
Op zoek naar inspiratie voor het avondeten? Chef Willem speurt wekelijks onze magazines af en stelt een heerlijk weekmenu voor je samen. Jij hoeft alleen nog maar boodschappen te doen en te koken. Zo beantwoord je elke dag de vraag: wat eten we vandaag?
Lees verder na de advertentie
Wat eten we vandaag?
De vraag die bijna dagelijks in elk huishouden in Nederland gesteld wordt: ‘wat eten we vandaag?’. Gelukkig staan wij altijd voor je klaar met inspiratie voor het avondeten. Wij verzamelden de lekkerste recepten in een handig overzicht. Bekijk snel het hele weekmenu!
We hebben voor elke dag van de week wat lekkers voor je klaarstaan, van snelle recepten voor de doordeweekse dagen tot hoofdgerechten om mee uit te pakken in het weekend.
Iedere vrijdag het weekmenu en de lekkerste recepten in je mailbox?
Weekmenu
Maandag 24 tot en met zondag 30 november:

Hutspot met geroosterde peen en hachee van jackfruit

Pasta met mosterd, boerenkool en worst

Traditionele tom kha kai soep met kip

Spaghetti puttanesca met tonijn

Paddenstoelenrisotto met krokante kaaskoekjes

Zoete-aardappellasagne

Groentetajine met homemade flatbread
Maandag

Hutspot met geroosterde peen en hachee van jackfruit
Dinsdag

Pasta met mosterd, boerenkool en worst
Woensdag

Traditionele tom kha kai soep met kip
Voor het voetjes-in-het-Thaise-strandzandgevoel is lepelen van deze traditionele tom kha kai de beste keuze. Houd je van een stevige soep? Voeg dan gekookte mihoen toe aan de tom kha kai voor extra vulling.
Donderdag

Spaghetti puttanesca met tonijn
De spaghetti puttanesca kenmerkt zich door de eenvoudige ingrediënten die elke Italiaan in huis heeft: kappertjes, tomaat, knoflook en chili. Van oorsprong staat deze pasta bekend als voedsel voor de armen, omdat het van restjes gemaakt werd. Maar vergis je niet: de pasta is vol van smaak.
Vrijdag

Paddenstoelenrisotto met krokante kaaskoekjes
De kaas zorgt in dit recept niet alleen voor een smeuïge en smaakvolle saus, de krokante kaaskoekjes geven deze risotto nét even wat extra’s.
Zaterdag

Zoete-aardappellasagne
Deze zoete-aardappellasagne is een verrassende twist op het klassieke gerecht. Met dit recept maak je een gezonde, smaakvolle maaltijd. Ideaal voor een etentje met vrienden of familie!
Zondag

Groentetajine met homemade flatbread
Stel je voor; een tajine boordevol verse en gezonde groente. Het water loopt ons al in de mond. Gezond én lekker. De tajine doet ook nog eens het meeste werk voor je. Ideaal toch?
Iedere vrijdag het weekmenu en de lekkerste recepten in je mailbox?
Vorig weekmenu
Wil je nog even terugzoeken welk lekker recept je vorige week hebt klaargemaakt? Hieronder vind je het weekmenu van maandag 17 tot en met zondag 23 november.
Tip: vergeet vooral niet om de recepten die je het allerlekkerst vond te beoordelen of te bewaren, voordat dit weekmenu weer wordt vervangen.

Smoky auberginechili

Orzo met geroosterde pompoen, gepofte knoflook en fetasaus

Gebraiseerde winterpeen met sinaasappel, knoflook en harissa

Kippenpoten uit de oven

Pittige falafel met tahinsaus en dukkah mét biertip

Pastaschelpen met spinazie

Citroenzalm met aardappelgratin
Tip!

Ontvang tijdelijk tot 48% korting op een Foodies abonnement
Nieuwe recepten
Zat er dit weekmenu geen geschikt recept voor je tussen? Misschien zijn deze gerechten wel wat je zoekt:

Turkse pizza Lahmacun

Pasta met geroosterdepaprikasaus

Smoky wraps met vegan kip en kikkererwten

Hutspot met geroosterde peen en hachee van jackfruit

Groentetajine met homemade flatbread

Pasta met mosterd, boerenkool en worst

Spaghetti puttanesca met tonijn

Paddenstoelenrisotto met krokante kaaskoekjes
Vind jouw recept

Willem van Santen
Chef & fotograaf
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.



