Advertentie
Sunday Roast als comfortfood
Een klassieke Sunday Roast bestaat uit een groot stuk gebraden vlees. Dit is een typisch gerecht uit de Britse keuken. Naast het vlees bestaat dit gerecht vaak uit aardappels, groenten, Yorkshire pudding en een goede jus. Traditioneel gezien werd het gerecht gegeten na de kerkdienst op zondag. Britse pubs serveren het vaak als een buffet. Wat ons betreft is dit ultieme comfortfood niet te vatten in één recept. We verzamelden dan ook negen recepten met vlees. Voor in de oven, op de barbecue of in de pan.
Sunday roast met Yorkshire puddings
Dit is de échte klassieke Sunday Roast. Een stuk rundvlees met de typische aardappels en pudding. Neem de tijd en serveer dit heerlijke gerecht traditioneel op zondag.
Lamsvlees met pistachenootjes & ovengebakken groenten
Over comfortfood gesproken; dit lamsvlees bereid je in de oven. De pistachenootjes passen perfect bij de gebakken groenten en het malse vlees.
Spareribs met pindakaramel
Spareribs kennen we allemaal. Maar heb je ze al weleens gegeten met pindakaramel? Probeer het eens uit, wij zijn fan!
Het ultieme recept voor buikspek
Dit is geen klassieke Sunday Roast, maar wel een stuk vlees waar je even de tijd voor moet nemen. Langzaam gegaard is buikspek het lekkerste, zeker met krokante zwoerd!
Mini-runderrollades gestoofd in chianti
Zin in vakantie? Met dit gerecht waan je je even in Italië. De rollades stoof je in Italiaanse rode wijn. Hou jij ook altijd een glaasje apart voor tijdens het koken? Comfortfood to the max!
Lamsvlees met Lyonnaiseaardappels
Het grote voordeel van een Sunday Roast met lamsvlees is dat het helemaal niet zoveel tijd hoeft te kosten. Je braadt het vlees even aan in de pan en de oven doet het werk. Heerlijk!
Wildzwijnporchetta van de barbecue
Zodra de zon schijnt steken we met liefde de barbecue aan. Kijk eens of je vers wild zwijn kan krijgen bij de poelier en bereid ‘m volgens dit recept. Gegarandeerd succes!
Japanse tomahawk steak
Een klein uitstapje naar Japan, met deze tomahawk steak als Sunday Roast. Met het lange bot ziet het stuk vlees er niet alleen stoer uit, het is ook nog eens handig met omdraaien!
Côte de boeuf met gerookt Zeeuws zout en dragonboter
Dit is vaak het ribstuk van een rund. Mals en dooraderd, met veel smaak door het rijpen en bereiden. Wat ons betreft een mytisch stuk vlees, perfect comfortfood.
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Onze tips
Boerenkoolstamppot: ouderwets lekkere recepten en tips
7x de lekkerste ovenschotel recepten
Traybake: snelle en makkelijke recepten uit de oven
Sunday roast: 7x braadstukken uit de oven
Zalm uit de oven: héél veel heerlijke recepten
Kaneelbroodjes maken: zo doe je dat
Pittige blaadjes: 5x recepten met rucola
5x overheerlijke chocolademousse recepten
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.