Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Enchilada’s met kip tinga

De lekkerste recepten voor wraps uit de oven

Of je nu houdt van kruidige kip, gesmolten kaas of juist een vegetarische vulling met veel groente; met wraps uit de oven kun je alle kanten op. Dat bewijzen onze heerlijke recepten wel!

Lees verder na de advertentie

Ben je op zoek naar een lekker en makkelijk avondeten? Dan zijn wraps eigenlijk altijd een goed idee. Je hoeft alleen maar een pak tortilla’s in huis te hebben en daarna kun je de wraps belegen met wat je maar wilt. Of je nu gaat voor wraps met kip, wraps met gehakt of wraps met zalm: er is altijd wel een recept of combinatie te vinden voor jou smaak.

Wanneer je wraps gaat samenstellen, zijn er weinig regels. Kies gewoon wat jij lekker vindt! Maar als we één tip mogen geven: verwarm de wraps in de oven. Zo wordt de tortilla lekker knapperig en de vulling extra smaakvol…

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Lees verder na de advertentie

Wraps uit de oven

Kun jij wel wat inspiratie gebruiken? Bekijk dan snel de onderstaande recepten voor wraps uit de oven:

Tortilla-ovenschotel met bonen, pepers en avocado

Tortilla-ovenschotel met bonen, pepers en avocado

Laat de oven maar het werk doen met deze heerlijke ovenschotel met ingemaakte pepers, bonen en avocado. De smaken passen perfect bij elkaar. Hou je van extra pit? Voeg dan wat meer ingemaakte pepers toe voor een ultiem effect.

Naar het recept

Lees verder na de advertentie

Enchilada’s met kip tinga

Enchiladas met kip

Mexicaans feestje? Dat vier je met deze enchiladas. Leg ze in ovenbestendige pan of grote schaal en de oven doet het werk!

Naar het recept

Wraps met vulling uit de oven

Lees verder na de advertentie

De eerder genoemde recepten kwamen in hun geheel uit de oven. De onderstaande wraps uit de oven moet je van te voren nog even zelf samenstellen. Een kleine moeite voor een wel heel lekker resultaat!

Tortilla's met zoete aardappel en zwarte bonen

Tortilla’s met zoete aardappel en zwarte bonen

Rooster blokjes zoete aardappel in de oven en vul je tortilla ermee. Lekker met Mexicaanse smaakmakers zoals zwarte bonen, avocado en limoen!

Naar het recept
wintergerechten

Gegrilde tortilla’s met biefreepjes en bonen

Biefstuk op een wrap klinkt misschien wat decadent, maar in Zuid-Amerika is dit heel normaal. Na het maken van dit recept begrijp je gelijk waarom. Het is heerlijk!

Naar het recept
Cover voor

Salsa verde-kip met citroenwraps

Lekker fris en een beetje pittig, dat zijn deze wraps met kip en groene salsa. Ideaal om te serveren op een warme zomerdag. Maak gerust extra veel, dan heb je morgen ook nog lunch.

Naar het recept
Tortilla’s met gepofte bieten, yoghurt en mosterd

Tortilla’s met gepofte bieten, yoghurt en mosterd

Niet je alledaagse tortilla, maar dat maakt dit gerecht nou juist zo leuk. Proef hoe alle smaken samenkomen zodra je een hap neemt en geniet.

Naar het recept
Gebraden varkensschouder met kaneel en clementines

Gebraden varkensschouder met kaneel en clementines

Geef de klassieke pulled pork eens een twist door het te maken met kaneel en clementines. Dat smaak net weer wat anders, maar is minstens net zo lekker!

Naar het recept

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Foodies favorite
Enchilada’s met kip tinga

Enchiladas met kip

Mexicaans feestje? Dat vier je met deze enchiladas. Leg ze in ovenbestendige pan of grote schaal en de oven doet het werk!

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

1 el olijfolie
1 ui (in dunne reepjes)
2 teentjes knoflook (geperst)
een klein handje koriander (de blaadjes geplukt en de steeltjes fijngehakt)
zout
1-2 tl chipotlepasta (Mexicaanse peperpasta + evt. extra)
800 g tomatenblokjes (blik)
2 kipfilets
200 g mais
8 middelgrote volkoren tortilla’s
65 g cheddar (geraspt)
guacamole
salsa en ingelegde jalapeños (om te serveren)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180 C / hetelucht: 160 C).

  2. Verhit de olie in een grote, ovenbestendige koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en bak de ui, de knoflook, de koriandersteeltjes en een snufje zout er een paar minuten in, tot het mengsel wat zachter is.

  3. Voeg de chipotlepasta, de tomaten en 200 ml water toe. Leg de kip in de saus en draai het vuur hoger. Bak ca. 15 minuten tot de saus is ingedikt en de kip gaar.

  4. Neem de kip uit de pan en leg hem op een snijplank. Houd de helft van de saus apart in een kommetje. Trek met 2 vorken de kip uit elkaar en doe hem terug in de pan.

  5. Doe de mais erbij en breng op smaak met zout en peper. Voeg naar wens meer chipotlepasta toe.

  6. Leg de tortilla’s op een schoon werkblad en verdeel het mengsel erover. Rol de tortilla’s op en leg ze in de koekenpan of in een ovenschaal als je pan niet ovenbestendig is. Bestrijk met de apart gehouden saus, bestrooi met de cheddar en bak in 15-20 minuten goudbruin.

  7. Strooi de korianderblaadjes eroverheen en serveer met de guacamole, salsa en jalapeños.

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Ailsa Burt Foto’s: Mike English Styling: Faye Wears Foodstyling: Ellie Jarvis

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!