
Met kerst is er niets lekkerder dan de avond te beginnen met een goede borrel. Of je maakt een diner met van alles wat en zet de hele tafel vol met lekkere hapjes. Kun je niet kiezen? Geen zorgen! Met deze recepten staat de tafel binnen no time vol met lekkere dingen.
Lees verder na de advertentie
Ben jij dit jaar degene die de borrel gaat verzorgen tijdens kerst? Of neemt iedereen iets mee voor het kerstdiner? Dan is het natuurlijk altijd een goed idee om met feestelijke hapjes aan te komen. En dan hebben we het niet over standaard stokbrood met dip, chips of olijven. Nee, met kerst mag je best eens goed uitpakken. Met deze lange lijst aan recepten voor kersthapjes kom je in ieder geval een heel eind. Kies je favoriete recepten en leef je uit!
Nog meer kerstinspiratie in je inbox?
Kersthapjes recepten
Deze hapjes zien er niet alleen superfeestelijk uit, maar zijn ook nog eens makkelijk te maken en natuurlijk onwijs lekker. Laat je inspireren en duik lekker de keuken in. Fijne kerst!

Tijmcrackers
Je kunt natuurlijk wat kaasjes kopen en er een borrelplank mee vullen, maar met dit recept maak je je kaasplank nét iets specialer. Precies wat je wilt met kerst, toch?

Gemarineerde buffelmozzarella met pan grattato en tapenade
Italiaanse kaas is natuurlijk altijd goed. Of je het nu serveert tijdens de borrel, het voorgerecht of zelfs bij het dessert. Wat je ook kiest, dit recept mag in ieder geval niet ontbreken tijdens kerst.

Brioche breekbrood met zwarteknoflookboter

Worstjes in bladerdeeg met cheddar en uienchutney
De airfryer is een wonderapparaat waar je véél meer mee kunt dan friet bakken. Dit hapje is perfect voor kerst en ook nog eens kidsproof. Je kunt ze van tevoren maken en bewaren in de diepvries.

Kerstboom borrelplank
Of je nu de borrel organiseert of je deze plank gewoon lang en breed op de kersttafel zet, mensen blijven ervan snoepen. En hij is nog snel in elkaar gezet ook!

Blini’s van aardappelpuree
Alleen aardappelpuree tijdens kerst? Nee hoor! Met deze blini’s tover je je aardappel om tot iets heel anders lekkers. Beleg met je favoriete toppings.

Ricottadip met chilihoning
Deze supersmeuïge ricottadip mag niet ontbreken op tafel. In combinatie met de chilihoning is het zo verslavend lekker dat je niet meer wil stoppen met eten.

Sesam-garnalentoast
De airfryer is een wonderapparaat waar je véél meer mee kunt dan friet bakken. Dit hapje is perfect voor de feestdagen en ook nog eens kidsproof. Je kunt ze van tevoren maken en bewaren in de diepvries.

Spicy breekbrood met brie en pittige harissahoning
Breekbrood is ideaal voor tijdens de borrel of een feestje. Je maakt het binnen een mum van tijd klaar en je gasten kunnen met gemak hun eigen stukje afbreken. Zo heb jij er geen omkijken meer naar!

Gevulde paddenstoelen met ricotta en basilicumolie
Of je ze nou serveert bij de borrel of ze als hoofdgerecht op tafel zet, deze gevulde paddenstoelen zijn waanzinnig lekker en een heerlijke toevoeging tijdens kerst.

Gemarineerde makreel op toast met zure appel en kaviaar
Je kunt dit gerecht serveren als voorgerecht, maar ook de makreel in een bakje op tafel serveren. Zet er dan wat losse toastjes bij en je hebt je een heerlijk kersthapje!

Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.

Krab-komkommerrolletjes

Stromboli
Stromboli is de naam van een Italiaans eiland, maar ook van deze opgerolde pizza. Snijd hem in kleine stukjes en je hebt het perfecte kersthapje!

‘Macarons’ met filet americain, bieslook en maanzaadjes
Hartige macarons? Ja, zeker! Deze variant zal zeker in de smaak vallen tijdens de borrel. Je kunt natuurlijk ook voor vegetarische filet american gaan om er zo een vega-snack van te maken.

Bruschette met ricotta en pistache-olijvensalsa
Pistache doet het eigenlijk altijd goed deze dagen. Met deze lekkere topping op een stokbroodje heb je zo een makkelijk, maar heerlijk hapje in elkaar gezet!

Bitterballen van kerstrestjes
Restjes over van alle kerstdagen? Maak er dan deze heerlijke bitterballen mee. Zo gaat er geen kruimel verloren!

Gemarineerde buffelmozzarella met pan grattato en tapenade
Bij Italiaanse kazen denk je waarschijnlijk al gauw aan mozzarella of pecorino. Perfect voor op de pizza of in de ravioli, maar je maakt er veel meer heerlijke gerechten mee. Probeer dit recept maar!
Ingrediënten
- 2 el olijfolie (om in te bakken)
- 1 teen knoflook (gepeld)
- 100 g broodkruim
- 2 bollen buffelmozzarella
- 5 el extra vierge olijfolie
- 1 bio citroen (alleen de schil, geraspt)
- 1/2 bosje platte peterselie (fijngehakt)
Voor de tapanade
- 100 g zongedroogde tomaatjes
- 100 el kappertjes
- 100 g groene olijven
- 1 teentje knoflook (gepeld)
- zout peper
- balsamicoazijn (naar smaak)
Benodigdheden
- keukenpapier
- houten prikkers
Bereiding
Maal voor de tapenade alle ingrediënten in een foodprocessor fijn. Breng eventueel op smaak met zout, peper en wat balsamico-azijn.
Verhit 2 el olijfolie met een teen knoflook in een bakpan. Voeg de panko toe en bak het op matig vuur in ca. 5-6 minuten goudbruin en krokant. Verwijder de knoflookteen. Laat de pan grattato uitlekken op keukenpapier en meng er wat zout door.
Snijd de bollen mozzarella in 8 stukken. Laat de kaas uitlekken op keukenpapier. Marineer de mozzarella met de olijfolie, citroenschil, zout en peper. Meng niet te hard, maar schep voorzichtig om om de kaas niet te beschadigen.
Serveer de kaas op een schaaltje met prikkers. Strooi er de krokante pan grattato en wat gehakte peterselie over. Geef de tapenade erbij.
Meer weten? Chef Willem deelt zijn tips & tricks:
Nog meer kerstinspiratie in je inbox?
Onze tips

15x voorgerechten kerst: makkelijk, luxe én feestelijk

15x borrelhapjes voor kerst

Hoofdgerechten voor kerst: van vlees tot vis en vegetarisch

10x een feestelijk kerst dessert voor de feestdagen

Dit zijn de lekkerste wijnen voor kerst

Sunday roast: 7x braadstukken uit de oven

5x bakken met amandelspijs

Taarten met speculaas: 5x de lekkerste recepten

Julie van den Berg
Altijd in voor een feestje – vooral als er eten én wijn is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Houdt van het organiseren van etentjes voor familie en vrienden. Haat koriander.




