
Wil je op een warme zomeravond iets fris en feestelijks op tafel zetten? Dan zijn de ceviche recepten precies waar je naar op zoek bent. Ontdek nu jouw favoriet!
Lees verder na de advertentie
Ceviche is een van oorsprong Peruaans gerecht, waarbij rauwe vis wordt gegaard in een zure marinade. Dit geeft het gerecht een frisse smaak en maakt het perfect om te eten op een warme dag. Met slechts een handjevol ingrediënten zet je al snel wat indrukwekkends op tafel. Dat bewijzen de onderstaande ceviche recepten wel!
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Ceviche recepten
Zelf ceviche maken is namelijk makkelijker dan je misschien wel denkt. Het belangrijkste is dat je een vis kiest die stevig is, denk bijvoorbeeld aan zeebaars of dorade. Al kun je in principe elke vissoort gebruiken. Over het algemeen is de marinade het meest bepalend voor de smaak. De marinade wordt ook wel tijgermelk genoemd en bestaat uit flink wat limoensap, gemengd met smaakmakers zoals gember, bleekselderij, koriander en pepers. Je kunt hier volop mee variëren. Wat denk je bijvoorbeeld van deze ceviche recepten?

Ceviche
Wil je bij de basis beginnen? Dan is dit ceviche recept wat voor jou. Serveer de gegaarde vis met felgekleurde ingrediënten als rode ui, koriander en rode peper.

Ceviche van zeebrasem met mais
Daarna is het tijd om te gaan experimenteren. Dit recept met zeebrasem en maïs ziet er toch superfeestelijk uit op een zonnige dag?

Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.

Ceviche met grapefruit
In de meeste ceviche recepten wordt limoen- of citroensap gebruikt om de vis in te garen, maar andere citrusvruchten werken net zo goed. Wat denk je bijvoorbeeld van grapefruit?

Ceviche nikkei clásico
De Nikkei-keuken combineert het beste uit de Peruaanse én de Japanse keuken. Deze ceviche is daar het perfecte voorbeeld van!

Nikkei aguachile – ceviche van garnalen
Aquachile betekent chiliwater en is de Mexicaanse variant van de Peruaanse ceviche. Dit is de Nikkei- versie, waarbij naast het traditionele limoensap ook Japans yuzusap is toegevoegd, plus een scheutje vissaus en mirin voor een Aziatische twist op deze Mexicaanse klassieker.

Ceviche van gemarineerde zalm
De marinade heeft in dit recept twee functies: het gaart de vis en geeft het een prachtige kleur. Dat komt door de toevoeging van rode bieten.

Schelvisceviche met bietjessalade
Geef je ceviche gerust ook eens een Nederlandse twist met bietjessalade en schelvis. Dat is weer eens wat anders..
Heb je tijgermelk over? In Peru schenken ze de marinade als een drankje bij de ceviche, eventueel met een scheutje pisco erin.
Het ultieme ceviche recept:

Ceviche van zeebrasem met mais
Deze ceviche met zeebrasem en maïs is fris van smaak en verrassend makkelijk te maken. Houd je van uitgesproken smaken? Wees dan vooral niet zuinig met de verse kruiden in dit recept!
Ingrediënten
- 1 maiskolven
- olijfolie
- zout en peper
- 4 zeer verse zeebrasemfilets (huid verwijderd)
- 2 lente-uitjes (fijnhakt)
- 1 rode peper (fijngehakt)
- 1/2 avocado’s (vruchtvlees klein gesneden)
- 1 bosje koriander (gehakt)
de marinade
- schil en sap van 3 limoenen (geraspte)
- 1 stuk gember (ca. 4 cm geraspt)
- 1/2 teentje knoflook (gesnipperd)
- 1 tl chilivlokken (geroosterd)
Bereiding
Verhit een barbecue tot hoge temperatuur. Bestrijk de mais met 1 el olijfolie en bestrooi royaal met zout en peper. Leg de mais in een grillschaal en gril 10-15 minuten op de barbecue. Draai regelmatig tot alle mais geblakerd is. Snijd van boven naar beneden de maiskorrels van de kolf af.
Snijd de zeebrasemfilets in repen van 2 cm en doe ze in een kom. Klop alle ingrediënten voor de marinade met 3 el olijfolie, zout en peper door elkaar. Schenk over de vis. Laat ca. 2 minuten marineren.
Schik de vis op een schaal. Strooi er de mais, de lente-ui, de rode peper en de avocado overheen. Bedruppel met de marinade en bestrooi met de koriander.
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe & Adam Bush Foto’s: Kris Kirkham Styling: Rob Merrett Foodstyling: Emily Kydd
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Onze tips

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.











