Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Zoete-aardappellasagne

Wat eten we vandaag? Weekmenu t/m 30 november

Op zoek naar inspiratie voor het avondeten? Chef Willem speurt wekelijks onze magazines af en stelt een heerlijk weekmenu voor je samen. Jij hoeft alleen nog maar boodschappen te doen en te koken. Zo beantwoord je elke dag de vraag: wat eten we vandaag?

Lees verder na de advertentie

Wat eten we vandaag?

De vraag die bijna dagelijks in elk huishouden in Nederland gesteld wordt: ‘wat eten we vandaag?’. Gelukkig staan wij altijd voor je klaar met inspiratie voor het avondeten. Wij verzamelden de lekkerste recepten in een handig overzicht. Bekijk snel het hele weekmenu!

We hebben voor elke dag van de week wat lekkers voor je klaarstaan, van snelle recepten voor de doordeweekse dagen tot hoofdgerechten om mee uit te pakken in het weekend.

Iedere vrijdag het weekmenu en de lekkerste recepten in je mailbox?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Maandag

Hutspot met geroosterde peen en hachee van jackfruit

Hutspot met geroosterde peen en hachee van jackfruit

Jackfruit leent zich met zijn draadjesvleesachtige structuur mooi als vleesvervanger in een vegetarische hachee. Lekker bij de hutspot!

Naar het recept

Dinsdag

Pasta met mosterd, boerenkool en worst

Pasta met mosterd, boerenkool en worst

Boerenkool met worst, maar dan anders. Combineer ze niet samen in een stamppot maar in deze heerlijke verse pasta. Snel en simpel, maar verrassend lekker!

Naar het recept

Woensdag

Traditionele tom kha kai met kip

Traditionele tom kha kai soep met kip

Voor het voetjes-in-het-Thaise-strandzandgevoel is lepelen van deze traditionele tom kha kai de beste keuze. Houd je van een stevige soep? Voeg dan gekookte mihoen toe aan de tom kha kai voor extra vulling.

Naar het recept

Donderdag

Spaghetti puttanesca met tonijn

Spaghetti puttanesca met tonijn

De spaghetti puttanesca kenmerkt zich door de eenvoudige ingrediënten die elke Italiaan in huis heeft: kappertjes, tomaat, knoflook en chili. Van oorsprong staat deze pasta bekend als voedsel voor de armen, omdat het van restjes gemaakt werd. Maar vergis je niet: de pasta is vol van smaak.

Naar het recept

Vrijdag

de perfecte risotto: paddenstoelenrisotto

Paddenstoelenrisotto met krokante kaaskoekjes

De kaas zorgt in dit recept niet alleen voor een smeuïge en smaakvolle saus, de krokante kaaskoekjes geven deze risotto nét even wat extra’s.

Naar het recept

Zaterdag

Zoete-aardappellasagne

Zoete-aardappellasagne

Deze zoete-aardappellasagne is een verrassende twist op het klassieke gerecht. Met dit recept maak je een gezonde, smaakvolle maaltijd. Ideaal voor een etentje met vrienden of familie!

Naar het recept

Zondag

Groentetajine met homemade flatbread

Groentetajine met homemade flatbread

Stel je voor; een tajine boordevol verse en gezonde groente. Het water loopt ons al in de mond. Gezond én lekker. De tajine doet ook nog eens het meeste werk voor je. Ideaal toch?  

Naar het recept

Iedere vrijdag het weekmenu en de lekkerste recepten in je mailbox?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Vorig weekmenu

Wil je nog even terugzoeken welk lekker recept je vorige week hebt klaargemaakt? Hieronder vind je het weekmenu van maandag 17 tot en met zondag 23 november.

Tip: vergeet vooral niet om de recepten die je het allerlekkerst vond te beoordelen of te bewaren, voordat dit weekmenu weer wordt vervangen.

Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?

Ontvang tijdelijk tot 48% korting op een Foodies abonnement

Vind jouw recept

Profielfoto van

Willem van Santen

Chef & fotograaf

Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!