Sunday roast

We schreven er al eerder over, een goede sunday roast is op z’n tijd ontzettend lekker. Zeker nu het voorjaar is begonnen willen we niets liever dan feest vieren met heerlijk eten. We verzamelden de vijf lekkerste recepten voor je. De gemene deler? Roast it!

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Geglaceerde beenham met mac ‘n’ cheese van bloemkool

Ham en kaas horen bij elkaar zoals zout en peper of friet en mayonaise. Deze keer combineren we ze niet in een simpele tosti, maar in een feestelijke, complete maaltijd waar je veel monden mee kunt voeden. Zowel de beenham als de mac ‘n ‘cheese kun je een dag van tevoren maken. Zo heb je er de volgende dag weinig werk aan. Let’s roast it!

Roast: geglaceerde beenham met mac ‘n’ cheese van bloemkool

Vega roast van bonen en noten met fetavulling

Een gebraad hoeft niet per se te draaien om een groot stuk vlees. Deze roast met de rijke smaken van pistachenoten, zongedroogde tomaten, feta en Midden-Oosterse specerijen is minstens net zo spannend! De geroosterde bimi met harissa vult het geheel mooi aan.

Vega roast van bonen en noten met fetavulling

Gebraden kip met voorjaarsgroenten

Er is onder de roasts misschien geen grotere klassieker dan een hele gebraden kip. Makkelijk te bereiden, altijd lekker en een echte allemansvriend. Deze versie met dragon, radijsjes, lente-ui en citroen zit bomvol frisse smaken. De perfecte roast voor het voorjaar!

Gebraden kip met voorjaarsgroenten

Geroosterde kool met tomatenlinzen en pangrattato

Als je kool in de oven roostert, wordt hij knapperig en mooi gekaramelliseerd aan de buitenkant en lekker zacht vanbinnen. Dit maakt ‘m tot een fantastisch alternatief voor vlees. De zachte linzen, knapperige aardappels en spicy pangrattato maken het feestje compleet. Wedden dat niemand vlees mist?

geroosterde kool met tomatenlinzen en pangrattato

Geroosterde lenderollade met gratin dauphinois

De malse rollade met versgemalen peper rooster je in de oven met jonge worteltjes en serveer je met waterkers – lente op je bord! De romige aardappelgratin is een klassieker uit de Franse keuken en vormt een mooi contrast met de frisse salade.

Roast it: geroosterde lenderollade met gratin dauphinois

Lees ook: