Sunday Roast als comfortfood

Een klassieke Sunday Roast bestaat uit een groot stuk gebraden vlees. Dit is een typisch gerecht uit de Britse keuken. Naast het vlees bestaat dit gerecht vaak uit aardappels, groenten, Yorkshire pudding en een goede jus. Traditioneel gezien werd het gerecht gegeten na de kerkdienst op zondag. Britse pubs serveren het vaak als een buffet. Wat ons betreft is dit ultieme comfortfood niet te vatten in één recept. We verzamelden dan ook negen recepten met vlees. Voor in de oven, op de barbecue of in de pan.

1. Sunday roast met Yorkshire pudding

Dit is de échte klassieke Sunday Roast. Een stuk rundvlees met de typische aardappels en pudding. Neem de tijd en serveer dit heerlijke gerecht traditioneel op zondag.

Sunday roast met Yorkshire pudding comfortfood

2. Lamsvlees met pistachenootjes & ovengebakken groenten

Over comfortfood gesproken; dit lamsvlees bereid je in de oven. De pistachenootjes passen perfect bij de gebakken groenten en het malse vlees.

Lamsvlees met pistachenootjes & ovengebakken groenten

3. Spareribs met pindakaramel

Spareribs kennen we allemaal. Maar heb je ze al weleens gegeten met pindakaramel? Probeer het eens uit, wij zijn fan!

Spareribs met pindakaramel comfortfood

4. Het ultieme recept voor buikspek

Dit is geen klassieke Sunday Roast, maar wel een stuk vlees waar je even de tijd voor moet nemen. Langzaam gegaard is buikspek het lekkerste, zeker met krokante zwoerd!

Buikspek sunday roast

5. Mini-runderrollades gestoofd in chianti

Zin in vakantie? Met dit gerecht waan je je even in Italië. De rollades stoof je in Italiaanse rode wijn. Hou jij ook altijd een glaasje apart voor tijdens het koken? Comfortfood to the max!

Mini-runderrollades gestoofd in chianti

6. Lamsvlees met Lyonnaiseaardappels

Het grote voordeel van een Sunday Roast met lamsvlees is dat het helemaal niet zoveel tijd hoeft te kosten. Je braadt het vlees even aan in de pan en de oven doet het werk. Heerlijk!

ultieme comfort food lamsvlees met Lyonnaise aardappels

7. Wildzwijnporchetta van de barbecue als Sunday Roast

Zodra de zon schijnt steken we met liefde de barbecue aan. Kijk eens of je vers wild zwijn kan krijgen bij de poelier en bereid ‘m volgens dit recept. Gegarandeerd succes!

Friendly fire Wildzwijnporchetta (Credits Remko Kraaijeveld)

8. Japanse tomahawk steak, hét ultieme comfortfood

Een klein uitstapje naar Japan, met deze tomahawk steak als Sunday Roast. Met het lange bot ziet het stuk vlees er niet alleen stoer uit, het is ook nog eens handig met omdraaien!

Togarashi-Tomahawk sunday roast

9. Côte de boeuf met gerookt Zeeuws zout en dragonboter

Dit is vaak het ribstuk van een rund. Mals en dooraderd, met veel smaak door het rijpen en bereiden. Wat ons betreft een mytisch stuk vlees, perfect comfortfood.

Côte de boeuf met gerookt Zeeuws zout en dragonboter

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.