Advertentie
Overgebleven restjes tomatenpuree
Je opent een blikje tomatenpuree en lepelt er wat uit voor de basis van die dat heerlijke stoofgerecht. Omdat tomatenpuree zo geconcentreerd is, heb je maar een klein beetje nodig. De restjes tomatenpuree blijven in het blik. Vaak staat zo’n geopend blikje je nog dagenlang aan te staren vanuit de koelkast. Of je vergeet ‘m waardoor je de restjes tomatenpuree moet weggooien. Laat dat nou verleden tijd zijn! Wij hebben de lekkerste tips op een rijtje gezet voor dat geopende blikje tomatenpuree. Zo hoef je de restjes tomatenpuree nooit meer weg te gooien!
Wil je iedere week de beste kooktips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Restjes tomatenpuree bewaren
Omdat je maar weinig tomatenpuree nodig hebt, wordt het vaak in kleine blikjes verkocht. Onze tip: koop eens tomatenpuree in een tube, deze kun je lekker lang in de koelkast bewaren en in kleine hoeveelheden aan verschillende gerechten toevoegen. Heb je toch een blikje te pakken? Schep dan de restjes tomatenpuree over in een afsluitbaar bewaarbakje. Hierin kan je de tomatenpuree 3 dagen in de koelkast bewaren. Wil het langer bewaren? Dat kan! Stop het bewaarbakje dan in de vriezer. Zo blijft het tot 1 jaar houdbaar.
Soep van restjes tomatenpuree
Door zijn rijke en geconcentreerde smaak geeft een klein lepeltje tomatenpuree al onwijs veel diepte aan je soep. Voor de hand liggend is om tomatenpuree in je tomatensoep te verwerken. Maar ook in andere soepen komt het heel goed tot zijn recht. Wat dacht je bijvoorbeeld van linzensoep, paprikasoep of helemaal verassend: ossenstaartsoep?
Linzensoep met worst
Naar het receptCurry van restjes tomatenpuree
Het welbekende gerecht tikka masala is typisch Indiaas. De basis bestaat onder andere uit – je raad het al – tomatenpuree. Wanneer je wat tomatenpuree over hebt, kun je deze dus eenvoudig de volgende dag aan je curry toevoegen. Zo maak je zelf de lekkerste tikka masala met paneer of tofu tikka masala. Ook in andere curry’s gaat geregeld een schepje tomatenpuree. Bijvoorbeeld bij ons recept voor kipcurry met kardemom.
Kipcurry met kardemom
Naar het receptSmaakmaker
Voor tomatenpuree worden tomaten heel lang ingekookt tot een dikke pasta met een dieprode kleur en intense smaak. Daarom is tomatenpuree een ware smaakmaker. Een klein lepeltje is al snel de perfecte basis voor veel gerechten zoals bijvoorbeeld onze recepten voor bolognese van paddenstoelen, tomaten-paprikarisotto en zeevruchtenrisotto. Een klein beetje geeft al een diepere smaak en een waanzinnig mooie kleur.
Tomaten-paprikarisotto uit Piëmont
Als er één recept echt typisch is voor de stevige keuken van Noord-Italië, dan is het wel de risotto. Deze versie uit Piëmont met tomaat en paprika is extra romig.
Naar het receptLees ook:
Onze tips
High tea: 9x recepten en alle do’s & don’ts
Tofu marineren: zo maak je tofu écht lekker
Aan de bak: dit zijn verschillende soorten deeg, bakpoeder en gist
Ouderwetse boterkoek bakken: tips en recept
Welke bloem is het meest geschikt om mee te bakken?
Zo kun je het beste salades bewaren & meenemen
De verschillende soorten peper op een rij
Geheim: dit moet je bij champagne eten!
Handig overzicht: hoeveel gram pasta per persoon?
Bestaat er ook goedkope champagne?
Zelf jus maken: het perfecte recept (met of zonder vlees)
Wat betekent brut en demi-sec bij champagne?
Do or don’t: mag ik champagne met ijs drinken?
Champagne rosé of wit: waar komt die kleur vandaan?
Paaseitjes over? Dit maak je ermee!
Aspergesoep maken: basisrecept, variaties en tips
Marieke Slettenhaar
Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.