Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
borrelhapjes zonnige dag

9x de beste borrelhapjes voor op een zonnige dag

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Toe aan een verkoelende borrel op een zonnige dag? Schenk jezelf een verfrissend drankje in en maak één van deze heerlijke borrelhapjes!

Borrelhapjes op een zonnige dag

Voor een goede borrel is er altijd wel tijd en ruimte, toch? Zelfs op een zomerse, zonnige dag doen we niets liever dan borrelen. Met de juiste ingrediënten koel je ook nog eens een beetje af, al helpt een verfrissende spritz ook altijd. Benieuwd naar onze favoriete borrelhapjes voor op een zonnige dag? Lees snel verder!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Ons favoriete borrelhapje voor op een zonnige dag:

Gevulde eieren

Gevulde eieren

Goed borrelen raakt nooit uit de mode. Een gevuld eitje maken we al sinds jaar en dag en zal dan ook nooit gaan vervelen.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 10 eieren (niet te vers ongeveer 1 week oud)
  • 2 el mayonaise
  • 2 el crème fraîche
  • 0,5 tl gerooktepaprikapoeder
  • 1 tl mosterd
  • zout en peper
  • 1 el bieslook (fijngesneden)

Bereiding

  1. Zet de eierdoos 2 uur voor het koken op zijn kop, zo zakken de dooiers wat meer naar het midden van het ei. Laat de eieren voorzichtig in kokend water glijden en kook de eieren 8 minuten. Giet af en laat onmiddellijk schrikken in ruim koud water.

  2. Pel de eieren en halveer ze in de lengte met een dun scherp mes. Neem voorzichtig de dooiers uit het eiwit. Leg de eiwitten met de snijkant naar boven op een schaal. Druk de dooiers door een fijne zeef boven een kom of doe ze in een kleine foodprocessor voor een nog gladder resultaat. Meng de mayonaise, de crème fraîche, het gerooktepaprikapoeder, de mosterd en een snuf zout en peper met de eidooiers tot een glad mengsel.

  3. Schep de dooiercrème in een spuitzak met stervormig spuitmondje. Vul de eiwitten met een mooie toef van de crème. Bestrooi met wat fijngesneden bieslook.

© Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Proosten bij de borrel? Lees ook:

Nog meer borrelhapjes voor op een zonnige dag:

Loaded hummus met volkoren platbrood

Loaded hummus met volkoren platbrood

Niets is lekkerder dan verse hummus om in te dippen, zeker als het ook nog eens frisse zomergroenten zijn!

Naar het recept
Bruschetta met wittebonenpuree en salie

Bruschetta met wittebonenpuree en salie

Puree van witte bonen? Jazeker! Deze bruschetta is om je vingers bij af te likken, probeer het recept maar eens uit.

Naar het recept
Halloumi watermeloenspiesjes

Halloumi-watermeloenspiesjes

Steek je maar al te graag de BBQ aan met mooi weer? Maak dan eens deze heerlijke spiesjes voor op de borrelplank!

Naar het recept
Geitenkaasdip met dadels en pijnboompitten

Geitenkaasdip met dadels en pijnboompitten

Deze simpele dip met geitenkaas staat zo op tafel, en is gegarandeerd bij elke zomerse borrel favoriet.

Naar het recept
Vijgenspiesjes met Gorgonzola, parmaham en chiliolie

Vijgenspiesjes met gorgonzola, parmaham en chiliolie

Pittig, zoet en zout tegelijkertijd, deze spiesjes zitten ontzettend vol met heerlijke smaken!

Naar het recept
pizzabreekbrood

Pizzabreekbrood

Dit brood is makkelijk om te delen, al houd je waarschijnlijk liever alles voor jezelf. Wij vertellen het niet door!

Naar het recept
Borrelplank met brie

Borrelplank met brie

Vind je één hapje te weinig? Ga dan voor een hele plank! Deze borrelplank met gesmolten brie brengt je in zomerse sferen, maar is ook heel lekker met camembert.

Naar het recept
Rilette van warmgerookte zalm

Rilette van warmgerookte zalm

Besmeer je knapperige stokbrood met deze overheerlijke rilette van warmgerookte zalm, terwijl je in de tuin geniet van het zonnetje. Wij maken voor de zekerheid nog een extra portie…

Naar het recept

Nog meer borrelhapjes:

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

redactieshoot

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!