Overgebleven restjes tomatenpuree

Je opent een blikje tomatenpuree en lepelt er wat uit voor de basis van die dat heerlijke stoofgerecht. Omdat tomatenpuree zo geconcentreerd is, heb je maar een klein beetje nodig. De restjes tomatenpuree blijven in het blik. Vaak staat zo’n geopend blikje je nog dagenlang aan te staren vanuit de koelkast. Of je vergeet ‘m waardoor je de restjes tomatenpuree moet weggooien. Laat dat nou verleden tijd zijn! Wij hebben de lekkerste tips op een rijtje gezet voor dat geopende blikje tomatenpuree. Zo hoef je de restjes tomatenpuree nooit meer weg te gooien!

Wil je iedere week de beste kooktips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Restjes tomatenpuree bewaren

Omdat je maar weinig tomatenpuree nodig hebt, wordt het vaak in kleine blikjes verkocht. Onze tip: koop eens tomatenpuree in een tube, deze kun je lekker lang in de koelkast bewaren en in kleine hoeveelheden aan verschillende gerechten toevoegen. Heb je toch een blikje te pakken? Schep dan de restjes tomatenpuree over in een afsluitbaar bewaarbakje. Hierin kan je de tomatenpuree 3 dagen in de koelkast bewaren. Wil het langer bewaren? Dat kan! Stop het bewaarbakje dan in de vriezer. Zo blijft het tot 1 jaar houdbaar.

Soep van restjes tomatenpuree

Door zijn rijke en geconcentreerde smaak geeft een klein lepeltje tomatenpuree al onwijs veel diepte aan je soep. Voor de hand liggend is om tomatenpuree in je tomatensoep te verwerken. Maar ook in andere soepen komt het heel goed tot zijn recht. Wat dacht je bijvoorbeeld van linzensoep, paprikasoep of helemaal verassend: ossenstaartsoep?

Linzensoep-met-worst

> naar het recept voor linzensoep met worst

Curry van restjes tomatenpuree

Het welbekende gerecht tikka masala is typisch Indiaas. De basis bestaat onder andere uit – je raad het al – tomatenpuree. Wanneer je wat tomatenpuree over hebt, kun je deze dus eenvoudig de volgende dag aan je curry toevoegen. Zo maak je zelf de lekkerste tikka masala met paneer of tofu tikka masala. Ook in andere curry’s gaat geregeld een schepje tomatenpuree. Bijvoorbeeld bij ons recept voor kipcurry met kardemom.

kipcurry restjes tomatenpuree

> naar het recept voor kipcurry met kardemom

Smaakmaker

Voor tomatenpuree worden tomaten heel lang ingekookt tot een dikke pasta met een dieprode kleur en intense smaak. Daarom is tomatenpuree een ware smaakmaker. Een klein lepeltje is al snel de perfecte basis voor veel gerechten zoals bijvoorbeeld onze recepten voor bolognese van paddenstoelen, tomaten-paprikarisotto en zeevruchtenrisotto. Een klein beetje geeft al een diepere smaak en een waanzinnig mooie kleur

risotto met tomaten en paprika

> naar het recept voor tomaten-paprikarisotto uit Piëmont

Lees ook: