
Lees verder na de advertentie
Franse recepten uit de bistro
Iedereen kent wel een klassiek Frans gerecht, van een ratatouille tot aan crème caramel. Open nu de deuren van je eigen bistro en serveer deze Franse recepten bij het eerstvolgende etentje. Kies jij alvast een goede Franse playlist uit voor de achtergrondmuziek?
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Bouillabaisse
Een échte bouillabaisse bestaat eigenlijk uit twee gerechten: de vijf soorten vis en de soep/saus waarin ze gestoofd zijn. De officieel vastgelegde vissoorten zijn erg duur en in Nederland lastig te verkrijgen. Deze vissoep is een versimpelde uitvoering waar we wat mosselen aan toegevoegd hebben.
> naar het recept: bouillabaisse
Salade Niçoise
Met bonen of zonder bonen? Of zelfs aardappel? Tonijn, ansjovis of allebei? Hoewel er puristen zijn die alleen tomaat, ansjovis en olijfolie in een salade Niçoise willen zien, zijn de boontjes en ei tegenwoordig wel gemeengoed. Maar maak de salade Niçoise vooral zoals jij ‘m lekker vindt.
> naar het recept: salade Niçoise
Boeuf Bourguignon
Of de Boeuf Bourguignon nu echt uit de Bourgogne komt is niet zeker te zeggen. Wat wel zeker is, is dat dit stoofvlees profiteert van goede wijn, dus een lekkere Pinot Noir uit de Bourgogne is een goede keuze. Neem twee flessen, want je moet er ook wat bij drinken natuurlijk.
> naar het recept: boeuf Bourguignon
Nog meer Franse recepten:
Ratatouille
Het lijkt een simpel groentegerecht, maar er gaat meer schuil achter ratatouille dan je zou denken. Het draait om structuur en het laten samensmelten van smaken. Er zit geen boter of room in, maar toch is het een ontzettend romig gerecht door de lang gestoofde aubergine en de royale hoeveelheid olijfolie. De courgette en tomaat bereid je apart en zorgen voor wat structuur en frisheid.
> naar het recept: ratatouille
Crème caramel
In tegenstelling tot de crème brûlée gaat er in crème caramel ook een heel ei. Hierdoor is de crème wat steviger en kun je hem dus goed storten. Deze romige pudding in een geweldige karamelsaus is een heerlijke zoete afsluiter van je diner.
> naar het recept: crème caramel
Lees ook:
Zo maak je de perfecte crème brûlée
5x typisch Franse lekkernijen
Zo bak jij het perfecte Franse stokbrood
Onze tips

10+ zoete aardbeien recepten voor de zomer

Oranje snacks om van te smullen

Airfryer recepten: makkelijk en lekker

Dit kun je beter niét in de airfryer bereiden

Koningsdag cocktails: deze drankjes wil je maken

Pannenkoeken beleggen: dit zijn lekkere toppings voor thuis

Wat eet je bij soep? 14x lekkere ideeën en recepten

Recepten van Ottolenghi: 7x onze favorieten
Willem van Santen
Chef & fotograaf
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.