
De gedachte aan perfect rijpe perziken doet ons watertanden. Maar hoe kun je perziken het best bewaren en hoe lang blijven ze goed?
Lees verder na de advertentie
Perziken bewaren
De perzikkeuze is reuze. Je hebt de gewone perzik, de platte (wilde) perzik, de witte perzik en de nectarine – wat ook wel een kale perzik is. Veel verschil qua smaak is er niet, behalve dat de witte perzik nét een beetje meer aroma heeft. Je bewaart ze op dezelfde manier. Hoe kun je het beste perziken bewaren? Lees snel verder, wij leggen het je uit!
Wekelijks handige kooktips en de lekkerste recepten ontvangen?

Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.
Zo moet je perziken bewaren
Het beste kun je bijna-rijpe perziken kopen die je thuis verder laat rijpen. Perziken bewaren doe je buiten de koelkast, op kamertemperatuur en het liefst in een fruitschaal met ander fruit eromheen. Was de perziken niet voordat je ze opbergt, anders gaan ze schimmelen.
In China is het fruit het symbool van lang leven. De vrucht zelf heeft helaas vaan geen lang leven; na de oogst blijven ze maar een paar dagen goed. Wacht dus niet te lang met het maken van iets lekkers als je perzik rijp is. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze recepten met perziken?
Hoe weet je of je perzik rijp is?
Niets stelt meer teleur dan een niet-rijpe perzik. Hoe weet je of je perzik rijp is? Ruik eraan. Ruiken ze zoet en voelen ze zacht aan? Dan zijn ze ready to eat. Wel zoet maar nog stevig? Laat ze dan op je fruitschaal 1 à 2 dagen verder rijpen.
Trek gekregen?
Dat snappen we helemaal! Laat je inspireren door één van deze heerlijke recepten met perziken:

Mini-galettes met perzik
Met deze mini-galettes geniet je optimaal van het steenfruit-seizoen! Geen perziken voorhanden? Je kan ze makkelijk vervangen door nectarines of probeer het eens met bramen. Net zo lekker!

Sunny sides up toast
Het beleg van deze vrolijke toast lijkt verdacht veel op een spiegelei. Maar niets van dat! Het zijn perziken (of abrikozen) met een lekker cheesy sausje.

Salade met gegrilde perzik, burrata, basilicum en pittige honing
Deze salade is heerlijk voor op een zomerse dag en staat ook nog eens binnen twintig minuten op tafel!

Tuinbonensalade met perzik en venkel
De combinatie van perzik en venkel is hemels, zeker in deze smaakvolle salade met tuinbonen. Tip: verkruimel wat feta over de salade, dat maakt ‘m lekker romig en fris!

Upside-down perziktaart met tijm en citroen
De zoete aroma’s van de rijpe perziken zijn een perfecte match met de kruidige tijm en frisse citroen.
Lees ook:
Onze tips

Jackfruit is dé vleesvervanger voor stoofgerechten (en zo gebruik je ‘m)

Dit zijn de keukentools die jouw kerst écht makkelijker maken

Kruidnoten bakken: zo doe je dat

Zelf gevulde speculaas maken: zo doe je dat

Zo maak je thuis een plantaardige steak die zelfs vleeseters verrast

Slechts 0,1% van alle Italiaanse wijn komt hiervandaan

Dit zijn dé gouden tips voor het binden van een stoofpot

Zelf groentesoep maken? Met deze tips lukt het altijd (zelfs zónder zakjes)

Misselijk maar toch iets eten? Deze recepten helpen écht

Zo maak je de perfecte Halloween-pompoen (zonder geklieder)

Zo maak je de lekkerste rode kool: koken en bereiden

9x de lekkerste sauzen voor bij biefstuk

Koken zonder alcohol: zo vervang je drank in klassieke gerechten

Varkenshaas bakken: met deze tips kan het niet mislukken

Dit zijn de seizoensgroenten en -fruit in oktober

7 soorten paddenstoelen om mee te koken (+ recepten)

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.



