
Alleen al als we praten over pasta loopt het water ons in de mond. Voor welke variant je ook kiest, het is altijd feest. Zeker als je alles in één schotel in de oven plaatst! Met onze pasta ovenschotel recepten weet je zeker dat je geniet van een heerlijk bord comfortfood.
Lees verder na de advertentie
Pasta ovenschotel
Na een lange werkdag is het natuurlijk heerlijk om niet de hele avond in de keuken te hoeven staan, maar wel te genieten van een lekkere maaltijd. Dan is een pasta ovenschotel ideaal. Je koopt de benodigde ingrediënten, snijdt wat nodig is, stopt alles in de ovenschaal en wacht tot het gegaard is in de oven. In de tussentijd kun jij lekker relaxen. Buon appetito!
Vaker pasta recepten in je inbox ontvangen?
Lees verder na de advertentie
Pasta ovenschotel recepten
Het maken van een pasta ovenschotel is dus erg gemakkelijk. Het enige wat je moet bedenken is wat voor soort ovenschotel je wilt maken. Kies bijvoorbeeld voor een lasagne, een orzo, gevulde schelpen of gnocchi.
Ga je dan voor vlees, vis of toch liever vegetarisch? En welke saus wil je erdoorheen? Zoals je hoort zijn er heel veel opties mogelijk. Dat maakt het juist zo leuk om een pasta ovenschotel te maken: er staat altijd weer een nieuw gerecht op tafel!
Lees verder na de advertentie
Krijg je al zin om zelf een pasta ovenschotel te maken? Dat snappen we! Bekijk snel onderstaande recepten:

Orzo met tomaat, vermout en kruidensalsa
Probeer deze heerlijke orzo met tomaat, vermout en kruidensalsa. Door de tomaten eerst te roosteren, krijgen ze een rijke en zoete smaak.

Tuna melt pastaschotel
Is tuna melt jouw favoriete sandwich? Dan is deze pastaschotel met tonijn en cheddar echt iets voor jou.
Lees verder na de advertentie

Mexicaanse pastaschotel met gestoofd rundvlees
Wat krijg je als je de Mexicaanse en Italiaanse keuken met elkaar combineert? Deze waanzinnige pastaschotel bomvol verrassende smaakcombinaties!

Cannelloni met gebraden kip en salie
Romige cannelloni gevuld met malse kip, geurig met salie en perfect gebakken in de oven. Dit comfortfood is ideaal voor een knusse avond aan tafel.

Pastarolletjes met spinazie, mascarpone en pulled pork
Oogverblindend, maar oh zo makkelijk: deze pastarolletjes met spinazie, mascarpone en pulled pork is the best of both worlds. Dit fijne comfortfood maakt van iedere dag een feestdag en is dan ook niet voor niets een recept om altijd op terug te vallen.

Mac ‘n’ cheese met krab
Als iemand vraagt wat hét ultieme comfortfood is, dan is er maar één antwoord mogelijk: mac ‘n cheese. Zeker wanneer je dit recept met krab maakt!

Lasagne met zalm en garnalen
Vergeet de klassieke lasagne, deze versie met zalm en garnalen is pas écht lekker comfortfood voor vanavond. Dit is misschien wel een van onze favoriete recepten voor pasta uit de oven.

Pastaschelpen met krab en doperwten
Heb je meer zin in vis? Vul je pastaschelpen dan met krab en doperwtjes. Dat wordt gegarandeerd genieten én smullen, beloofd!

Broccoli ovenschotel met kaas en mosterd
Een gerecht waarin comfort centraal staat. Deze pastaschotel met broccoli is supersmeuïg dankzij de kaas en krijgt een goeie pit door de mosterd. Precies wat je nodig hebt na een lange dag. Of gewoon omdat je zin hebt in een goed bord pasta.

Cannelloni met ricotta
Grote kans dat je Italiaanse bordje pasta zijn oorsprong heeft in Puglia. Proef de cucina regionale van Puglia en begin met deze homemade cannelloni.

Pastaschelpen met spinazie
Gevulde pastaschelpen boordevol romige spinazie en een vleugje knoflook. Dit ovengerecht is simpel, smaakvol en altijd een succes aan tafel.

Pasta recepten
De lekkerste paste ovenschotel
Kun je niet kiezen uit al die heerlijke recepten? Ga dan gewoon voor onze favoriete pasta ovenschotel:

Tuna melt pastaschotel
Is tuna melt jouw favoriete sandwich? Dan is deze pastaschotel met tonijn en cheddar echt iets voor jou.
Ingrediënten
- 200 g fusilli
- zout en peper
- 1 el olijfolie
- 1 ui (fijngesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- snufje chilivlokken
- 400 g tomatenblokjes (blik)
- 200 g tonijn (in olie blik en uitgelekt)
- 1 tl rozemarijn (fijngehakte)
- 75 g cheddar (geraspt)
Bereiding
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Giet af en laat goed uitlekken.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Verhit de olijfolie in een pan en bak er de ui in ca. 10 minuten zacht in. Voeg de knoflook en de chilivlokken toe en bak ca. 3 minuten verder. Voeg de tomatenblokjes en 200 ml water toe en breng het geheel aan de kook. Kook ca. 10 minuten tot de saus wat ingedikt is. Breng op smaak met zout en peper.
Roer de pasta, de tonijn en de rozemarijn door de tomatensaus. Schep het mengsel in een ovenschaal (26×18 cm) en bestrooi met de cheddar. Bak 20-25 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is en de saus borrelt. Lekker met een groene salade.
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Steven Joyce Styling & foodstyling: Rebecca Seal
Onze tips

Ovenschotel recepten: 7x de lekkerste ideeën

3x comfortfood pasta: de lekkerste recepten

Gnocchi: 15+ Italiaanse recepten

De lekkerste tortellini recepten die echt wilt proberen

7x de lekkerste nacho ovenschotel recepten

Macaroni ovenschotel: 5x ouderwets lekkere recepten

De lekkerste kerstontbijt recepten voor een feestelijke start

10x vegetarische hoofdgerechten voor kerst

Julie van den Berg
Altijd in voor een feestje – vooral als er eten én wijn is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Houdt van het organiseren van etentjes voor familie en vrienden. Haat koriander.


