Bakken met amandel
Geroosterde amandelen, amandelmeel, amandelpasta en amandelspijs. Met deze noten, of zaden wat het eigenlijk zijn, kun je alle kanten op. Ook in baksels kun je amandelen op allerlei manieren gebruiken. Van amandeltaart tot muffins en een tartelette: hier vind je de lekkerste recepten om te bakken met amandel bij elkaar. Dus hup, gauw naar de notenkraam om een zakje amandelen te scoren en bakken maar!
Wil je iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Skillet banana bread met gerookte amandelen
Dit bananenbrood bak je in een zogenaamde skillet, een gietijzeren pan die je op de barbecue of in de oven zet. Verrassend lekker!
> naar het recept: skillet banana bread met gerookte amandelen
Amandel-banaanmuffins
Zin in een verrassend ontbijtje? Probeer dan deze amandel-banaanmuffins. Bereid ze de avond van te voren even voor en schuif ze ‘s ochtends in de oven. Want stiekem zijn ze het lekkerst als ze nog een beetje warm zijn.
> naar het recept: amandel-banaanmuffins
Tartelette met crème suisse en amandel
Tartelette is een Frans taartje van een knapperige bodem met een vulling van room, chocolade of fruit. Deze is gevuld met Zwitserse room en amandelschaafsel.
> naar het recept: tartelette met crème suisse en amandel
Amandeltaart
De ultieme taart voor bij een kop thee, meer hoeven we niet te zeggen. Behalve dat de bodem gevuld is met zoete spijs. Reden genoeg om aan de bak te gaan, toch?
> naar het recept: amandeltaart
Gemarmerde amandeltulband
De tulband heb je inmiddels onder de knie, maar met deze gemarmerde amandeltulband maak je pas echt de blits. Ga jij hem ook proberen?
> naar het recept: gemarmerde amandeltulband
Perzik-amandeltaart met mascarpone
Perzik, amandelen en mascarpone. Klinkt als een hemelse combinatie toch? Dat vinden wij nou ook en daarom bakten we er dit hemelse taartje van.
> naar het recept: perzik amandeltaart met mascarpone
Harise (griesmeeltaart met amandel en sinaasappel)
Harise is een taart die in een ronde vorm wordt gebakken. Daarna wordt het gedrenkt in suikersiroop en in blokjes gesneden. Ten slotte wordt de taart bestrooid met amandelschaafsel. En zeg nou zelf, hier wil jij toch ook een stukje van proberen?
> naar het recept: harise