Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Krokante gnocchi met bolletjes mozzarella, halve cherrytomaatjes en basilicum.

Te heet om te koken? Dit wil je wél eten bij warm weer

Profielfoto van
JulieJulie van den Berg

Het warme weer kan ervoor zorgen dat je niet te lang in de keuken wilt staan om wat lekkers te maken. Gelukkig hoeft dit ook niet! Met deze recepten voor eten bij warm weer heb je binnen no time een heerlijke maaltijd op tafel staan.

Lees verder na de advertentie

Eten bij warm weer

De zon schijnt, de temperatuur stijgt en we gaan massaal naar buiten. De kans is groot dat je deze dagen liever niet te lang achter het fornuis staat. Wil je wél wat lekkers eten? Lees dan snel verder, want wij verzamelden de lekkerste recepten om te eten bij warm weer!

Meer zomerse recepten ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Eten bij warm weer: recepten

We hebben, gelukkig, een hele hoop recepten voor het eten bij warm weer die makkelijk, snel én lekker zijn. En handig: je kunt ze van tevoren – in grote hoeveelheden – maken, zodat je ze gemakkelijk mee naar buiten kunt nemen!

Van een zomerse salade tot koude pasta: deze recepten wil je eten wanneer het te warm is om te koken!

Krokante gnocchi met bolletjes mozzarella, halve cherrytomaatjes en basilicum.

Krokante gnocchi caprese uit de airfryer

Gnocchi in de airfryer? Ja zeker, zo krijg je een knapperige buitenkant en behoud je de zachte binnenkant. Lekker in combinatie met de klassieke smaken van een salade caprese.

Naar het recept
Bulgursalade met kikkererwten en feta

Bulgursalade met kikkererwten en feta

Deze Turkse salade, ook wel kisir genoemd, maak je met bulgur, kikkererwten en romige feta. Deze bulgursalade is geschikt als lichte en gezonde maaltijd voor doordeweeks. Maak gerust extra veel, dan heb je later ook nog een lekkere lunch.

Naar het recept
Panzanella met mozzarella kip en perzik

Panzanella met mozzarella, kip en perzik

Sappige perzik, romige mozzarella, malse kip en knapperig brood in één heerlijke panzanella. Perfect om mee te nemen als lunch, tijdens een picknick of als maaltijdsalade

Naar het recept
eilandsalade

Eilandsalade van Jamie Oliver

Jamie Oliver: “Als ik de Griekse eilanden bezoek, raak ik altijd geïnspireerd door de zalig verse, fruitige salades met halloumi; daarom heb ik er hier goudbruine, crispy kantwerk van gemaakt die een te gekke textuur geven.”

Naar het recept

Kerst Tip

Parelcouscous met courgette chilipeper en munt

Parelcouscous met courgette, chilipeper en munt

Niets is zo makkelijk als het maken van couscous. Deze salade zit vol groente, frisheid én een fijne kick van de peper. Heerlijk voor op een warme dag.

Naar het recept
Cover voor

Garnalen-pastasalade met dille

Makkelijk, snel én lekker. Wat verwacht je nog meer van een frisse pastasalade? Oja, dat je hem mee kunt nemen naar buiten. Deze pastasalade heeft het allemaal.

Naar het recept
courgette komkommer soep

Courgette-komkommersoep

In de warme zomermaanden maakt Oma Grootje van Oma’s soep regelmatig deze heerlijke courgettesoep. ‘De combinatie van komkommer en courgette geeft het geheel een heel frisse smaak, waar niemand aan tafel genoeg van kan krijgen!’ aldus Oma Grootje.

Naar het recept
Spring rolls

Spring rolls

Je kent ze vast, heerlijke spring rolls gevuld met knapperige groente. In dit geval gaan we voor een vegetarische variant met glasnoedels. Bijkomend voordeel: dit hapje staat in een handomdraai op tafel!

Naar het recept
tonijn wrap

Salade niçoise-wraps

Salade niçoise is een heerlijke, kleurrijke salade uit de Franse keuken, boordevol verse groenten, tonijn en ei. Lekker om los te serveren of als vulling van een wrap!

Naar het recept
Foodies favoriet
Krokante gnocchi met bolletjes mozzarella, halve cherrytomaatjes en basilicum.

Krokante gnocchi caprese uit de airfryer

Gnocchi in de airfryer? Ja zeker, zo krijg je een knapperige buitenkant en behoud je de zachte binnenkant. Lekker in combinatie met de klassieke smaken van een salade caprese.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 500 g gnocchi (kant-en-klaar)
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl gedroogd basilicum
  • 200 g minimozzarella
  • 200 g cherrytomaatjes (gehalveerd)
  • 10 g vers basilicum
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • zout

Benodigdheden

  • airfryer

Bereiding

  1. Meng de gnocchi met de olijfolie en het gedroogd basilicum.

  2. Verwarm de airfryer tot 200°C. Leg de gnocchi in de airfryer en bak deze in 10-12 minuten krokant. Schud de gnocchi af en toe even om zodat deze aan alle kanten krokant wordt.

  3. Meng de krokante gnocchi met de minimozzarella, cherrytomaatjes en het basilicum en sprenkel er extra vierge olijfolie en zout overheen.

  4. Serveer direct zodat de krokante gnocchi niet taai wordt.

Meer zomerse recepten ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Onze tips

Profielfoto van

Julie van den Berg

Altijd in voor een feestje – vooral als er eten én wijn is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Houdt van het organiseren van etentjes voor familie en vrienden. Haat koriander.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!