Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Togarashi-Tomahawk sunday roast

Hét ultieme comfortfood: 9x Sunday Roast

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

De Sunday Roast is een Britse traditie waarbij uitgebreid getafeld wordt met geroosterd vlees. Je raadt het al; op zondag. Wat ons betreft is dit hét ultieme comfortfood. Niet alleen op zondag. We verzamelden negen heerlijke recepten waarbij vlees een hoofdrol speelt. Als je het aan een Brit vraagt is niet elke gerecht een klassieke Sunday Roast, al maakt dat het niet minder smakelijk!

Sunday Roast als comfortfood

Een klassieke Sunday Roast bestaat uit een groot stuk gebraden vlees. Dit is een typisch gerecht uit de Britse keuken. Naast het vlees bestaat dit gerecht vaak uit aardappels, groenten, Yorkshire pudding en een goede jus. Traditioneel gezien werd het gerecht gegeten na de kerkdienst op zondag. Britse pubs serveren het vaak als een buffet. Wat ons betreft is dit ultieme comfortfood niet te vatten in één recept. We verzamelden dan ook negen recepten met vlees. Voor in de oven, op de barbecue of in de pan.

Sunday roast met Yorkshire pudding comfortfood

Sunday roast met Yorkshire puddings

Dit is de échte klassieke Sunday Roast. Een stuk rundvlees met de typische aardappels en pudding. Neem de tijd en serveer dit heerlijke gerecht traditioneel op zondag.

Naar het recept
Lamsvlees met pistachenootjes & ovengebakken groenten

Lamsvlees met pistachenootjes & ovengebakken groenten

Over comfortfood gesproken; dit lamsvlees bereid je in de oven. De pistachenootjes passen perfect bij de gebakken groenten en het malse vlees.

Naar het recept
weekmenu Spareribs met pindakaramel comfortfood

Spareribs met pindakaramel

Spareribs kennen we allemaal. Maar heb je ze al weleens gegeten met pindakaramel? Probeer het eens uit, wij zijn fan!

Naar het recept
Buikspek sunday roast

Het ultieme recept voor buikspek

Dit is geen klassieke Sunday Roast, maar wel een stuk vlees waar je even de tijd voor moet nemen. Langzaam gegaard is buikspek het lekkerste, zeker met krokante zwoerd!

Naar het recept
Mini-runderrollades gestoofd in chianti

Mini-runderrollades gestoofd in chianti

Zin in vakantie? Met dit gerecht waan je je even in Italië. De rollades stoof je in Italiaanse rode wijn. Hou jij ook altijd een glaasje apart voor tijdens het koken? Comfortfood to the max!

Naar het recept
ultieme comfort food lamsvlees met Lyonnaise aardappels

Lamsvlees met Lyonnaiseaardappels

Het grote voordeel van een Sunday Roast met lamsvlees is dat het helemaal niet zoveel tijd hoeft te kosten. Je braadt het vlees even aan in de pan en de oven doet het werk. Heerlijk!

Naar het recept
Friendly fire Wildzwijnporchetta (Credits Remko Kraaijeveld)

Wildzwijnporchetta van de barbecue

Zodra de zon schijnt steken we met liefde de barbecue aan. Kijk eens of je vers wild zwijn kan krijgen bij de poelier en bereid ‘m volgens dit recept. Gegarandeerd succes!

Naar het recept
Togarashi-Tomahawk sunday roast

Japanse tomahawk steak

Een klein uitstapje naar Japan, met deze tomahawk steak als Sunday Roast. Met het lange bot ziet het stuk vlees er niet alleen stoer uit, het is ook nog eens handig met omdraaien!

Naar het recept
Côte de boeuf met gerookt Zeeuws zout en dragonboter

Côte de boeuf met gerookt Zeeuws zout en dragonboter

Dit is vaak het ribstuk van een rund. Mals en dooraderd, met veel smaak door het rijpen en bereiden. Wat ons betreft een mytisch stuk vlees, perfect comfortfood.

Naar het recept

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Onze tips

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!