Bestel Foodies Franse bistro

Franse recepten uit de bistro

Iedereen kent wel een klassiek Frans gerecht, van een ratatouille tot aan crème caramel. Open nu de deuren van je eigen bistro en serveer deze Franse recepten bij het eerstvolgende etentje. Kies jij alvast een goede Franse playlist uit voor de achtergrondmuziek?

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Bouillabaisse

Een échte bouillabaisse bestaat eigenlijk uit twee gerechten: de vijf soorten vis en de soep/saus waarin ze gestoofd zijn. De officieel vastgelegde vissoorten zijn erg duur en in Nederland lastig te verkrijgen. Deze vissoep is een versimpelde uitvoering waar we wat mosselen aan toegevoegd hebben.

> naar het recept: bouillabaisse

Bouillabaisse

Salade Niçoise

Met bonen of zonder bonen? Of zelfs aardappel? Tonijn, ansjovis of allebei? Hoewel er puristen zijn die alleen tomaat, ansjovis en olijfolie in een salade Niçoise willen zien, zijn de boontjes en ei tegenwoordig wel gemeengoed. Maar maak de salade Niçoise vooral zoals jij ‘m lekker vindt.

> naar het recept: salade Niçoise

Salade Niçoise

Boeuf Bourguignon

Of de Boeuf Bourguignon nu echt uit de Bourgogne komt is niet zeker te zeggen. Wat wel zeker is, is dat dit stoofvlees profiteert van goede wijn, dus een lekkere Pinot Noir uit de Bourgogne is een goede keuze. Neem twee flessen, want je moet er ook wat bij drinken natuurlijk.

> naar het recept: boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

Nog meer Franse recepten:

Ratatouille

Het lijkt een simpel groentegerecht, maar er gaat meer schuil achter ratatouille dan je zou denken. Het draait om structuur en het laten samensmelten van smaken. Er zit geen boter of room in, maar toch is het een ontzettend romig gerecht door de lang gestoofde aubergine en de royale hoeveelheid olijfolie. De courgette en tomaat bereid je apart en zorgen voor wat structuur en frisheid.

> naar het recept: ratatouille

Ratatouille

Crème caramel

In tegenstelling tot de crème brûlée gaat er in crème caramel ook een heel ei. Hierdoor is de crème wat steviger en kun je hem dus goed storten. Deze romige pudding in een geweldige karamelsaus is een heerlijke zoete afsluiter van je diner.

> naar het recept: crème caramel

Crème caramel

Lees ook: