen! Met deze recepten staat de tafel binnen no time vol met lekkere dingen.

Lees verder na de advertentie

Ben jij dit jaar degene die de borrel gaat verzorgen tijdens kerst? Of neemt iedereen iets mee voor het kerstdiner? Dan is het natuurlijk altijd een goed idee om met feestelijke hapjes aan te komen. En dan hebben we het niet over standaard stokbrood met dip, chips of olijven. Nee, met kerst mag je best eens goed uitpakken. Met deze lange lijst aan recepten voor kersthapjes kom je in ieder geval een heel eind. Kies je favoriete recepten en leef je uit!

Nog meer kerstinspiratie in je inbox?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Kersthapjes recepten

Deze hapjes zien er niet alleen superfeestelijk uit, maar zijn ook nog eens makkelijk te maken en natuurlijk onwijs lekker. Laat je inspireren en duik lekker de keuken in. Fijne kerst!

Tijmcrackers

Tijmcrackers

Je kunt natuurlijk wat kaasjes kopen en er een borrelplank mee vullen, maar met dit recept maak je je kaasplank nét iets specialer. Precies wat je wilt met kerst, toch?

Naar het recept
gemarineerde buffelmozzarella

Gemarineerde buffelmozzarella met pan grattato en tapenade

Italiaanse kaas is natuurlijk altijd goed. Of je het nu serveert tijdens de borrel, het voorgerecht of zelfs bij het dessert. Wat je ook kiest, dit recept mag in ieder geval niet ontbreken tijdens kerst.

Naar het recept
Brioche breekbrood met zwarteknoflookboter

Brioche breekbrood met zwarteknoflookboter

Bij een borrel mag een breekbrood niet ontbreken. Deze variant is hartstikke feestelijk door de zwarteknoflookboter. Lekker én net wat specialer dan gewone kruidenboter.

Naar het recept
Worstjes in bladerdeeg met cheddar en uienchutney

Worstjes in bladerdeeg met cheddar en uienchutney

De airfryer is een wonderapparaat waar je véél meer mee kunt dan friet bakken. Dit hapje is perfect voor kerst en ook nog eens kidsproof. Je kunt ze van tevoren maken en bewaren in de diepvries.

Naar het recept
Kerstboomborrelplank

Kerstboom borrelplank

Of je nu de borrel organiseert of je deze plank gewoon lang en breed op de kersttafel zet, mensen blijven ervan snoepen. En hij is nog snel in elkaar gezet ook!

Naar het recept
Cover voor

Blini’s van aardappelpuree

Alleen aardappelpuree tijdens kerst? Nee hoor! Met deze blini’s tover je je aardappel om tot iets heel anders lekkers. Beleg met je favoriete toppings.

Naar het recept
Ricottadip met chilihoning met daarnaast stukjes geroosterd brood

Ricottadip met chilihoning

Deze supersmeuïge ricottadip mag niet ontbreken op tafel. In combinatie met de chilihoning is het zo verslavend lekker dat je niet meer wil stoppen met eten.

Naar het recept
Sesam-garnalentoast

Sesam-garnalentoast

De airfryer is een wonderapparaat waar je véél meer mee kunt dan friet bakken. Dit hapje is perfect voor de feestdagen en ook nog eens kidsproof. Je kunt ze van tevoren maken en bewaren in de diepvries.

Naar het recept
Spicy breekbrood met brie met saus

Spicy breekbrood met brie en pittige harissahoning

Breekbrood is ideaal voor tijdens de borrel of een feestje. Je maakt het binnen een mum van tijd klaar en je gasten kunnen met gemak hun eigen stukje afbreken. Zo heb jij er geen omkijken meer naar!

Naar het recept
wintergerechten gevulde paddenstoelen

Gevulde paddenstoelen met ricotta en basilicumolie

Of je ze nou serveert bij de borrel of ze als hoofdgerecht op tafel zet, deze gevulde paddenstoelen zijn waanzinnig lekker en een heerlijke toevoeging tijdens kerst.

Naar het recept
Gemarineerde makreel op toast met zure appel en kaviaar

Gemarineerde makreel op toast met zure appel en kaviaar

Je kunt dit gerecht serveren als voorgerecht, maar ook de makreel in een bakje op tafel serveren. Zet er dan wat losse toastjes bij en je hebt je een heerlijk kersthapje!

Naar het recept
Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip
Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip

Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.

Krab-komkommerrolletjes

Krab-komkommerrolletjes

Wie zegt dat borrelhapjes altijd ongezond moeten zijn? Deze krab-komkommerrolletjes zijn lekker licht en bewijzen het tegendeel. Lekker als frisse tegenhanger.

Naar het recept
Stromboli

Stromboli

Stromboli is de naam van een Italiaans eiland, maar ook van deze opgerolde pizza. Snijd hem in kleine stukjes en je hebt het perfecte kersthapje!

Naar het recept
‘Macarons’ met filet americain, bieslook en maanzaadjes

‘Macarons’ met filet americain, bieslook en maanzaadjes

Hartige macarons? Ja, zeker! Deze variant zal zeker in de smaak vallen tijdens de borrel. Je kunt natuurlijk ook voor vegetarische filet american gaan om er zo een vega-snack van te maken.

Naar het recept
Cover voor

Bruschette met ricotta en pistache-olijvensalsa

Pistache doet het eigenlijk altijd goed deze dagen. Met deze lekkere topping op een stokbroodje heb je zo een makkelijk, maar heerlijk hapje in elkaar gezet!

Naar het recept
Bitterballen van kerstrestjes

Bitterballen van kerstrestjes

Restjes over van alle kerstdagen? Maak er dan deze heerlijke bitterballen mee. Zo gaat er geen kruimel verloren!

Naar het recept
FAVORIET
gemarineerde buffelmozzarella

Gemarineerde buffelmozzarella met pan grattato en tapenade

Bij Italiaanse kazen denk je waarschijnlijk al gauw aan mozzarella of pecorino. Perfect voor op de pizza of in de ravioli, maar je maakt er veel meer heerlijke gerechten mee. Probeer dit recept maar!

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie (om in te bakken)
  • 1 teen knoflook (gepeld)
  • 100 g broodkruim
  • 2 bollen buffelmozzarella
  • 5 el extra vierge olijfolie
  • 1 bio citroen (alleen de schil, geraspt)
  • 1/2 bosje platte peterselie (fijngehakt)

Voor de tapanade

  • 100 g zongedroogde tomaatjes
  • 100 el kappertjes
  • 100 g groene olijven
  • 1 teentje knoflook (gepeld)
  • zout peper
  • balsamicoazijn (naar smaak)

Benodigdheden

  • keukenpapier
  • houten prikkers

Bereiding

  1. Maal voor de tapenade alle ingrediënten in een foodprocessor fijn. Breng eventueel op smaak met zout, peper en wat balsamico-azijn.

  2. Verhit 2 el olijfolie met een teen knoflook in een bakpan. Voeg de panko toe en bak het op matig vuur in ca. 5-6 minuten goudbruin en krokant. Verwijder de knoflookteen. Laat de pan grattato uitlekken op keukenpapier en meng er wat zout door.

  3. Snijd de bollen mozzarella in 8 stukken. Laat de kaas uitlekken op keukenpapier. Marineer de mozzarella met de olijfolie, citroenschil, zout en peper. Meng niet te hard, maar schep voorzichtig om om de kaas niet te beschadigen.

  4. Serveer de kaas op een schaaltje met prikkers. Strooi er de krokante pan grattato en wat gehakte peterselie over. Geef de tapenade erbij.

  5. Meer weten? Chef Willem deelt zijn tips & tricks:

Nog meer kerstinspiratie in je inbox?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Onze tips

Profielfoto van

Julie van den Berg

Altijd in voor een feestje – vooral als er eten én wijn is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Houdt van het organiseren van etentjes voor familie en vrienden. Haat koriander.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!