Advertentie
Sunday roast
We schreven er al eerder over, een goede sunday roast is op z’n tijd ontzettend lekker. Zeker nu het voorjaar is begonnen willen we niets liever dan feest vieren met heerlijk eten. We verzamelden de vijf lekkerste recepten voor je. De gemene deler? Roast it!
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Geglaceerde beenham met mac ‘n’ cheese van bloemkool
Ham en kaas horen bij elkaar zoals zout en peper of friet en mayonaise. Deze keer combineren we ze niet in een simpele tosti, maar in een feestelijke, complete maaltijd waar je veel monden mee kunt voeden. Zowel de beenham als de mac ‘n ‘cheese kun je een dag van tevoren maken. Zo heb je er de volgende dag weinig werk aan. Let’s roast it!
> naar het recept: geglaceerde beenham met mac ‘n’ cheese van bloemkool
Vega roast van bonen en noten met fetavulling
Een gebraad hoeft niet per se te draaien om een groot stuk vlees. Deze roast met de rijke smaken van pistachenoten, zongedroogde tomaten, feta en Midden-Oosterse specerijen is minstens net zo spannend! De geroosterde bimi met harissa vult het geheel mooi aan.
> naar het recept: vega roast van bonen en noten met fetavulling
Gebraden kip met voorjaarsgroenten
Er is onder de roasts misschien geen grotere klassieker dan een hele gebraden kip. Makkelijk te bereiden, altijd lekker en een echte allemansvriend. Deze versie met dragon, radijsjes, lente-ui en citroen zit bomvol frisse smaken. De perfecte roast voor het voorjaar!
> naar het recept: gebraden kip met voorjaarsgroenten
Geroosterde kool met tomatenlinzen en pangrattato
Als je kool in de oven roostert, wordt hij knapperig en mooi gekaramelliseerd aan de buitenkant en lekker zacht vanbinnen. Dit maakt ‘m tot een fantastisch alternatief voor vlees. De zachte linzen, knapperige aardappels en spicy pangrattato maken het feestje compleet. Wedden dat niemand vlees mist?
> naar het recept: geroosterde kool met tomatenlinzen en pangrattato
Geroosterde lenderollade met gratin dauphinois
De malse rollade met versgemalen peper rooster je in de oven met jonge worteltjes en serveer je met waterkers – lente op je bord! De romige aardappelgratin is een klassieker uit de Franse keuken en vormt een mooi contrast met de frisse salade.
> naar het recept: geroosterde lenderollade met gratin dauphinois
Lees ook:
Onze tips
Stoven maar: 4x recepten met groente
Wat eten we vanavond? 15x lekkere recepten voor elke dag
Toetjes met mascarpone: van cake tot taart
5x verrassende rode kool recepten
Dit zijn de lekkerste koolhydraatarme recepten
Allround oven: dit zijn de beste ovengerechten recepten
De lekkerste recepten voor wafels bakken
Mosterd bij de maaltijd
Willem van Santen
Chef & fotograaf
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.