
Zit jij ook altijd met je handen in je haar als je het definitieve kerstmenu gaat samenstellen? Er is zoveel lekkers om uit te kiezen! Of je nu drie, vier of zeven gangen serveert wij helpen je met inspiratie. Met de recepten van Jamie Oliver maak je het ultieme kerstmenu.
Lees verder na de advertentie
Jamie Oliver behoort tot absoluut een van de populairste en ook bekendste chefs ter wereld. Niet alleen bij het grote publiek is hij geliefd, ook professionele chefs zijn dol op hem. De recepten van Jamie Oliver zijn dan ook stuk voor stuk maakbaar, ongelooflijk lekker én vaak ook nog eens gezond. Speciaal voor de feestdagen delen we dan ook hét ultieme kerstmenu van Jamie Oliver, boordevol gerechten die stuk voor stuk het kerstdiner tot een succes maken!
Het grote kerstnummer
€ 12.50- 90+ kerstrecepten
- Mix-and-matchkerstmenu
- Extra veel voor-, hoofd-, bij- én nagerechten

Kerstmenu Jamie Oliver
Lees verder na de advertentie
Dit kerstmenu van Jamie Oliver staat snel op tafel, zonder op smaak in te leveren. Alleen de kerstpasta is toch al geweldig?! Check de recepten van The Naked Chef maar snel:

Kerstpasta van Jamie Oliver
We starten in het kerstmenu van Jamie Oliver met dit heerlijke pastarecept. Maak mooie vormpjes van de verse lasagnevellen en dien dit lekkere én feestelijke voorgerecht op. Je gasten zullen gegarandeerd onder de indruk zijn, en dat terwijl je maar één pan nodig hebt voor dit voorgerecht.

Malse geglaceerde lamsschenkels van Jamie Oliver
Deze geglaceerde lamsschenkels zijn het perfecte hoofdgerecht voor de feestdagen. Mede door de paprika’s, olijven, honing en verse peterselie smaakt elke hap naar meer. Ga je liever toch voor een vegetarisch hoofdgerecht voor kerst? Vervang dan de lamsschenkels door in kwarten gesneden, geschilde knolselderij en bereid het gerecht op dezelfde manier.
Lees verder na de advertentie

Honing-sinaasappelplaatcake van Jamie Oliver
Voor dit geweldige kerstdessert hoef je maar weinig moeite te doen, de oven doet namelijk het meeste werk. Minimale moeite, maar toch maximaal resultaat. Door bloedsinaasappels te gebruiken kleurt de plaatcake ook nog eens mooier dan met gewone sinaasappels. Serveer op mooie gebaksbordjes en het kerstmenu is compleet wat ons betreft!
De kerstrecepten en foto’s uit dit artikel komen uit het kookboek:
ONE by Jamie Oliver is published by Kosmos © Jamie Oliver Enterprises Limited (2022 ONE). Photography: © David Loftus, 2022; © Richard Clatworthy, 2022.
Lees verder na de advertentie
Kerst met Jamie Oliver
Wil jij nog meer recepten voor een kerst met Jamie Oliver? In het Grote Kerstnummer van 2024 vind je een dubbeldik katern vol Jamie Oliver recepten, interviews, platingtips én een mooie winactie. Of haal voor nog meer inspiratie gewoon dé uitgave van dit jaar in huis:
Daarnaast hebben wij nog een paar heerlijke kerstrecepten van The Naked Chef voor je verzameld zodat jij hier ook je eigen menu mee kunt mixen en matchen!

Kippensoep met prei en aardappel
Geniet van deze gevleugelde variant op de klassieke prei-aardappelsoep. Een feestje in elk kommetje.

Varkensschouder
Een varkensschouder is heerlijk na een tijdje in de oven – knapperig en mals vlees. Dit is de perfecte sunday roast!

Jamie Olivers ravioli alla Napoletana
Jamie Oliver: “Zelf ravioli is niet zo spannend als je denkt en je hebt er geen speciale spullen voor nodig. Het standaardrecept is 100 g bloem en 3 eidooiers per portie, dus je kunt de hoeveelheden makkelijk aanpassen. Deze ravioli laten zich goed invriezen, dus kook er flink wat en doe ze in de diepvries. Je hoeft ze dan alleen nog in kokend water te laten glijden en te koken tot ze al dente zijn. Heerlijk!”

Schwarzwalder Cakerol
Alle grote smaken van de klassieke taart, maar dan in een makkelijke & leuke cakerol. Dit lust iedereen!

Jamies Christmas pudding sundae
Jamie is gek op Christmas pudding en vertelt in ‘Jamie Cooks Christmas’ dat hij daardoor het baksel haast twee keer zou maken: één voor kerst, één om dit toetje na kerst te maken.
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Het beste kerstrecept van Jamie Oliver
Kun je niet kiezen uit al die lekkere kerstrecepten van Jamie Oliver? Dit is onze grote favoriet:

Malse geglaceerde lamsschenkels van Jamie Oliver
Er is niks gezelliger dan samen in de keuken staan. Deze pasta is makkelijker te maken dan je denkt, precies zoals we van Jamie Oliver gewend zijn.
Ingrediënten
- 4 lamsschenkels (ongeveer 400 g elk)
- 1 bol knoflook
- 6 paprika’s (verschillende kleuren)
- 1 citroen
- 800 g krieltjes
- 8 zwarte olijven (met pit)
- 1 tl vloeibare honing
- 1/2 bos bladpeterselie (15 g)
- olijfolie
Bereiding
Verhit de oven tot 180 °C. Zet een grote, diepe braadpan op hoog vuur. Bestrooi de lamsschenkels met een snuf zeezout en zwarte peper en bak ze rondom bruin in 1 eetlepel olijfolie.
Snijd de hele bol knoflook overlangs doormidden, scheur de paprika’s in grove stukken en verwijder de zaadjes en steeltjes. Leg alles in de pan en schil met een dunschiller de gele schil van de citroen erbij. Voeg de krieltjes toe en snijd grotere doormidden. Plet en ontpit de olijven, doe ze erbij en roer er een scheutje van het vocht uit het potje door. Meng alles goed, leg een deksel op de pan en zet hem 1 uur in de oven.
Roer nogmaals en zet hem nog een uur zonder deksel terug, of tot de schenkels supermals zijn. Haal de pan uit de oven, prak de zachte knoflook door de stoof, gooi de velletjes weg en voeg naar smaak peper en zout en een vingerhoedje rodewijnazijn toe.
Bestrijk de schenkels met de honing, pluk de peterselieblaadjes erover en ga aan tafel.
ONE by Jamie Oliver is published by Kosmos © Jamie Oliver Enterprises Limited (2022 ONE), Photography: © David Loftus, 2022; © Richard Clatworthy, 2022.
Lees ook:
Onze tips

7x de lekkerste nacho ovenschotel recepten

Macaroni ovenschotel: 5x ouderwets lekkere recepten

De lekkerste kerstontbijt recepten voor een feestelijke start

10x vegetarische hoofdgerechten voor kerst

15x borrelhapjes voor kerst

Vegetarisch gourmetten? Deze combinaties moet je proberen

Wat eten we met Sinterklaas? 15x recepten voor pakjesavond

5x snoepen tijdens Sinterklaas zonder schuldgevoel

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.


