Advertentie
Toe aan een verkoelende borrel op een zonnige dag? Schenk jezelf een verfrissend drankje in en maak één van deze heerlijke borrelhapjes!
Borrelhapjes op een zonnige dag
Voor een goede borrel is er altijd wel tijd en ruimte, toch? Zelfs op een zomerse, zonnige dag doen we niets liever dan borrelen. Met de juiste ingrediënten koel je ook nog eens een beetje af, al helpt een verfrissende spritz ook altijd. Benieuwd naar onze favoriete borrelhapjes voor op een zonnige dag? Lees snel verder!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ons favoriete borrelhapje voor op een zonnige dag:
Gevulde eieren
Goed borrelen raakt nooit uit de mode. Een gevuld eitje maken we al sinds jaar en dag en zal dan ook nooit gaan vervelen.
Ingrediënten
- 10 eieren (niet te vers ongeveer 1 week oud)
- 2 el mayonaise
- 2 el crème fraîche
- 0,5 tl gerooktepaprikapoeder
- 1 tl mosterd
- zout en peper
- 1 el bieslook (fijngesneden)
Bereiding
Zet de eierdoos 2 uur voor het koken op zijn kop, zo zakken de dooiers wat meer naar het midden van het ei. Laat de eieren voorzichtig in kokend water glijden en kook de eieren 8 minuten. Giet af en laat onmiddellijk schrikken in ruim koud water.
Pel de eieren en halveer ze in de lengte met een dun scherp mes. Neem voorzichtig de dooiers uit het eiwit. Leg de eiwitten met de snijkant naar boven op een schaal. Druk de dooiers door een fijne zeef boven een kom of doe ze in een kleine foodprocessor voor een nog gladder resultaat. Meng de mayonaise, de crème fraîche, het gerooktepaprikapoeder, de mosterd en een snuf zout en peper met de eidooiers tot een glad mengsel.
Schep de dooiercrème in een spuitzak met stervormig spuitmondje. Vul de eiwitten met een mooie toef van de crème. Bestrooi met wat fijngesneden bieslook.
© Foto’s & receptuur: Willem van Santen
Proosten bij de borrel? Lees ook:
Nog meer borrelhapjes voor op een zonnige dag:
Loaded hummus met volkoren platbrood
Niets is lekkerder dan verse hummus om in te dippen, zeker als het ook nog eens frisse zomergroenten zijn!
Bruschetta met wittebonenpuree en salie
Puree van witte bonen? Jazeker! Deze bruschetta is om je vingers bij af te likken, probeer het recept maar eens uit.
Halloumi-watermeloenspiesjes
Steek je maar al te graag de BBQ aan met mooi weer? Maak dan eens deze heerlijke spiesjes voor op de borrelplank!
Geitenkaasdip met dadels en pijnboompitten
Deze simpele dip met geitenkaas staat zo op tafel, en is gegarandeerd bij elke zomerse borrel favoriet.
Vijgenspiesjes met gorgonzola, parmaham en chiliolie
Pittig, zoet en zout tegelijkertijd, deze spiesjes zitten ontzettend vol met heerlijke smaken!
Pizzabreekbrood
Dit brood is makkelijk om te delen, al houd je waarschijnlijk liever alles voor jezelf. Wij vertellen het niet door!
Borrelplank met brie
Vind je één hapje te weinig? Ga dan voor een hele plank! Deze borrelplank met gesmolten brie brengt je in zomerse sferen, maar is ook heel lekker met camembert.
Rilette van warmgerookte zalm
Besmeer je knapperige stokbrood met deze overheerlijke rilette van warmgerookte zalm, terwijl je in de tuin geniet van het zonnetje. Wij maken voor de zekerheid nog een extra portie…
Nog meer borrelhapjes:
Lees ook:
Onze tips
Fiesta Mexicana! 7 overheerlijke Mexicaanse recepten
Amerikaans eten: dit zijn de klassiekers
10+ borrelhapjes die je van tevoren kunt klaarmaken
Kerst bakken: maak indruk met deze feestelijke recepten
Kerstbrunch recepten: feestelijke ideeën voor de kersttafel
6x de lekkerste recepten met gerookte zalm
7x de lekkerste recepten voor carrot cake
3-gangendiner voor thuis: inspiratie en recepten
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.