Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Appelgalette met spijs

Appel recepten: 9x zoetigheden om te bakken

Profielfoto van
AnneAnne Mebelder
De zomer is helaas ten einde. Gelukkig zijn er als grote troost verse appels. Met de versgeplukte exemplaren bak je de heerlijkste zoetigheden. Probeer deze heerlijke recepten met appel maar eens!

Bakken met appel

Lees verder na de advertentie

De herfst is hét seizoen van de appel wat ons betreft. Niet alleen om zo uit het vuistje te eten, maar ook om te verwerken in warme zoetigheden en baksels. Daarom verzamelden we zeven heerlijke herfst recepten om te bakken met appel. Van appel-honingflapjes tot pecan-appelcake met speculaaskruiden. Welk recept met appel ga jij als eerste maken?

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Appel-honingflapjes met pistachekruim

Appel-honingflapjes met pistachekruim

Met dit recept maak je appelflappen 2.0! Het pistachekruim geeft de appel-honingflapjes wat extra’s, en daar houden we wel van. Niet alleen qua smaak, maar ook qua textuur. Door het kruim krijgen de flappen ook nog eens een heerlijk krokant korstje.

Naar het recept
Appeltaart met banketbakkersroom

Appeltaart met banketbakkersroom

De banketbakkersroom maakt de appeltaart onweerstaanbaar romig. Bewaar je ook een stukje voor ons als je deze heerlijke appeltaart gaat bakken?

Naar het recept
Appeltjes in vanillesiroop

Appeltjes in vanillesiroop

Het is een klassiek nagerecht: appeltjes uit de oven. Om ze nóg lekkerder te maken, serveren wij ze het liefst met vanillesiroop. Zo maak je de appeltjes nog zo lekker als bij oma thuis, probeer maar eens uit.

Naar het recept
Appel-pecancake met appelglazuur

Appel-pecancake met appelglazuur

Perfect om de gure dagen wat leuker te maken: deze cake met speculaaskruiden en pecannoten. Een heerlijk stuk gebak om die donkere dagen door te komen, al is de cake heus niet alleen lekker in de herfst!

Naar het recept
Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip
Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip

Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.

Appelgalette met spijs

Appelgalette met spijs

Staan er onverwachts gasten voor de deur? Deze appelgalette met spijs is een stuk eenvoudiger om te maken dan bijvoorbeeld de klassieke appeltaart. Bijkomend voordeel: het hele huis zal gelijk heerlijk ruiken.

Naar het recept
Suikerbroodwentelteefjes met gebakken appel

Suikerbroodwentelteefjes met gebakken appel

Hou je ook zo van wentelteefjes? Maak ze dan eens een keer met suikerbrood en gebakken appel. Maar pas op: hierna wil je waarschijnlijk nooit meer anders!

Naar het recept
crumble

Appel-cranberrycrumble met room

Deze applecrumble met speculaaskruiden is een gezellig gerecht om te delen, vooral lekker met room of een bolletje ijs.

Naar het recept
Wat is spijs: appeltjes met spijs

Appeltjes met spijs uit de oven

Bakken met appels en spijs, definitely nice! Dit lekkere baksel is hartstikke geschikt als nagerecht of om tijdens een leuke film voor de televisie op te eten. De zelfgemaakte karamelsaus is om van te smullen en maakt het helemaal af.

Naar het recept
Appelcrumble-kaneeltaart

Appelcrumble-kaneeltaart

Zeinab vertelt over haar recept: “Deze appelcrumble-kaneeltaart is een klassieker in een nieuw jasje. Zachte kaneelcake vormt de basis voor een vulling van sappige appels en frisse berberisbessen, die wordt afgedekt met een romige banketbakkersroom-botercrème en een krokante crumble. De combinatie van zoet en zuur, zacht en krokant maakt deze taart tot een ware showstopper.”

Naar het recept

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Ons favoriete appel recept:

uitgelicht recept
Appel-honingflapjes met pistachekruim

Appel-honingflapjes met pistachekruim

Met dit recept maak je appelflappen deluxe! Wij bakken appel-honingflapjes, met het pistachekruim krijgen de flappen een heerlijk krokant korstje.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

4 stevige en friszure appels (bijv. goudrenet)
1 el citroensap
3 beschuiten
2 el honing
8 plakjes bladerdeeg (diepvries)
100 g pistachenoten
2 el suiker
2 eiwitten
bakpapier

Bereiding

  1. Schil de appels, verwijder het klokhuis en rasp het vruchtvlees grof. Meng de geraspte appel direct met het citroensap. Verkruimel de beschuiten en meng samen met de honing door de appel.

  2. Laat het bladerdeeg in ca. 10 minuten op kamertemperatuur komen. Verdeel het appelmengsel over de plakjes deeg. Bestrijk de randen van het deeg met wat water en vouw het deeg in een driehoek over de vulling. Druk de randen goed op elkaar. Leg de flapjes op een met bakpapier beklede schaal en zet ca. 15 minuten in de koelkast.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Maal de pistachenoten grof. Meng de pistachenoten met 2 el suiker en het eiwit. Leg de flapjes met het bakpapier op een bakplaat. Bestrijk ze met het pistachemengsel. Bak de flapjes in ca. 25 minuten goudbruin en gaar in de oven. Laat afkoelen op een rooster.

Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!