Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
wintertijd: amandeltaart

5x bakken met amandel

Advertentie

Geen wekker, nog een keer omdraaien en zonlicht dat in een streepje langs het gordijn naar binnen komt. Zal het dan echt? Ja hoor, het is weekend! Bij uitstek hét moment om te bakken. Wij zochten onze favoriete recepten met amandel bij elkaar. Ga jij met amandel bakken komend weekend? Deel je weekendbaksels op Instagram, tag ons en gebruik #iamfoodies!

Bakken met amandel

Geroosterde amandelen, amandelmeel, amandelpasta en amandelspijs. Met deze noten, of zaden wat het eigenlijk zijn, kun je alle kanten op. Ook in baksels kun je amandelen op allerlei manieren gebruiken. Van amandeltaart tot muffins en een tartelette: hier vind je de lekkerste recepten om te bakken met amandel bij elkaar. Dus hup, gauw naar de notenkraam om een zakje amandelen te scoren en bakken maar!

Wil je iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Skillet banana bread met gerookte amandelen

Dit bananenbrood bak je in een zogenaamde skillet, een gietijzeren pan die je op de barbecue of in de oven zet. Verrassend lekker!

> naar het recept: skillet banana bread met gerookte amandelen

Skillet banana bread met gerookte amandelen

Amandel-banaanmuffins

Zin in een verrassend ontbijtje? Probeer dan deze amandel-banaanmuffins. Bereid ze de avond van te voren even voor en schuif ze ’s ochtends in de oven. Want stiekem zijn ze het lekkerst als ze nog een beetje warm zijn.

> naar het recept: amandel-banaanmuffins

Amandel-banaanmuffins

Tartelette met crème suisse en amandel

Tartelette is een Frans taartje van een knapperige bodem met een vulling van room, chocolade of fruit. Deze is gevuld met Zwitserse room en amandelschaafsel.

> naar het recept: tartelette met crème suisse en amandel

Crème suisse en amandel

Amandeltaart

De ultieme taart voor bij een kop thee, meer hoeven we niet te zeggen. Behalve dat de bodem gevuld is met zoete spijs. Reden genoeg om aan de bak te gaan, toch?

> naar het recept: amandeltaart

wintertijd: amandeltaart

Gemarmerde amandeltulband

De tulband heb je inmiddels onder de knie, maar met deze gemarmerde amandeltulband maak je pas echt de blits. Ga jij hem ook proberen?

> naar het recept: gemarmerde amandeltulband

Perzik-amandeltaart met mascarpone

Perzik, amandelen en mascarpone. Klinkt als een hemelse combinatie toch? Dat vinden wij nou ook en daarom bakten we er dit hemelse taartje van.

> naar het recept: perzik amandeltaart met mascarpone

perzik-amandeltaart

Harise (griesmeeltaart met amandel en sinaasappel)

Harise is een taart die in een ronde vorm wordt gebakken. Daarna wordt het gedrenkt in suikersiroop en in blokjes gesneden. Ten slotte wordt de taart bestrooid met amandelschaafsel. En zeg nou zelf, hier wil jij toch ook een stukje van proberen?

> naar het recept: harise

Harise (griesmeeltaart met amandel en sinaasappel)

Lees ook: 7x bakken met hazelnoot

Onze tips

Profielfoto van

Lotus van Overveldt

Eindredacteur

Mag je wakker maken voor alles met aardappels of garnalen. Drinkt het liefst het hele jaar door warme chocolademelk met slagroom. Met zwarte koffie moet je niet in haar buurt komen (met ijskoffie wel). Vindt dat de Fransen het écht hebben begrepen door een kaasplankje én een toetje te eten.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!