Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
weekmenu Miniplaattaartjes met tomaat

9x de beste plaattaart recepten

Advertentie

Ga uit je plaat en eet taart als avondeten. Met deze plaattaart recepten maak jij van elke avond een feestje. Kies jouw favoriet en hang zelf de slingers op.

Plaattaart recepten

Taart als avondeten? Dat klinkt als een droom maar met deze plaattaart recepten laat jij het werkelijkheid worden. Het enige wat je nodig hebt is (blader)deeg, saus en toppings. Wat dacht jij van een hartige plaattaart met groene groenten of juist een zoete variant met nectarine? Het is jouw feestje dus jij kiest! Of ga uit je plaat en bak deze taart recepten allemaal.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Aardappelplaattaart met pesto

Aardappelplaattaart met pesto

Wist je dat ze in veel andere landen aardappels als groente beschouwen? Daar valt natuurlijk wel iets voor te zeggen want ze zitten bomvol voedingsstoffen. Beleg er dus vooral je plaattaart mee. Lekker in combinatie met pesto.

Naar het recept
Cover voor

Spekplaatkoek di Mamma

Met deze plaattaart kan het niet misgaan. Het is namelijk een familierecept van BBQ-koning Jord Althuizen: “Zal ik een spekplaatkoek maken?’ Altijd als mijn moeder dit zei, gingen de oren van mij en mijn broer de lucht in en rolden we de mouwen alvast op. Want zodra de dampende schaal op tafel werd gezet, vergaten wij alles en iedereen om ons heen en knokten we om de laatste stukken.”

Naar het recept
Cover voor

Provençaalse plaattaart met groene groenten

Wat past er nou beter bij een Provençaalse maaltijd dan een goed glas wijn? Vooral een rosé past goed bij dit gerecht. Want de groene groenten vormen een spannend tegenwicht voor het fruitige karakter van een rosé. Geen zin in wijn? Zonder is ‘ie natuurlijk net zo lekker.

Naar het recept
Plaattaart met roquefort, peer en witlof

Plaattaart met roquefort, peer en witlof

Waan je in Frankrijk met deze hartige variant. De smaken van de roquefort, peer en witlof vullen elkaar mooi aan. Dit is het pérfecte recept voor jouw date-night. Je schuift de taart in no-time in de oven. Zo houd jij alle tijd voor je lover over.

Naar het recept
Nectarine plaattaart

Nectarineplaattaart

Wat dacht je van zoet? Deze nectarineplaattaart is weer eens wat anders. Lekker als nagerecht of zoete snack. Extra uitpakken? Serveer er dan een bolletje ijs bij.

Naar het recept
weekmenu Plaattaart met abrikoos en geitenbrie

Plaattaart met abrikoos en geitenbrie

Deze plaattaart met abrikoos en geitenbrie lijkt misschien simpel maar de toevoeging van gedroogde lavendel maakt ‘m juist erg speciaal. Dat is weer eens wat anders!

Naar het recept
Plaattaart met paddenstoelen en notencrème

Plaattaart met paddenstoelen en notencrème

Weet jij niet wat je jouw vegan friends moet serveren? Probeer dit recept eens! Want met een plaattaart maak je iedereen blij. Let er dan wel op dat je kiest voor koelsvers bladerdeeg met enkel plantaardige ingrediënten.

Naar het recept
Plaattaart met peer en noten

Plaattaart met peer en noten

Deze hartige plaattaart met alles erop en eraan zet je in een handomdraai op tafel. De oven doet het meeste werk. Lekker doordeweeks.

Naar het recept
weekmenu Miniplaattaartjes met tomaat

Miniplaattaartjes met tomaat

Schattig zijn ze he? Deze miniplaattaartjes zijn een echte allemansvriend. Op een borrelplank zouden ze zeker niet misstaan maar je kunt zo ook serveren bij de soep.

Naar het recept
redactiefavoriet
Aardappelplaattaart met pesto

Aardappelplaattaart met pesto

Wist je dat ze in veel andere landen aardappels als groente beschouwen? Daar valt natuurlijk wel iets voor te zeggen want ze zitten bomvol voedingsstoffen. Beleg er dus vooral je plaattaart mee. Lekker in combinatie met pesto.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

zout en peper
400 g vastkokende aardappels – in zeer dunne plakjes
6-8 plakjes hartigetaartdeeg (diepvries)
4 el verse pesto
3 el parmezaan of grana padano – geraspt
1 ei geklutst
100 g zachte geitenkaas
bakpapier

Bereiding

  1. 1. Breng water met wat zout aan de kook. Kook er de aardappels 2-3 minuten in. Giet af en laat de aardappels goed drogen.

  2. 2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Laat het hartigetaartdeeg op kamer temperatuur komen. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de plakjes deeg in een vorm van 2×3 of 2×4 (afhankelijk van de grootte van je bakplaat) op de bakplaat. Druk de randen goed aan. Knip de buitenste randen diagonaal ca. 2 cm in. Vouw de randen naar binnen.

  3. 3. Bestrijk ½ van de pesto over de deegbodem. Bestrooi met de parmezaan. Verdeel de aardappelplakjes er dakpansgewijs overheen. Bestrooi met zout en peper. Bestrijk de randen met het ei. Bak in 30-35 minuten goudbruin in de oven.

  4. 4. Verbrokkel voor het serveren de geitenkaas over de taart en bedruppel met de overige pesto.

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!