
Lees verder na de advertentie
Noedels
Je bent er vast wel bekend mee, de lange slierten die inmiddels in alle soorten en maten verkrijgbaar zijn. Oorspronkelijk worden ze gemaakt van tarwe, rijst of boekweit, maar tegenwoordig zijn ze ook te vinden in andere vormen, zoals bijvoorbeeld sobanoedels, dunnere noedels gemaakt met boekweitmeel, of udonnoedels, dikkere Japanse noedels gemaakt met tarwebloem. Maar ook een supergezonde variant, gemaakt van courgette. Kortom, je kunt er alle kanten mee op! Daarom hebben wij dan ook talloze heerlijke noedel recepten in ons archief.
Nieuwsbrief
Noedel recepten
Noedels worden vaak gekookt en gebruikt in verschillende gerechten, zoals soepen, roerbakgerechten en salades. Ze komen dan ook voor in heel veel verschillende keukens, maar hun oorsprong bevindt zich in de Aziatische keuken. Omdat deze vrolijke slierten zo veelzijdig zijn, delen wij graag onze favoriete recepten met je.
Zin om zelf aan de slag te gaan met onze lekkere noedel recepten? Kijk hieronder voor de klassiekers en heerlijke variaties! Welke ga jij op tafel zetten?

Roerbaknoedels met broccoli
Echt onwijs makkelijk te maken en toch heel veel smaak. Deze roerbakvariant staat binnen no time op tafel. Tip: probeer je broccoli ook eens op een andere manier te bereiden voor wat variatie in dit gerecht!

Noedels met crispy varkensgehakt en pittige paksoi
Dit recept voor noedels met knapperig varkensgehakt behoort tot onze absolute favorieten. Het is snel en makkelijk te maken, en ook nog eens heel erg lekker.

Noedelsoep met steranijs en steak
Dat is weer even een keer wat anders: noedels met steranijs. Maar echt een onwijs lekkere toevoeging in dit gerecht. Het komt subtiel naar voren, maar overheerst niet. Hier maak je gegarandeerd een chique noedelsoep mee!

Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.

Noedels met aubergine en tofu
Een recept met noedels, aubergine en tofu is wat ons betreft een van de beste combinaties mogelijk. Tip: zorg dat je echt de tijd neemt om de tofu lang te bakken, zodat hij super krokant wordt.

Kelpnoedels met shiitake, zeewier en furikake
Deze noedels maak je met zeewier. Tip: een groot aanbod aan zowel vers als gedroogd zeewier vind je bij een goede biologische supermarkt.

Smaakvolle Japanse ramen noedels
Zin in comfortfood na een lange dag? Dit recept voor Japanse ramen noedels zijn precies wat je zoekt: snel klaar en ook nog eens super smaakvol.

Udonnoedels met gember en kip
Dit snelle recept voor udonnoedels met gember en kip staat al binnen een half uur op tafel.

Pittige noedelsalade met garnalen
Deze spicy glasnoedelsalade is supersnel gemaakt en zit boordevol vitamines. Weer even wat anders dan een normale salade!

Noedels met boerenkool, mosterd en seitan
Op zoek naar een noedel recept van eigen bodem? Probeer deze variant met boerenkool en mosterd. De seitan kun je gebruiken als vegetarische optie voor gehakt. Heerlijke combinatie!
Nieuwsbrief

Sobanoedelsalade met misoboontjes en mango
Dat is nog eens wat je noemt een bowl! Deze noedelsalade zit boordevol vitamines en is heel erg vullend door de verschillende ingrediënten. Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met je eigen vullingen.

Teriyakizalm met courgettenoedels
Op zoek naar supergezonde variant op de Aziatische noedel recepten? Dan is dit het recept voor jou! Deze noedels zijn namelijk gemaakt van courgette. In combinatie met de zalm en Japanse teriyaki, beleef je met dit gerecht een enorme smaaksensatie.

Noedels met crispy tofu en gestoomde paksoi
Wat is er nu lekkerder dan een goed krokantje in je gerecht? Dit noedel recept maak je hemels door de tofu lekker lang te bakken in de pan. De zachte paksoi is een goede tegenhanger en maakt dit gerecht helemaal compleet.

Roerbaknoedels met broccoli
Echt onwijs makkelijk te maken en toch heel veel smaak. Deze roerbakvariant staat binnen no time op tafel. Tip: probeer je broccoli ook eens op een andere manier te bereiden voor wat variatie in dit gerecht!
Ingrediënten
Bereiding
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel kort met koud water en laat goed uitlekken. Zet apart. Verhit de olie in een wok of hapjespan op hoog vuur en roerbak er de broccoli, de selderij en de wortel 4-5 minuten in tot ze beginnen te karamelliseren. Voeg de knoflook, de gember, ¾ van de peper en de stukjes lente-ui toe en roerbak 2 minuten verder.
Roer de maizena met 1 el water in een kommetje glad. Voeg 100 ml water, de suiker, de sojasaus, de oestersaus en de sesamolie toe en roer alles glad. Schenk de saus in de wok en breng aan de kook. Kook afgedekt 3-4 minuten tot de saus ingekookt is en de groenten gaar zijn. Voeg de noedels toe en roerbak nog 1-2 minuten tot de noedels goed heet zijn.
Verdeel de noedels over twee kommen. Garneer met de ringetjes lente-ui en de overige rode peper.
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Danielle Wood Styling: Rob Merrett Foodstyling: Libby Silbermann
Onze tips

Foodies boekenclub: “Noedels” van Emma de Thouars

Zo gebruik je verschillende soorten noedels

Vers van de pers: Chilli Chan’s handgemaakte noedels en meer!

Dit zijn dé lekkerste recepten met tofu

Zó bak je de brownie van je dromen

Dit zijn de lekkerste wijnen voor kerst

Sunday roast: 7x braadstukken uit de oven

5x bakken met amandelspijs

Julie van den Berg
Altijd in voor een feestje – vooral als er eten én wijn is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Houdt van het organiseren van etentjes voor familie en vrienden. Haat koriander.



