Advertentie
Of je nu zin hebt in een zelfgemaakte pesto, klassieke Bolognese of traditionele tomatensaus: wij hebben het recept. Dus weg met alle pakjes en zakjes, want hiermee staat niets je meer in de weg om zelf verse pastasaus te maken.
Verse pastasaus
In de Italiaanse keuken maken ze nauwelijks gebruik van pakjes en zakjes en maken ze alles from scratch. Dus ook de saus. Gelukkig is zelf verse pastasaus maken helemaal niet moeilijk. Zeker wanneer je onze handige recepten gebruikt. Je zult zien dat je hierna nooit meer anders wilt en alle potjes, zakjes en pakjes de deur uit doet. En als je dan toch bezig bent, probeer dan ook eens zelf verse pasta te maken. Dat lijkt een hele opgave, maar niets is minder waar. Dus hup, handen uit de mouwen en beginnen maar!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Pastasaus recept met tomaten
Bij een klassiek pastasaus recept, denken de meeste Italianen toch wel aan de tomatensaus. Niet zonder reden, want het vormt de basis voor klassieke Italiaanse gerechten zoals lasagne en tomatensoep. Klik snel op de onderstaande link om te ontdekken hoe je deze verse pastasaus maken kunt:
Pasta & saus
Je denkt er waarschijnlijk nooit over na maar wist je dat bij zelf pastasaus maken de timing best precies komt? Want wanneer roer je de saus eigenlijk door de pasta? Het antwoord is niet eenduidig.
Als je een warme saus hebt gemaakt, roer de pasta dan door de saus om te voorkomen dat de pasta gaat plakken en de saus indikken. Voor pasta met droge ingrediënten, zoals voor dit recept: pasta cacio e pepe, moet je wat voorzichtiger te werk gaan. Voeg de pasta toe aan de saus en meng het geheel met wat olijfolie om plakken te voorkomen en extra smaak toe te voegen. Wat je in ieder geval nooit moet doen is de saus op de pasta scheppen. Dat is in strijd met de pasta-etiquette.
Recepten voor zelf verse pastasaus maken
Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Deze recepten met verse pastasaus zijn het proberen waard:
Ragù bolognese
Bolognesesaus is een traditionele pastasaus, afkomstig uit de regio Emilia Romagna in Italië. Ragù is een verzamelnaam voor een stoofsaus op basis van vlees, groenten en sofrito. Ragù alla bolognese is een variatie op de ragù en tevens de populairste.
Naar het receptZelf groene pesto maken
De extra vergine olijfolie in deze pesto zorgt naast de kruiden en de knoflook voor een lekkere diepe smaak. Al zijn er heel veel verschillende pesto variaties. Wat denk je bijvoorbeeld van pesto met basilicum, rucola of radijs?
Naar het receptSpaghetti met groene saus en Grana Padano
In deze groene pastasaus zit lekker veel groenten verborgen. Ideaal voor kritische eters, want die zullen niet doorhebben dat ze ongemerkt veel spinazie en broccoli binnenkrijgen. Dit is het ideale recept om zelf pastasaus te maken voor gezinnen.
Naar het receptOnze tips
3x comfortfood pasta: de lekkerste recepten
Geef er een draai aan: 3x recepten met gehaktballetjes
Spaghetti carbonara: 5x heerlijke recepten
Van kop tot staart in Toscane met Joël Broekaert
Italiaanse smaakmakers: 3x heerlijke recepten
Kleine smaakbommetjes: 4x recepten met kappertjes
Tofu marineren: zo maak je tofu écht lekker
Aan de bak: dit zijn verschillende soorten deeg, bakpoeder en gist
Ouderwetse boterkoek bakken: tips en recept
Welke bloem is het meest geschikt om mee te bakken?
Marieke Slettenhaar
Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.